Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Tabara de alpinism hivernal - Marţi, 17 Ian 2006, 18:56, vizitată de 2876 ori


Aceasta tabara se adreseaza doar persoanelor care doresc sa invete, intr-un cadru organizat, logic si coerent, tehnica ascensiunilor de iarna pe vai de abrupt si creste, trasee de alpinism de maxim gradul 2B/3A grad romanesc.
Numarul de participanti este limitat.
Mai jos, informatii cu privire la tabara.
Pentru detalii, contactati direct organizatorul.

PERIOADA:
1 – 5 februarie 2006,
miercuri seara – duminica pranz, 5 zile (4 nopti);

ZONA:
Bucegi, abruptul prahovean;

CONDITII DE INSCRIERE:
Minim 16 ani impliniti;
Experienta montana generala, in conditii de vara;
Echipament minim individual de iarna: imbracaminte, incaltaminte;
Completarea formularelor de inscriere;
Achitarea minim a 1/3 din valoarea taxei de participare

Nu sunt necesare cunostinte sau experienta in domeniul alpinismului sau catararii!!

SE ASIGURA PARTICIPANTILOR:
Echipament tehnic: ham, casca, piolet, coltari etc.
Suport de curs teoretic;
Reduceri de pret la achizitionarea de echipament alpin;
Inscrierea ulterioara intr-un program continuu de pregatire si ascensiuni montane;

MODUL DE DESFASURARE:
Exercitii practice: 8 ore/zi, total 32 ore;
Teorie: 4 ore/zi, total 16 ore;
Test final la incheierea stagiului

ORGANIZATOR:
Marian Anghel, ghid montan
0745.33.50.25
0722.76.92.73
mari_anghel@yahoo.com

CATEVA COMENTARII ALE PARTICIPANTILOR LA TABERELE DIN 2005:

Stefan Puscasu (Bucuresti)
februarie 2005, tabara de alpinism hivernal

“Pasiunea mea este drumetia de munte, vara. Am urmarit la stagiu doua obiective: sa capat cunostintele specifice iernii si sa vad daca m-ar pasiona alpinismul tehnic, eventual catararea. Acum, la sfarsit, sunt extrem de multumit ca am participat. Am aflat ca partea tehnica nu ma atrage, dar mai ales am ramas cu foarte multe informatii utile, din domenii diverse. Din ceea ce ma priveste deci, un succes… Apreciez calitatea instructorului…”

Rudolf Nagy (Zalau)
februarie 2005, tabara de alpinism hivernal
octombrie 2005, tabara de catarare

„Sunt pozitive cuantumul si calitatea informatiilor transmise, profesionalismul si experienta instructorului. Tot timpul am fost in siguranta…Pentru unii membri ai taberei ar trebui incercate si trasee mai dificile. Acest lucru poate fi facut de cursant si ulterior, dar tabara ar fi oferit mai multa siguranta”.

Zeno Ghizdavet, Bucuresti,
iunie 2005, tabara de catarare
septembrie 2005, tabara de alpinism

Programarea activitatilor a fost bine gandita iar alegerea succesiunii traseelor prin prisma gradului de dificultate a fost cea optima pentru mine. Numarul de trasee urcate si gradul lor de dificultate erau cele pe care le doream si desi mi-a fost teama cand mi-ai aratat cum se asigura in fisuri, m-am simtit mereu in siguranta cu mobilele…
Observatie: nu mai repet cele pe care ti le-am spus, cumva, deja.
As fi vrut sa fac traseul „Memorial Nica Anghel”, care are ceva deosebit. Nu ma simteam tare in degete atunci si de aceea nu ti-am spus, dar as vrea sa-l facem cu urmatoarea ocazie.


Dan Gicu (Galati)
octombrie 2005, tabara de catarare

„Mi-a placut sa pot determina capacitatile si vointa de care dispun la anumite inaltimi si stimularea ce mi-a fost produsa in conditii de nou si inedit. Astept sa ne vedem la noi aplicaţii si desfasurari montane!”
marian anghel


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Simon-Valea Lui Lamba-Mt. Plesa
MASIV: BUCEGI
TRASEU: SAUA STRUNGA- POIANA GUTANU- MUNTELE PLESA (PLEASA)- SAT SIMON (parcurs in iunie 2003)
DURATA: 4-5 H
MARCAJ: BANDA ROSIE
Saua Strunga este un nod important pentru potecile din Bucegi. Noi am parcurs traseul venind de la cabana Padina, dar se pot face si alte combinatii.
Din Saua Strunga coboram pe sub abruptul Muntelui Strungile pe poteca marcata cu banda rosie si cruce rosie. Inainte de a cobori din sa, vedem in stanga creasta nordica a Leaotei. De la Saua Bucsa se adanceste Valea Bingaleasa (granita intre Bucegi si Leaota). Dupa mai putin de 30 minute de la plecare marcajul cruce rosie coboara spre stanga. Nu exista indicator, marcajul este aplicat pe pietre, dar este clar. Poteca banda rosie continua pe directie generala nord, coboara de-a coasta, a la longue, traverseaza cateva vai seci si o fasie ingusta de padure (locul este foarte frumos). Dupa fasia de padure intram intr-o poiana cu stana. Din poiana intram iar in padure, coborand mai accentuat. Iesim in Poiana Gutanu (dreapta, fata de sensul de mers) si vedem in dreapta potecii indicatorul care ne spune ca pana in saua Batrana mai sunt 2: 30 h pe marcaj triunghi rosu. Reintram in padure, pentru scurt timp. La iesirea din padure poteca se bifurca. Ramura din dreapta, nemarcata, coboara spre valea care se adanceste in dreapta noastra. Noi mergem inainte, pe poteca mai lata. Trecem pe langa o cabana forestiera; pe un perete sunt aplicate si marcajele. Trecem peste sau ocolim un mic varf, intram pentru cateva minute in padure si ajungem intr-o alta poiana de unde triunghiul rosu pleaca spre stanga (exista indicator) pentru a cobori la Moieciu de Sus. Noi mergem inainte si reintram in padure. Poteca este foarte clara si se mentine pe muchia muntelui Plesa (Pleasa). Dupa 2- 2: 15 h de la despartirea de triunghiul rosu, am pierdut deja mult din altitudine si vedem in dreapta noastra casele din satul Simon. Coboram versantul din dreapta noastra si mergem prin spatele curtilor pana intr-un drum secundar. Cotim dreapta si ajungem imediat in strada principala, insotita de raul Simon, pe care il traversam pe un podet. Vedem un indicator, util pentru cei care parcurg traseul in sens invers; indicatorul spune ca pe triunghi galben se ajunge la Varful Omu in 7h, iar pe banda rosie se ajunge la Cabana Padina in 5h. Pana la soseaua principala mai sunt cca 6 km.
Exista autobuze care circula zi- lumina pe traseul Moieciu de Jos- Brasov.

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.