Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expozitie in Valea Jiului - Luni, 27 Feb 2006, 0:52, vizitată de 5236 ori


Aceasta expozitie vine in sprijinul tuturor locuitorilor din Valea Jiului si nu numai.
Expozitia va cuprinde atat fotografii surprinzand momente din viata speologilor si din lumea subterana destul de necunoscuta, cat si fotografii care scot in evidenta turismul si activitatile turistice derulate in Valea Jiului.
Aceasta expozitie aduce orice vizitator intr-o lume cat se poate de neexplorata si pe care oamenii de rand o uita si nu-I mai dau importanta datorita problemelor de zi cu zi.
Nu este o simpla expozitie cu fotografii, cii este si o prezentare prin manechine si tehnica speologica a lumii subterane si a infernului cu care se intalnesc numai speologii.
Aceasta Expozitie numita sugestiv Stiinta – Arta – Pasiune va fii un exemplu si va ajuta la inbunatatirea constientizarii pentru protectia mediului de care suntem responsabili cu toti.
Va fii un lucru simplu care exprima multe, este totodata si o forma de turism destul de cautata peste cativa ani, atunci cand Valea Jiului va avea o dezvoltare turistica mai consistenta.
Expozitia va cuprinde peste 60 de fotografii si o prezentare proiectata de peste 400 de imagini din activitatea desfasurata in decursul anilor de catre Sectiunea de Speologie Rhinolophus Lupeni.
Sectiunea de Speologie a avut, are si va avea activitati apreciate, si de interes nu numai local ci si national, uneori chiar international, cu implicare in problemele tinerilor si educarea in protectia ariilor protejate si nu numai, ceea ce se va reflecta si din aceasta expozitie.
Aceste activitati de expunere au devenit o traditie in municipiul nostru si la ora actuala chiar si o necesitate pentru locuitorii Vaii Jiului care inca nu constientizeaza ca ei traesc intr-o zona care se poate lauda si care este in frunte in tara din punct de vedere geo-hidro-speologic.
Expozitia va dura 5 zile in care membrii nostrii se vor afla printre vizitatori, raspunzandu-le cu cele mai bune raspunsuri la toate intrebarile venite.
Perioada de desfasurare este intre 17-22 luna martie la Galeria de Arta Iosif Tellman si vor fi invitate toate persoanele interesate.
Vernisajul Expozitiai va avea loc in data de 17 martie la ora 17: 00.
Parteneri:
Primaria Mulnicipiului Lupeni
Administratia Parcului National Retezat
CSI Iosa Edmund Nicolae Lupeni
Farmacia DEDI Lupeni
*Organizatorii nu asigura cazarea persoanelor din alte orase care viziteaza aceasta expozitie.
militaru stefan


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii RETEZAT - Valea Scocul Jiului De Vest  
Muntii RETEZAT - Valea Jiului De Vest  
Muntii RETEZAT - Saua Retezatului  
Muntii RETEZAT - Colonia TCH Fruntea Izvorului  
Muntii RETEZAT - Varful Retezat  
Muntii RETEZAT  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.