Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Ampoiţa Climbing Reunion 2006 - Marţi, 29 Aug 2006, 9:38, vizitată de 3861 ori


Clubul Alpin Român, Filiala Alba
în parteneriat cu
Asociaţia de Turism Şi Ecologie, TRASCĂU CORP Zlatna

vă invită să participaţi la

" Ampoiţa Climbing Reunion"
29 Septembrie-01 Octombrie 2006

Manifestarea se vrea o reuniune a tuturor alpiniştilor din zona Judeţului Alba şi a judeţelor limitrofe, dar şi este deschisă şi pentru alpiniştii din alte zone. În paralel cu reuniunea se va desfăşura şi un curs de iniţiere în alpinism şi escaladă, aflat acum la a III-a ediţie.
Reuniunea şi cursul se vor desfăşura în aria protejată “Calcarele de la Ampoiţa, aflată în custodia ATE TRASCĂU CORP. Rezervaţia este situată în partea dreaptă a Ampoiului (dinspre Alba Iulia). Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bociacă, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu înălţime cuprinsă între 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea în satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.
În prezent există peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.
Roca: Este aparent similară calcarelor, dar este o mixtură între elemente brecioase şi ciment calcaros, fapt care oferă o mare varietate a texturii rocii în funcţie de straturile de depunere geologică (poziţionate la ora actuală vertical), orientarea geografică şi înclinaţia pereţilor. Caracteristici: feţe căzute sau verticale cu alveole, fără vegetaţie şi porţiuni friabile pe verticale.
Posibilităţi de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Câmpeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia – Zlatna cu oprire în halta Ampoiţa, autostop de la ieşirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escaladă, accesaţi www.trascaucorp.ro, la secţiunea alpinism –Escaladă sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii.
Cursul se adresează în special copiilor şi tinerilor care vor să se iniţieze în acest sport, dar şi căţărătorilor de pretutindeni.
Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigură transport, cazare sau masă, ci doar instructori, suportul de curs şi echipamentul necesar pentru escaladă. Participarea la reuniune şi la curs este gratuită.

Informaţii la:

Dan Anghel – 0745-583887
Puiuleţ Adrian-0745-306805
Puiulet Adrian


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii TRASCAU  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Ramet-Cheile Rametiului-Satul Cheia-Valea Bradestilor-Satul Bradesti-Valea Poienii (1)-Vanatoarea-Valea Morilor-Gura Vaii Morilor-Satul Salciua

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.