Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Avalansa in Fagaras - Miercuri, 7 Mar 2007, 17:33, vizitată de 9173 ori


Trei alpinisti au fost grav răniti, astazi, în urma unei avalanşe care s-a produs în Munţii Făgăraş.
Potrivit salvamontiştilor sibieni, este vorba despre trei tineri care sunt în stare gravă, în locul numit Strunga Dracului, in apropierea virfului Negoiu. Coordonatorul SMURD Târgu Mureş, dr. Raed Arafat, a declarat, că deţine informaţii că unul dintre turiştii surprinşi de avalanşă este în stare extrem de gravă, acuzând dureri puternice, iar ceilalţi doi sunt de asemenea răniţi, însă starea lor nu pare a fi, deocamdată, critică.
Un elicopter militar de la Câmpia Turzii a incercat sa aterizeze astazi pe munte dar nu a reusit, astfel incit o achipa formata din 10 salvamontisti sibieni a plecat in aceasta dupa amiaza spre locul accidentului, pentru a incerca sa-i coboare pe raniti cu targile.
Cele trei persoane făceau parte dintr-o şcoală de alpinism organizată de Directiile Judetene pentru. Tineret şi Sport din Dolj şi Hunedoara.

Radio Cluj
Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Mt. Dracului  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Doamnei  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Ciobanului  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Negoiu  
Muntii FAGARASULUI - Strunga Dracului  
Muntii FAGARASULUI - Portita Caltunului (Negoiului)  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Singur în Munţii Făgăraşului, înscris de Cătălin Olteanu -
ABC montan Robert LAUCI       Dorinţa de a pleca la munte a fost cauzată de stress-ul, praful, căldura din Bucureşti. Iniţial, doream să plec în Bucegi, mai ales că trebuia să mă întâlnesc cu cineva acolo. Dar întâlnirea "a picat" aşa că am fost pus în situaţia de a face ce vreau. Desigur că prietenii mei erau prea ocupaţi pentru aşa ceva, deci dorinţa uriaşă de a cunoaşte, de aventură, m-a mânat singur către munţi. Şi iată că mi-a venit idea de a pleca în Făgăraş. Traseul pe care mi-l propusesem s-a dovedit a fi exagerat, drept pentru care nici nu l-am parcurs în întregime. "Eroarea de calcul" s-a datorat unei hărţi care era foarte generală şi nu foarte exactă iar pe deasupra despre Făgăraş ştiam doar că sunt "Alpii României". Ce-i drept, mai fusesem când eram mai mic, dar doar la poalele lor. (aveţi acum hărţi detaliate ale masivului, pliabile, în numerele 30, 32 şi 35 ale revistei)        Aşa că, aventurier cum sunt, pentru a ajunge în timp util, am plecat din...

Un traseu: [N-am găsit]

Comentarii
Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 7 Mar 2007, 16:23

Vis-a-vis de linkul spre realitatea.net....
imaginea folosita pentru ilustrarea articolului imi apartine si a fost COPIATA DE PE ALT SITE SI FOLOSITA FARA A-MI DA IN VREUN FEL ACORDUL.
jurnalism romanesc 100%.

Vlad Cozma Vlad Cozma, Miercuri, 7 Mar 2007, 17:02

Se pare ca sunt mebrii taberei 'DSTJ'-ului Dolj (organizator Conu', din cate am inteles). Ma batea gandu' sa merg si eu la aceasta tabara:-?. Sa speram ca va ramane fara urmari permanente

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 7 Mar 2007, 17:53

ca sa inchei tread-ul initiat tot de mine. comentariul se referea la stirea originala de pe realitatea.net. intre timp imaginea cu pricina a fost retrasa de acolo, fara nici un comentariu.

Fără foto JOHNY UTAH, Miercuri, 7 Mar 2007, 20:05

Cristi astea sunt chestii tipice din Romania...
Bine oricum ca ai fost pe faza:-D

Numai bine si ture fara accidente!

Fără foto Matei Domnita, Sâmbătă, 10 Mar 2007, 5:33

Ca in Romania

Nu a plecat nci o echipa de salvamontisti spre locul faptei, si in nici un caz 10 oameni. La Balea erau de serviciu 2 sau 3, si nu s-au deplasat decat pana in turnul Paltinului. In ideea ca elicopterul va veni sa recupereze ranitii, au anulat misiunea si s-au intors inapoi.

Elicopterul (particular, probabil sponsorizat de PRO TV) a venit in mai mult de 6 ore. In elicopter era un singur salvamontist si un cameraman, nefiind loc pentru cineva care sa dea primul ajutor la locul accidentului daca era nevoie.

Ca la Romania.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.