Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Marcaje în Piatra Mare - Duminică, 13 Mai 2007, 14:35, vizitată de 7957 ori


Am fost în week-end-ul trecut pentru o zi în masivul Piatra Mare. Traseul pe care mi l-am propus a fost: Timişul de Jos, Valea Şipoaia, canionul Şapte Scări, cabana Piatra Mare, cu întoarecerea prin Stâna din Pietricica, Complex Cioplea, Predeal.
Prin ştirea de faţă aş dori să semnalez o situaţie destul de neplăcută privind starea marcajelor de pe traseul menţionat. În timp ce prin canionul Şapte Scări şi apoi până la cabana Piatra Mare, marcajul se prezintă în condiţii acceptabile, nu acelaşi lucru se poate spune despre traseul coborâre în Predeal. În primul rând sunt trecute mai multe semne de marcaj pe săgeata indicatoare de lângă cabană (cruce roşie, banda roşie, triunghi albastru), şi se merge pe un singur semn(triunghi albastru), lucru ce poate fi derutant pentrru cei care n-au mai fost pe acolo; în plus starea acestui marcaj este precară, stâlpii sunt căzuţi, pe copaci marcajul este aproape şters. Nu acelaşi lucru se poate spune despre traseul care urcă din Predeal pe la cabana Susai şi apoi prin Pietricica spre cabana Piatra Mare (cruce roşie), care este refăcut în totalitate de către o fundaţie (îmi cer scuze, dar n-am reţinut numele acesteia, o fundaţie de origine germană, din câte ştiu). Date fiind acestea, aş dori să fac un apel la cluburile de turism, asociaţile montane, care ar putea fi interesate de organizarea unei acţiuni de remarcare a traseelor "clasice" şi reintroducerea acestora în circuitul turistic montan. Impresia mea a fost că aceste trasee sunt cam uitate, se vede atât după starea marcajelor, cât şi după configuraţia peisajului, care se sălbăticeşte de la an la an.
În speranţa unei îmbunătăţiri a acestei situaţii, va doresc toate cele bune.

Cristina Drăghici
Cristina Drăghici


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Predeal - Valea Joitei  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - D.N. 73A Predeal - Piriul Rece  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Cabana Timisu De Sus  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Varful Fitifoi-Predeal - DN73A

 

Comentarii
Fără foto Sorin Demetrescu, Duminică, 23 Sep 2007, 11:43

1. De la Cabana Piatra Mare pleacă şi o potecă ce ajunge la Poiana Stînei Pietricica fără a trece prin stîncării şi apoi pe platou, pe sub Vîrful Piatra Mare (marcaj tri-unghi albastru). Apoi se duce în Valea Azugii, etc.
2. Poteca marcată cu cruce roşie se întîlneşte cu cea de mai sus, la coborîre, puţin înainte de a intra în pădure.
3. Drumul cu bandă roşie duce la Dîmbul Morii, pe traseul cel mai uşor.
4. Potecile din Masivul Piatra Mare sunt în general bine marcate. Totuşi:
-din Valea Gîrcinului nu am văzut indicatoare de intrare pe Valea lui Muşat, idem pe traseul marcat cu triunghi galben (spre cabană) ca şi în aval pentru a o tăia spre Săcele la stînga (or fi acum?). Nici la Cabana Susai semnele nu sunt prea bune.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.