Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

"Ospitalitate" la Cabana Caraiman - Joi, 14 Iun 2007, 16:10, vizitată de 10069 ori


Duminica trecuta fac si eu o tura prin Bucegi.. Urc prin Sinaia-V. Carp. Pe la Cruce ma prinde ploaia. Stau si astept un moment de acalmie. MA indrept spre cabana Caraiman pe frumosul traseu. Ma apuca o ploaie si mai mare.. Ajung la cabana pe la ora 15. Stau afara, iau pe mine o bluza uscata, scutur geaca de ploaie ca sa nu fac aparaie inauntru.

Intru si cer un ceai. Mi se spune ca nu voi primi pentru ca se va inchide cabana.

Drept pentru care in 15 minute cabana se inchide si cabanierii pleaca.

Asa ca ramin in fata cabanei si astept sa se termine ploaia...

Concluziile le trageti singuri..
Bogdan Balaban


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Cabana Caraiman  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii BUCEGI - Sinaia  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Moeciu De Sus-Mt. Plesa-Poiana Gutanu-Saua Batrana-Valea Doamnelor-Cabana Pestera

 

Comentarii
Fără foto cristi davidovici, Vineri, 15 Iun 2007, 9:41

interesant:)... poate aveau si ei treaba si nah...
da oricum, in 15 minute iti faceau nu unu ci 10 ceaiuri...

Marius Radu Marius Radu, Sâmbătă, 16 Iun 2007, 7:58

Din pacate va trebui sa ne obisnuim... cabanierul nostru - stapanul lui... ca doar nu al clientului :-?

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Iun 2007, 10:24

cabanierii de la cabana Caraiman erau la fel de nesimtiti si neospitalieri si in urma cu 10 ani, sunt niste oameni antipatici si rai, anti-turisti practic. Ocoliti aceasta cabana, cind vor ramine fara turisti, poate isi vor revizui atitudinea. Mie nu au vrut sa-mi dea un ceai in 1997 sau 98, doar daca imi comandam ceva si de mincare. Familia Mazilu era atunci la cabana, acuma nu stiu daca sunt tot ai sau altii. Sa le fie rusine de nesimtiti!:-(:-x

Fără foto Florin Coman, Sâmbătă, 16 Iun 2007, 13:23

Si eu am observat ca cei de la cabana Caraiman nu exceleaza la ospitalitate. Altceva ma uimeste: cum adica inchizi cabana si pleci? Chiar daca acum cabana este proprietate privata, ar trebui sa existe si sa respecte niste reguli acesti cabanieri, pt ca altfel pot pune in pericol viata turistilor! Chiar sunt de capul lor?

Marius Scarlat Marius Scarlat, Duminică, 17 Iun 2007, 7:54

revelionul de anul trecut s-a terminat tot cam asa... ne-au pacalit ca la ora 10.00 e ultima telecabina spre busteni...dar de fapt vroiau ei sa coboare si sa inchida cabana... asa ca am facut repede rucsacii si am fugit spre telecabina....unde am aflat cu stupoare ca ne-au mintit.... ca sa nu mai zic ca, pe tot parcursul "revelionului" (3 zile) au avut un coportament cel putin ciudat.... de exemplu noi (turistii) nu aveam voie sa fumam in sala de mese... dar ei (cabanirii si rudele lor) fumau ca turcii... chiar in noaptea de revelion au oprit caldura iar cei de la priciuri au cam trenurat.... si lista poate continua....

Bogdan Balaban Bogdan Balaban, Duminică, 17 Iun 2007, 10:03

Dupa toata aceasta poveste si dupa ce am citit si experientele voastre ma intreb care mai este rolul unora dintre cabane.. Turistii vor avea insa si in continuare chiar daca noi, cei patiti, o vom ocoli. Telecabina aduce in fiecare weekend o gramada de oameni..

Bogdan Cârstina Bogdan Cârstina, Duminică, 17 Iun 2007, 11:09

Eu cand am dormit la Caraiman si a fost 1 singura data... a fost foarte ok:-D. Asta era acum 4 ani cand erau cabanierii vechi...

Fără foto Alex Mili, Duminică, 17 Iun 2007, 22:44

The same "shit" si prin 2003 cand mancarea ta nu o puteai manca in cabana si ceaiul se servea doar cu masa de la ei atasata.. vai de capu lor...:-(

Fără foto Oana Cristina, Luni, 18 Iun 2007, 9:43

vin din pacate cu aceleasi remarci cu privire la revelionul de anul trecut, fiind una din persoanele care au stat la prici si au simtit "caldura" din plin:-(...desi am inteles ca problema asta s-a datorat viscolului de afara si nu a fost vina lor...dar in ceea ce priveste comportamentul lor...lasa mult de dorit...pacat...cat despre plecare, a fost ffff aiurea, toata lumea dormea si din senin am fost anuntati ca intr-o ora pleaca ultima telecabina, normal ca in conditiile astea fiecare si-a strans ce a putut si cat a putut de repede si multe lucruri au fost uitate pe acolo...si macar de ar fi fost adevarat, dar telecabina a circulat muuuult timp dupa, pt ca pana ce ne-au sosit trenurile (seara!) am tot admirat din busteni cum se urca si se cobora intr-o veselie cu telecabina...

Fără foto Iuliana Vîlceanu, Luni, 18 Iun 2007, 10:00

Ultima oara am trecut pe acolo acum 2 ani si eram doar in trecere dar ne-au servit numai ceai fara sa comenteze. Si chiar era foarte gustos, astfel incat am aruncat apa pe care o aveam si le-am cerut sa-mi umple sticla cu ceai.

Fără foto jan-adrian barsan, Luni, 18 Iun 2007, 20:18

acum exact 15 ani, cabanierii de la caraiman faceau acelasi lucru ca si cei de acum. or fi tot aia:-?

Fără foto Cristian Gabriel Popescu, Duminică, 24 Iun 2007, 10:07

Voi trebuie sa fiti fericiti. Un simplu ceai. Sa va spun ce am patit noi:

Era prin 2001-2002 cand impreuna cu alti 5 prieteni am urcat Valea Seaca a Caraimanului. Iesirea din Valea Seaca am facut-o prin Valcelul Mortului unde, datorita numarului mare de persoane(6noi + inca 3 intalniti pe parcurs) si a faptului ca pe valcel plecau foarte usor pietre de la cei din fatza(sunt portiuni cu grohotis) a trebuit sa mergem destul de incet astfel ca am ajuns la cruce pe la 00.15. De aici, dupa o mica odihna, am plecat spre cabana Caraiman unde am ajuns la ora 01. Cei de acolo ne-au spus ca nu mai au locuri la cabana. I-am rugat sa ne lase sa dormim si noi pe undeva pe sub mese sau pe hol. N-au zis nimic drept pentru care ne-am dus la etaj si ne-am pus izoprenele pe jos pe hol in speranta ca nu va fi nici o problema(asa faceam candva in Malaiestiul vechi unde, daca nu mai erau locuri, iti dadeau ei saltele si putei dormi in sala de mese sau pe holuri). Ei bine, dupa ce ne-am intins izoprenele, iese dintr-o camera dom' cabanier si, frecandu-se la ochi de somn, ne zice: " Ce-i cu voi aici ma? Ia iesiti afara din cabana mea. Hai, afara imediat...."

Va inchipuiti ca la ora 01.30, morti de oboseala dupa traseu, am plecat spre jnepenii din Piatra Arsa unde ne-am pus cortul(unul din ala mare triunghiular de am intrat 6 insi in el....noroc ca-l aveam).

De-atunci si pana azi nu am mai intrat in cabana aia si nici nu voi mai intra. Cei de acolo nu se pot numi cabanieri. Nici macar oameni. Sunt niste laturi, niste scursori, niste taraturi caci altfel nu pot sa numesc pe cineva care se poarta asa cu turistul obosit care, dupa cateva ore se efort, e tratat cu dispret, scarba, bataie de joc....

Cu bine, Cristian Popescu

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Sâmbătă, 14 Iul 2007, 23:15

La Cabana Suru (nu mai e) cei ce nu mai gaseau loc erau adapostiti in sala de mese.
La Negoiu (datorita capacitatii mari) n-am auzit sa fi fost probleme.
La Balea Lac (nu mai e) stateam cate 2 intr-un pat de prici si pe jos.
La fel la Podragu.
In 1997, cand eram cu baietii mei (unul prescolar), am fost refuzati de cei de la Vila Paltinul. Cei de la Capra si de la Piscul Negru au fost mai primitori.
Gazduirea celor care vor sa stea pe creasta e tot mai dificila. Noroc cu corturile tot mai usoare.:-) Dar si mai vulnerabile.:-x

Fără foto Adrian Purdel, Vineri, 2 Nov 2007, 13:12

Salutare, io sunt mai nou pe aici!
Ma mir sa aud cele ce ati scris pe aici, si de aceea am ales sa ma inscriu pentru a raspunde.
Eu merg la Caraiman de 2 ani si am decis ca din tot Bucegiul este cea mai tare cabana. Cabanieri sunt acuma Narcis si Cristina (nu cunosc numele de familie), ceai nu stiu cum ati baut voi ca acuma nu are deloc (iti da apa fiarta daca ai tu ceai), nici mancare nu este pentru ca nu au voie (lipsa apa curenta si toaleta), asa ca mananci si bei cam ce iti aduci in rucsac - la "bar" se serveste doar cafea, ness sau tuica si vin fiert iarna si bere vara. Mi se par cei mai ospitalieri, cel putin asa s-au comportat cu mine de cate ori am fost acolo. La Babele mi-au spus ca nu pot sa imi dea bautura daca nu comand si mancare, toaletele sunt inutilizabile de 2 ani, la Omu mi-au spus ca nu mai au locuri desi era 7 seara (in octombrie), etc...
La Caraiman Narcis si Cristina m-au primit intodeauna cu amabilitate...daca ai ceva de incalzit sau vrei sa faci o mancare ai bucataria la dispozitie iar vara gratarul de afara; frigiderul este la fel la dispozitie.
Este adevarat ca am prins si doua faze nasoale in care mi se pare normal sa reactionezi ca si cabanieii de acolo:
1. Asta vara, pe cand foloseau gratarul de afara niste pusti care se credeau oameni de munte si au confundat discoteca cu cabana au lasat focul nesupravegheat si erau la un pas sa dea foc cabanei...voi ce ati fi facut in locul cabanierului?
2. Anul trecut, iarna si noaptea (undeva pe la 1 noaptea) un grup de turisti romani dar care vorbeau numai in ungureste intre ei (NU AM NIMIC cu minoritatile), s-au apucat sa vorbeasca despre Cristina (nevasta lui Narcis) cum ar.... si ar....intelegeti voi. Din pacate nu au stiut ca Narcis stie si maghiara...a iesit o bataie generala si bineinteles cheflii au fost aruncati (la propriu) in zapada si viscolul de afara.
In afara de aceste doua cazuri cand a fost exclusiv vina TURISTILOR nu am avut nici un fel de probleme...ba din contra am fost sfatuiti cu privire la diverse trasee etc, ma rog la fel cum ar trebui sa faca orice alt cabanier.
Oricum asta este parerea mea si imi pare inca o data rau ca voi ati patit astfel de chestii (am inteles totusi ca a fost totusi cu ceva timp in urma)...si tot la Caraiman voi merge (sa nu mai aud de Babele si Omu).
Toate cele bune
Adi

Fără foto Mihai Cobzaru, Luni, 28 Iul 2008, 11:29

daca vreti sa suportati privirile si arogantele celor 2 cabanieri "minunati", mergeti.... asa se intampla cand o cabana incape pe mana unora care nu au nimic in comun cu muntele si cu legile lui. ajunsi dupa o ploaie torentiala la cabana unde trebuia sa ne intalnim cu ceva prieteni, am dus 2 saci de dormit la ei in camera sa se usuce. a venit Cristina (cred ca asa o cheama), si s-a zbarlit toata ca intai au fost 4 dupa care 5 dupa care 10?!?!?!? si i-am explicat omeneste: doamna, noi stam cu corturile (5 din noi) iar a 5 persoana care a venit cu ei sa doarma in cabana v-a platit loc intreg desi camera are doar 4 paturi (cam.6). noi doar ne-am pus 2 saci sa se usuce putin. auzi la ea: nu avem voie!!! si cica e cabaniera! ca sa nu mai spun ca nu ai voie sa urci pana in camera daca te chema un prieten pana la el, ca ce in cabana ei urca asa oricine??? si cica e cabana de munte!!!! si cica sunt oameni de munte!!! dupa care s-a dus nervoasa si a postat un orar la sala de mese, ca nu cumva sa ne treaca prin cap sa stam prea mult in cabana in sala de mese!!! si Narcis... mai tarziu cand cantam si noi ca oamenii de munte adunati la o masa, l-am intrebat... mai putem sta? sau deranjam? raspuns... ai auzit ce a spus... ce sa zic ma narcis, nu esti sub papuc... esti sub saboti de aia olandezi... cine se aseamana se aduna! ceaiul ala vechi, apreciat de toata lumea... s-a dat de 3 ori peste cap si a devenit ceai la plic, basit si la 3 LEI CANA!!! ADICA 30.000 DE LEI VECHI! iar cabana arata pe afara deplorabil! ce a fost odata cabana asta nu o sa mai fie asa ca.... hraniti-va cu amintiri... omul sfinteste locul... Cristina cu Narcis, asa zisii cabanieri cu privirile lor pline de scarba m-au convins sa nu ma mai opresc niciodata la cabana caraiman.
cu parere de rau...

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.