Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Performanta: Traversarea Alpilor - Luni, 13 Aug 2007, 21:34, vizitată de 1952 ori


Tomi Coconea din Petrosani, 31 de ani, de profesie  instructor de zbor cu parapanta s-a clasat pe locul doi intr-una  dintre cele mai grele si epuizante competitii de sporturi extreme  organizate vreodata si anume Redbull Xalps rezervata pilotilor si  atletilor din prima linie a acestui sport mondial.   Astfel s-a dat startul pe 23 iulie intr-o cursa  extenuanta de pe ghetarul Krippenstein(Dachstein) din Austria  strabatand patru tari, Austria, Elvetia, Italia si Franta cu sosirea  in Monaco pe varful Mont Gros, care se stie, este locul de decolare  al zonei si cu ultima aterizare, de fapt amerizare pe platforma  gonflabila din golf care de fapt este linia de finish.   


Cei 30 de concurenti din 18 tari au trebuit sa strabata aceasta  distanta respectand punctele obligatorii de trecere: Marmolada, Eiger, Mont Blanc, Mont Gros (Monaco) utilizand doar doua  posibilitati pe jos sau in zborcu parapanta. Atletii au trebuit sa  adopte fiecare propria sa strategie si mai ales traseu de parcurs,  astfel incat sa parcurga cat mai repede traseul si in mod evident, in  zbor cat mai mult, tinand cont ca ar fi cea mai buna solutie. Fiecare  concurent are un asistent cu care se sfatuieste, decide traseul  optim, care il ajuta si sustine si care are grija de el din p de  vedere al alimentatiei, odihna, ingrijiri medicale, sustinerea  moralului in aceasta competitie. Razvan Levarda, coechipierul lui  Tomi a fost alaturi de el zi si noapte ceas, de ceas clipa de clipa  si i-a fost sfatuitor, duhovnic si infirmier ingrijindu-i numeroasele  basici ce i-au afectat picioarele roase de sutele de  kilometri.... Felicitari si grupului de 30 de romani din diverse orase  ale tarii piloti, sau simpli spectatori care l-au insotit si  incurajat de-a lungul traseului....   Tomitza desi a avut ghinion in ceea ce priveste zborul, astfel  din traseul ales a zburat doar o proportie de 25% si restul a alergat  si datorita conditiilor meteo nefavorabile, ne-a uimit si impresionat  prin extraordinarul efort fizic si metal de care a fost capabil in  cele 14 zile de competitie in care a parcurs 1020 km pe jos cu  parapanta in spate, adica echivalentul a 24 de curse maraton*. Ne  intrebam cu buna stiinta daca mai poate exista o asemenea realizare  sportiva chiar si in atletismul romanesc??????   


Prin extraordinarul sau efort, Tomi Coconea contribuie cu o  noua pagina de glorie adaugata panopliei zborului romanesc si ne  promoveaza in elita pilotilor si atletilor mondiali.   Felicitari Tomi si Razvan!!!!!!!!!!!!     


Gh Muresan   Asociatia de Zbor Liber din Romania "cursa clasica de maraton are 42, 195 km si are loc pe teren plat.   atletii care o alearga pana la finish sunt antrenati, odihniti,   incurajati si dupa 42 km se spala, mananca, dorm, se vaita, se   oblojesc la bataturi.   Tomita a alergat 1020 km in 14 zile, adica echivalentul a 24  maratoane   (daca asta o fii pluralul:-P), aproape 2 pe zi, pe sosea, pe  munte,   prin padure, pe panta... de odihnit nici vorba".     Ioana Cotolan Pitesti     fotografii pe site-ul:

www.redbullxalps.com

Vali Cîrlan

Comentarii
Lucian Jurca Lucian Jurca, Marţi, 14 Aug 2007, 14:12

Excelenta cursa! Uitati-va pe site-ul competitiei ca merita!!
Sa ne traiesti Tomita!!!

Fără foto Vali Cîrlan, Miercuri, 15 Aug 2007, 13:13

Precizez ca stirea este citata de pe grupul yahoo rofreefly si textul nu imi apartine ci este scris de Gheorghe Muresan iar ultimul paragraf de Ioana Cotolan. In caz ca nu s-a inteles din text ca este citat...

Fără foto Florin Panaitescu, Miercuri, 15 Aug 2007, 17:37

Felicitari pentru locul obtinut in aceasta cursa dificila si pentru extraordinara vointa de care a adat dovada Tomita.
In legatura cu maratonul, acesta nu este obligatoriu sa fie pe plat (exista trail marathon) si poate sa fie chiar pe munte (http://www.pikespeakmarathon.org/) fiind unul dintre cele mai grele (ajunge la 4000m). Pe langa asta mai exista si curse de ultramarathon pana la 160 km, in cele mai diverse conditii, si curse de alergat exceptinale cum ar fi Badwater 138 mile, vreo 220km la temperaturi de 50C. (http://www.badwater.com/)

Fără foto adrian barbu, Vineri, 11 Ian 2008, 9:40

Draga pietene, atletii aia pe care-i injosesti alearga 42, 195km in 2h juma...asta e ideea, nu se poate compara
aceste 2 curse

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.