Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Acces creasta Muntii Mehedinti - Duminică, 2 Sep 2007, 20:51, vizitată de 3582 ori


Accesul in creasta Muntilor Mehedinti se poate face pornind dinspre valea Bahnei si pe valea Topolova, semnalizata cu cca 5 km inainte de Podeni. Drumul forestier urca pret de 2 ore, prin padure si apoi prin defrisari, pana in drumul de creasta care leaga Topletul de Balta Cerbului.
Dupa zona "La Susoare", porneste inspre Podeni un marcaj triughi albastru, pe o poteca nu foarte clara. In apropierea satului, se uneste cu o poteca "triunghi rosu". Este posibil ca triunghiul rosu sa urce pe o alta poteca tot in creasta si sa coboare apoi in Poiana Musuroane.
Pe tot drumul de piatra al crestei, marcajul banda rosie este aplicat corespunzator cel putin pana in zona Coltul Pietrii.
Intreaga zona: deasupra de Musuroane, "la Sulita", la "Margina", Coltul Pietrii, poarta amprenta exploatarii forestiere agresive.
Andrei Tiberiu Sturek


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii MEHEDINTI - Saua Topolova  
Muntii MEHEDINTI - Varful Poiana Balta Cerbului  
Muntii MEHEDINTI - Comuna Balta  
Muntii MEHEDINTI - Balta Cerbului  
Muntii MEHEDINTI - Comuna Podeni  
Muntii MEHEDINTI - Varful Topolova  
Muntii MEHEDINTI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Comuna Podeni-Satul Dealu-Satul Bolovanu-Valea Gradesenita-Varful Comoriste-Saua Topolova-Valea Feregari-Satul Pecisnica

 

Comentarii
Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Marţi, 4 Sep 2007, 16:03

"marcajul banda rosie este aplicat corespunzator cel putin pana in zona Coltul Pietrii"... adevarat, si continua tot corespunzator pe drumul pana la Poiana Balta Cerbului. De aici... nu stiu pe unde anume merge marcajul de creasta (dupa spusele unor prieteni urca pana pe vf. Ciolanu Mare), dar se regaseste mai apoi in partea nordica a Poienii Tzasnei aplicata pe un bolovan, apoi pe poteca ce urca spre creasta, ca mai apoi sa coteasca undeva spre stanga spre Pietrele Albe, dar foarte slab vizibil.... Ca sa fiu sincer... de pe Ciolanu Mare, pe vechile harti banda rosie mergea pe undeva tot pe creasta apoi coborand prin padure si ajungea undeva in saua de deasupra Izvoarelor Cosustei spre est si la 30 minute de Poiana Tasnei spre vest. O alta varianta ar fi fost de la Ciolanul Mare de mers pana la Stana din Margine iar de aici spre vest pt. coborarea pana la saua mai sus amintita, varianta recomandata de mine deoarece orientarea e mai usoara, iar la 10 minute de stana, spre sa, se gaseste apa foarte rece la un izvoras chiar in poteca.
Din sa sunt doua posibilitati, spre dreapta pe linia de creasta, sau pe valea ce urca spre Pietrele Albe, sau coborare inspre Poiana Tasnei, iar la un moment dat, la 2 minute inainte de hornul ce faciliteaza coborarea in Poiana Tzaseni, se face tot dreapta pe marginea rupturii tectonice ce strajuieste Tzasna, si urcare pana pe Costegu, mai apoi pe creasta pana la Pietrele Albe, unde se gaseste sporadic marcajul banda rosie.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.