Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Reuniunea de alpinism-Ampoiţa 2007 - Joi, 6 Sep 2007, 14:43, vizitată de 5926 ori


Reuniunea de alpinism şi escaladă Ampoiţa 2007


Reuniunea anuală de alpinism şi escaladă a asociaţiei Trascău Corp Zlatna va avea loc tot în perimetrul rezervaţiei Calcarele de la Ampoiţa, în perioada 28-30 septembrie 2007.

Rezervaţia aflată în custodia asociaţiei este situată în partea dreaptă a Ampoiului, la 11 km dinspre Alba Iulia. Cunoscute şi sub denumirile de Pietrele Gomnuşei, Pietrele de la Ampoiţa, Pietrele lui Bocioacă, Stogurile Popii, rezervaţia este formată din trei blocuri calcaroase cu înălţime cuprinsă între 10-50 m, şi este situată pe Valea Ampoiţei la 800 m de la intrarea în satul Ampoiţa, dinspre DN 74, Alba Iulia-Zlatna.

         În prezent există peste 70 trasee de escaladă echipate la nivel internaţional.

Roca: Este aparent similară calcarelor, dar este o mixtură între elemente brecioase şi ciment calcaros, fapt care oferă o mare varietate a texturii rocii în funcţie de straturile de depunere geologică (poziţionate la ora actuală vertical), orientarea geografică şi înclinaţia pereţilor. Caracteristici: feţe căzute sau verticale cu alveole, fără vegetaţie şi porţiuni friabile pe verticale.

         Posibilităţi de acces: Curse auto regulate Alba Iulia - Zlatna - Abrud - Câmpeni - Oradea, din autogară; tren Alba Iulia - Zlatna cu oprire în halta Ampoiţa, autostop de la ieşirea din Alba Iulia spre Abrud (stadion Unirea).

         Pentru informaţii pentru schiţa traseelor de alpinism şi escaladă, accesaţi www.trascaucorp.ro, la secţiunea alpinism -Escaladă sportivă în România, Valea Ampoiului-Cheile Cetii.

         Cazarea se va face la corturi personale. Organizatorii nu asigură transport, cazare sau masă, ci doar instructori, suportul de curs şi echipamentul necesar pentru escaladă pentru cei care vor să se instruiască. Participarea la reuniune şi la curs este gratuită.

Informaţii la: Dan Anghel - 0745-583887;  Puiuleţ Adrian-0745-306805

 

Reuniunea va coincide cu lansarea "Ghidului de escaladă în Munţii Apuseni", ghid care îl are ca autor pe Dan Anghel.

Contribuţii la apariţia acestui ghid au: Adrian Munteanu, Horaţiu Dicoi, Miheş Pantelimon, Florin Daneliuc, Imi Sedevi etc cu sprijin logistic şi nu numai al ATE Trascău Corp din Zlatna.

Lucrarea, bilingvă, în română şi engleză cuprinde majoritatea zonelor de escaladă din aceşti munţi: Vadul Crişului, Şuncuiuş, Bulz, Cetatea Lita, Cheile Turzii, Turenilor, Rimetea, Cheile Aiudului, Râmeţului, Întregaldelor, Cetii, Valea Ampoiului (cu 7 areale), Cheile Cibului, Glodului, Crăciuneşti, Cetatea Deva, Muntele Vulcan.

Sunt prezentate în  146 de schiţe şi hărţi 1250 de trasee din aceste zone, căile de acces, caracteristici, posibilităţi de cazare, surse de apă, calitatea echipărilor.

Editarea ei va fi în variantă alb-negru, cu coperţi color, ghidul fiind ilustrat cu 130 de fotografii realizate de către: autor, din arhiva ATE Trascău Corp, Cristian Tzecu, Adrian Munteanu, Radu Bălan, Horaţiu Dicoi.

Puiulet Adrian


Legături cu Ghidul Montan:
Zona CHEILOR TURZII - Izvorul Romanilor  
Zona CHEILOR TURZII - Cheile Turenilor  
Zona CHEILOR TURZII - Comuna Tureni  
Zona CHEILOR TURZII - Cabana Cheile Turzii  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Cheia Vaii Pietrelor  
Muntii TRASCAU - Orasul Alba-Iulia  
Muntii TRASCAU - Satul Lunca Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Cheile Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cabana Intregalde  
Muntii TRASCAU - Cheile Ampoitei  
Muntii TRASCAU - Satul Ampoita  
Muntii TRASCAU - Valea Ampoitei  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Zona CHEILOR TURZII  
Muntii TRASCAU  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.