Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

ATV-uri in Piatra Mare - Marţi, 18 Sep 2007, 12:03, vizitată de 4680 ori


Duminica 16/09/07 am fost in Piatra Mare cu un grup de la Floare de Colt-Bucuresti. Am urcat pe Culmea Ciorga pana in varf unde am avut parte de privelisti minunate cerul fiind senin. Ne-am intors pe la coada Pietrei Mari de unde am coborat pe cruce rosie la poiana Stanii din Pietricica, Culmea Susaiului, Predeal. La putin timp dupa ce incepusem coborarea am fost treziti din reverie de zgomot de motoare ambalate la maxim. In curand am dat de sursa: un grup  de 7-8 ATV-uri. Primele doua erau intr-o pozitie precara, nu puteau nici avansa nici intoarce. Pe acea portiune poteca este destul de abrupta. Distrugerea facuta de acele masini era infricosatoare. Rotile sfartecasera solul fragil la acea altitudine. Generatii de drumeti nu reusisera atat cat acesti "viteji" intr-o singura dupamasa. Pe tronsonul intre Poiana Stanii din Pietricica si Susai distrugerile sant si mai evidente: santuri de 30-40cm, zone permanent noroioase...


Companiile care inchiriaza aceste masini fac profit din distrugerea naturii si ar trebui sa fie facute raspunzatoare pentru actiunile clientilor lor. Ar trebui interzis accesul ATV-urilor pe potecile de picior, drumurile forestiere si alte drumuri pot suporta un asemenea trafic dar potecile nu fiind mult prea fragile. Altfel in cativa ani riscam sa nu mai avem poteci pe care sa putem umbla in liniste.


Dan Golopentia.


 

Golopentia Dan


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Predeal - Valea Joitei  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - D.N. 73A Predeal - Piriul Rece  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Trei Brazi-Mt. Fitifoi-D.N. 73A Predeal - Piriul Rece

 

Comentarii
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 18 Sep 2007, 16:13

Chiar trebuie sa punem garduri in jurul muntilor, ca sa-i ferim de dobitoci?

Bogdan Balaban Bogdan Balaban, Marţi, 18 Sep 2007, 16:13

Mare timpenie, ATV-urile astea. Pacat ca ajung tot mai frecvent si tot mai adinc in munte...

gabriel-antonie lazarovici gabriel-antonie lazarovici, Marţi, 18 Sep 2007, 16:17

Cu o zi inainte ATV-urile atacasera si poteca de picior intre Tamina si Poiana Stanii din Pietricica.

Fără foto Cristescu Florin, Miercuri, 19 Sep 2007, 15:52

Am mai zis si o mai zic! Nu pot sa i suport pe arfistii cu bani care inchiriaza chestii dinastea, cand am fost in iarna la Poiana Secuilor mai ca imi venea sa le arunc cu cate un bolovan in cap, atat de stresanti erau, mergi si tu sa te aerisesti la munte sa ai liniste sa uiti de civilizatie de societatea asta de 2 lei si una doua tre sa iti turuie in cap unu dinasta...:-x

Fără foto Sorin Demetrescu, Duminică, 23 Sep 2007, 11:12

Sunt într-adevăr o pacoste prin zgomot, distrugerea stratului superficial al solului, prin faptul că trebuie să sari undeva să le faci loc. Iarna - după cum am mai scris, intră în locuri dificile de nu mai pot ieşi dar nici tu nu poţi trece. Tractoarele forestiere completează dezastrul (de ex. poteca menţionată de dl. D. G., poteca de la Poiana Secuilor pe Spinarea Calului pînă destul de sus, unde nu ai crede că au putut ajunge.
Aşa este, poteca este stricată, apar făgaşe adînci cu apă şi noroi, vegetaţia distrusă, fac poteci noi în toate sensurile pe care te poţi încurca, se doboară şi arbori cu semne (tractoarele desigur, nu ATV), etc. Şi în Munţii Baiului, şi în Postăvarul venind dinspre Dîmbul Morii, nu mai vorbesc de împrejurimile Predealului, Azugii, Sinaiei, Buştenilor este la fel. Şi eu m-am gîndit că circulaţia haotică a acestor drăcovenii atît de supărătoare ar trebui interzisă pe traseele turistice. Cred că nici în oraş localnicii nu sunt încîntaţi de zgomotul şi poluarea suplimentare.

Fără foto Fătulescu Octavian, Miercuri, 3 Oct 2007, 15:05

Uite de asta nici nu imi mai vine sa merg in Bucegi: pentru ca m-am saturat de idiotii care spurca tot ce ating. Bine ca posesia armelor de foc este restrictionata in Romania! Ca tare as mai confunda capetele lor cu niste tinte!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.