Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Raiul taietorilor de lemne - Luni, 5 Nov 2007, 19:26, vizitată de 2793 ori


Televiziunea Antena 1 a inceput in aceasta seara, la emisiunea de stiri Observator de la ora 19, o campanie in care va prezenta, timp de o saptamana, in cel hal a ajuns Piatra Craiului din cauza taierilor masive de lemn. Imaginile difuzate in primul material din aceasta campanie sunt elocvente chiar si pentru cei care nu au ajuns recent in zona Parcului.

Claudiu Loghin


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Comentarii
Fără foto Alexandru Ştefan, Marţi, 6 Nov 2007, 0:41

ne bucuram si noi ca niste copii, in cazul de fata fix degeaba! o noua campanie care sensibilizeaza putin publicul si-l tintuieste in fata televizorului, similar cu campania celor de la proteve cu petitia pentru infiintarea politiei animalelor, nu mai poate sarbu de tiganii care isi bat caii sau de copii care chinuiesc pisicile prin spatele blocului...

dupa revolutie statul a tot sicanat mostenitorii celor care au ramas fara bunuri in perioada comunista, astfel incat acestia au ajuns cu greu sa-si dobandeasca bunurile confiscate. cum statul nu are bani cash, s-a ales varianta despagubirii in natura, conform unor echivalente. pana atunci, ani buni dupa revolutie baieti smecheri de la romsilva au taiat in liniste, s-au instarit bine inclusiv politic si s-au schimbat cateva guverne pana s-a dat legea despagubirilor.

de ceva ani incoace niste organizatii/asociatii de oameni de bine au facut demersuri pentru protejarea unor zone incluzandu-le in lista de arii protejate, macar pe hartie. miscarea a cunoscut un hei-rup national odata cu intrarea in UE cand s-au primit avertizari ca stam prost cu mediul si nu avem o suprafata de 7% de arii protejate.

aici vine buba: asociatiile alea sunt facute din oameni ca noi, care plangem cand vedem cum baga taranii drujba si rad toata padurea, iar oamenii aia ca noi nu au bani, deci nu au cum sa-si finanteze proiectele. aici vine maria sa romsilva, din nou ei, care apar in multe locuri in planul de administrare a parcului, practic constitutia acelui loc protejat. asociatia vine cu idei, cu oameni, iar romsilva vine cu resurse materiale, o masina, un sediu, 3 calculatoare, niste bani de pliante si cam atat. intre timpulacesta, baietii destepti isi continua treaba de taiere in liniste

Fără foto Alexandru Ştefan, Marţi, 6 Nov 2007, 0:41

si asta nu e tot, ce, credeati ca e gata treaba? vazand ca romanii apeleaza tot mai des la curtile de judecata europene si castiga procese pe banda, iar statul este obligat sa despagubeasca urgent, a inceput si justitia romana sa fie mai... justa, acordand aceste drepturi mai rapid. astfel, statul trebuie sa le dea oamenilor hectarele de pasune/padure confiscate. de unde sa le dea? de unde are...

romsilva este o regie autonoma de stat, deci patrimoniul ei poate fi valorificat pt nevoile statului. asa au ajuns paduri din arii protejate sa fie retrocedate, intrucat erau sub talpa romsilva, institutie care nu trebuia sa fie bagata in administrarea parcurilor. dar cum jiji si toti ceilalti nu baga bani in natura, nu s-a oferit nimeni altcineva sa administreze suprafetele impadurite, plus aspectul cinegetic.

astfel e imposibila oprirea acestei miscari, pentru ca statul nu are prea multe proprietati de unde sa dea, tot ce se poate face este o lege restrictiva privind cantitatea de lemn pe care o pot valorifica mostenitorii in fiecare an.

nea verghelet sta bine la caldurica la minister acuma, si da interviuri despre proiecte de mediu, dar cand era la administratia parcului national piatra craiului, ce a facut? in afara de niste refugii si un sediu de cateva milioane de euro care arata ca naiba si este inutil... p

ana atunci, ramanem copii, semnam petitii, incercam sa ne implicam si dupa niste ani constatam ca baietii destepti te fac din pix si hartie, iar tu te-ai zbatut degeaba pentru un scop nobil! sa traiti bine!:)

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.