Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Rataciti in Retezat - Marţi, 29 Iul 2008, 12:53, vizitată de 7405 ori



O familie din Alexandria a fost salvată în Masivul Retezat de o patrulă de jandarmi după ce turiştii s-au rătăcit pe un traseu de munte, dar au reuşit să se întâlnească cu ciobanii de la o stână aflată în zona Cabanei Buta.


'Cele trei persoane parcaseră maşina la Cabana Buta şi au plecat într-o drumeţie în Masivul Retezat. Epuizaţi fizic au constatat că nu mai găseau drumul de întoarcere şi au rătăcit câteva ore. Au observat însă câţiva ciobani la o stână pe care i-au întrebat unde ar putea găsi o zonă cu acoperire GSM pentru a apela numărul de urgenţă 112', a declarat astazi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, lt. Zamfir Guran.


Ciobanii i-au sfătuit pe turişti să aştepte o patrulă a jandarmilor montani, care trecuse prin zonă cu câteva ore mai înainte într-o patrulare de rutină.

Jandarmii i-au preluat apoi pe turişti de la stână şi i-au condus până la locul unde maşina era parcată, deoarece aceştia erau obosiţi şi nu mai voiau să se hazardeze singuri pe traseul de întoarcere.


Agerpres 


Dan Izvoreanu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii RETEZAT - I.F. Buta  
Muntii RETEZAT - Cabana Buta  
Muntii RETEZAT - Saua Retezatului  
Muntii RETEZAT - Varful Retezat  
Muntii RETEZAT  
Comentarii
Fără foto Fătulescu Octavian, Miercuri, 30 Iul 2008, 13:38

A fost un final fericit, dar ma intreb daca cei salvati au invatat ceva din intamplare. Ma refer la faptul ca la reusita unei ture pe munte contribuie vremea, echipamentul, dar in cea mai mare masura contribuie culegerea de informatii despre acea zona montana si antrenamentul (adica conditia fizica). Altfel, urmatoarea stire despre ei s-ar putea sa nu mai aiba un final fericit....

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.