Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Cupa Maramont - 2008 - Joi, 31 Iul 2008, 16:06, vizitată de 4731 ori


INFORMAȚII GENERALE


În perioada 29 - 31 August 2008 la Creasta Cocoșului, Munții Gutâi, județul Maramureș, va avea loc a șasea ediție a concursului de cățărare dotat cu CUPA MARAMONT. Organizator este firma GAMONTEC din Baia Mare.


CUPA MARAMONT este un concurs de cățărare privat, la care pot participa sportivi pasionați, cu oarecare experiență, majori și care își asumă pe proprie răspundere riscul ce poate apărea din cauza lor. În rest, organizatorii oferă securitate maximă și asistență Salvamont.


Nu se percepe taxă de înscriere!


PREMII  VALOROASE!


            Se premiază primele trei locuri, atât la avansați, cât și la începători, indiferent dacă echipa are componență masculină sau mixtă. Dacă se vor înscrie în concurs minim trei echipe feminine, acestea vor fi premiate separat.


PROGRAMUL COMPETIȚIEI


VINERI         29 August    -  Sosire participanți și înscrieri


SÂMBĂTĂ    30 August    -  09.00 – 17.00 Desfășurarea concursului


                                          - 18.00 Festivitate de premiere


DUMINICĂ    31 August    -  Program liber de cățărare deschis și publicului larg


SPONSORI


MARAMONT, CASSIN – Firma de echipamente de alpinism Italia, MAD ROCK – Firma de încălțăminte de cățărare SUA, VIBRAM – lider mondial în tălpi pentru încălțăminte sport  Italia  și  nu în ultimul rând prietenii noștri de la RED  BULL


PARTENERI  MEDIA


AXA TV Transilvania, Revista KNOX, Jurnalul Național, emaramures.ro, Televiziunea TL+, Kiss FM, Național FM, Revista 24-FUN, GLASUL MARAMUREȘULUI, GRAIUL  MARAMUREȘULUI, INFORMAȚIA ZILEI, UJ SZO, www.alpinet.org, www.roclimbing.net , www.h2o.ro


REGULI   GENERALE


Având în vedere că Cupa MARAMONT este  o  competiție  privată, organizatorul își rezervă  dreptul  de  a  avea  propriul  regulament de concurs și de a face modificări la fața locului în funcție de diverși factori sau de starea vremii, dar fără să lezeze spiritul  de fair-play și fără să favorizeze pe cineva anume.


Anul acesta se revine la Creasta Cocoșului, încercând să dăm concursului un aer competițional inspirat de acum 20 de ani, încercând să dăm din nou o șansă, atât dezvoltării alpinismului în România, cât și atragerea de noi iubitori ai acestui sport. Astfel, ne dorim ca regula generală să fie ca toți participanții să se simtă bine în inima muntelui.


Concursul din acest an nu va fi un concurs de cățărare de dificultate, ci unul de alpinism clasic pe echipe.


Se vor înscrie echipe formate din câte două persoane, care pot fi masculin, feminin sau mixt. Echipele mixte vor puncta în clasamentul masculin, iar echipele feminine separat. Se vor constitui două categorii de concurs: avansați și începători.


În timpul afectat concursului, fiecare echipă va parcurge un număr cât mai mare de trasee alpine existente și propuse de organizatori, care vor fi punctate în funcție de gradul de dificultate. Echipa care adună cel mai mare număr de puncte în cele opt ore de escaladă va fi desemnată câștigătoare. Cu un minut înainte de expirarea celor opt ore, se poate intra în ultimul traseu propus.


Tehnica propusă va fi cea alpină, în care fiecare echipă va fi obligată să parcurgă traseul integral, putând folosi orice mijloace din alpinismul clasic. Se impune un echipament obligatoriu și unul opțional.


Dacă sâmbătă vremea este rea, competiția se amână pentru duminică, cu eventualitatea scurtării timpului de concurs.


ACCES, CAZARE


            Cu trenul sau cu mașina până la Baia Mare sau Sighetu Marmației, de unde se continuă drumul, din autogara Baia Mare sau Sighet cu autobuzul sau cu mașina pe DN 18 până la Hanul Pintea Viteazul. De la Hanul Pintea Viteazul se urmează poteca marcată bandă roșie, până la Creasta Cocoșului, circa două ore de mers.


Pentru cei care preferă drumurile forestiere, de la Mina Șuior se poate ajunge ușor cu mașina până la baza Crestei Cocoșului.


Există două posibilități de cazare cu cortul: campare în poiana de sub Creasta Cocoșului, în tabăra de bază, unde este acces la lemne și apă sau campare sus pe platou, unde va avea loc competiția, dar unde lemnele și apa trebuie transportate de jos.


ECHIPAMENT


Având în vedere că această ediție a Cupei Maramont se va desfășura în stil alpin, se solicită un echipament obligatoriu compus dintr-o coardă 50 m pe echipă, ghete cățărare, ham omologat, minim 10 bucle echipate, cască de protecție, dispozitive de asigurare.


Echipament opțional: magneziu, nuci, friend-uri.


SUCCES  TUTUROR  ȘI    AȘTEPTĂM  ÎN  NUMĂR  CÂT  MAI  MARE !


afis_maramont2008

Ionuț Nechita


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GUTAI - Sighetu Marmatiei  
Muntii GUTAI - Compl.Turistic Suior  
Muntii GUTAI - Baia Sprie  
Muntii GUTAI - Varful Gutai (1443)  
Muntii GUTAI - Izvorul De Sub Platoul Ignisului  
Muntii GUTAI - Baia Mare  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Satul Racu (scoala Generala)  
Muntii GUTAI  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.