Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Cupa Maramont - 2008 - Joi, 31 Iul 2008, 16:06, vizitată de 5321 ori


INFORMAŢII GENERALE


În perioada 29 - 31 August 2008 la Creasta Cocoşului, Munţii Gutâi, judeţul Maramureş, va avea loc a şasea ediţie a concursului de căţărare dotat cu CUPA MARAMONT. Organizator este firma GAMONTEC din Baia Mare.


CUPA MARAMONT este un concurs de căţărare privat, la care pot participa sportivi pasionaţi, cu oarecare experienţă, majori şi care îşi asumă pe proprie răspundere riscul ce poate apărea din cauza lor. În rest, organizatorii oferă securitate maximă şi asistenţă Salvamont.


Nu se percepe taxă de înscriere!


PREMII  VALOROASE!


            Se premiază primele trei locuri, atât la avansaţi, cât şi la începători, indiferent dacă echipa are componenţă masculină sau mixtă. Dacă se vor înscrie în concurs minim trei echipe feminine, acestea vor fi premiate separat.


PROGRAMUL COMPETIŢIEI


VINERI         29 August    -  Sosire participanţi şi înscrieri


SÂMBĂTĂ    30 August    -  09.00 – 17.00 Desfăşurarea concursului


                                          - 18.00 Festivitate de premiere


DUMINICĂ    31 August    -  Program liber de căţărare deschis şi publicului larg


SPONSORI


MARAMONT, CASSIN – Firma de echipamente de alpinism Italia, MAD ROCK – Firma de încălţăminte de căţărare SUA, VIBRAM – lider mondial în tălpi pentru încălţăminte sport  Italia  şi  nu în ultimul rând prietenii noştri de la RED  BULL


PARTENERI  MEDIA


AXA TV Transilvania, Revista KNOX, Jurnalul Naţional, emaramures.ro, Televiziunea TL+, Kiss FM, Naţional FM, Revista 24-FUN, GLASUL MARAMUREŞULUI, GRAIUL  MARAMUREŞULUI, INFORMAŢIA ZILEI, UJ SZO, www.alpinet.org, www.roclimbing.net , www.h2o.ro


REGULI   GENERALE


Având în vedere că Cupa MARAMONT este  o  competiţie  privată, organizatorul îşi rezervă  dreptul  de  a  avea  propriul  regulament de concurs şi de a face modificări la faţa locului în funcţie de diverşi factori sau de starea vremii, dar fără să lezeze spiritul  de fair-play şi fără să favorizeze pe cineva anume.


Anul acesta se revine la Creasta Cocoşului, încercând să dăm concursului un aer competiţional inspirat de acum 20 de ani, încercând să dăm din nou o şansă, atât dezvoltării alpinismului în România, cât şi atragerea de noi iubitori ai acestui sport. Astfel, ne dorim ca regula generală să fie ca toţi participanţii să se simtă bine în inima muntelui.


Concursul din acest an nu va fi un concurs de căţărare de dificultate, ci unul de alpinism clasic pe echipe.


Se vor înscrie echipe formate din câte două persoane, care pot fi masculin, feminin sau mixt. Echipele mixte vor puncta în clasamentul masculin, iar echipele feminine separat. Se vor constitui două categorii de concurs: avansaţi şi începători.


În timpul afectat concursului, fiecare echipă va parcurge un număr cât mai mare de trasee alpine existente şi propuse de organizatori, care vor fi punctate în funcţie de gradul de dificultate. Echipa care adună cel mai mare număr de puncte în cele opt ore de escaladă va fi desemnată câştigătoare. Cu un minut înainte de expirarea celor opt ore, se poate intra în ultimul traseu propus.


Tehnica propusă va fi cea alpină, în care fiecare echipă va fi obligată să parcurgă traseul integral, putând folosi orice mijloace din alpinismul clasic. Se impune un echipament obligatoriu şi unul opţional.


Dacă sâmbătă vremea este rea, competiţia se amână pentru duminică, cu eventualitatea scurtării timpului de concurs.


ACCES, CAZARE


            Cu trenul sau cu maşina până la Baia Mare sau Sighetu Marmaţiei, de unde se continuă drumul, din autogara Baia Mare sau Sighet cu autobuzul sau cu maşina pe DN 18 până la Hanul Pintea Viteazul. De la Hanul Pintea Viteazul se urmează poteca marcată bandă roşie, până la Creasta Cocoşului, circa două ore de mers.


Pentru cei care preferă drumurile forestiere, de la Mina Şuior se poate ajunge uşor cu maşina până la baza Crestei Cocoşului.


Există două posibilităţi de cazare cu cortul: campare în poiana de sub Creasta Cocoşului, în tabăra de bază, unde este acces la lemne şi apă sau campare sus pe platou, unde va avea loc competiţia, dar unde lemnele şi apa trebuie transportate de jos.


ECHIPAMENT


Având în vedere că această ediţie a Cupei Maramont se va desfăşura în stil alpin, se solicită un echipament obligatoriu compus dintr-o coardă 50 m pe echipă, ghete căţărare, ham omologat, minim 10 bucle echipate, cască de protecţie, dispozitive de asigurare.


Echipament opţional: magneziu, nuci, friend-uri.


SUCCES  TUTUROR  ŞI    AŞTEPTĂM  ÎN  NUMĂR  CÂT  MAI  MARE !


afis_maramont2008

Ionuţ Nechita


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii GUTAI - Sighetu Marmatiei  
Muntii GUTAI - Compl.Turistic Suior  
Muntii GUTAI - Baia Sprie  
Muntii GUTAI - Varful Gutai (1443)  
Muntii GUTAI - Izvorul De Sub Platoul Ignisului  
Muntii GUTAI - Baia Mare  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Satul Racu (scoala Generala)  
Muntii GUTAI  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Baia Mare-Dealul Florilor-Varful Plestisoara (806)

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.