Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Pericole în munţi - Luni, 3 Nov 2008, 15:29, vizitată de 4425 ori


În perioada 31 octombrie – 02 noiembrie 2008 au avut loc activităţile practice ale proiectului „Pericole în munţi”, proiect inclus în programul „Educaţie prin Turism”, derulat de Asociaţia de Turism Chindia cu finanţare din partea Autorităţii Naţionale pentru Tineret, în parteneriat cu Primăria Fieni.


Proiectul, având ca prioritate dezvoltarea şi diversificarea ofertei educaţionale non-formale pentru tineri, a avut ca scop stimularea participării tinerilor din judeţul Dâmboviţa la acţiuni de educaţie non-formală, în domeniul turismului montan specializat, cu protejarea naturii, în condiţii civilizate şi de siguranţă.


Beneficiarii proiectului au fost 22 de tineri, iubitori ai muntelui, membri ai Asociaţiei de Turism Chindia, care au fost cazaţi la Centrul de Agrement Cerbu Brătei şi au participat la mai multe activităţi precum: proiecţie de diapozitive „Muntele ca prieten”, curs „Pericole în munţi”, parcurgerea unui traseu, pe Valea Brăteiului, la limita dintre Bucegi şi Leaota, pînă în cheile omonime, proiecţie de diapozitive „De ce ne ferim în munţi”, concurs practic – coborârea în rapel, precum şi concurs teoretic pentru verificarea cunoştinţelor acumulate.Programul „Educaţie prin Turism” continuă cu acţiunea „Luceferi pe cărări de munte” care va avea loc în perioada 15-16 noiembrie 2008, tot la Centrul de Agrement Cerbul Brătei, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Hyperion” din Bucureşti.


Ileana Bocanciu - Asociaţia de Turism Chindia

Ileana Bocanciu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii LEAOTA  
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: O tură până la Vârfu Omu, înscris de Lupu Gabriel -
                Da, şi totul începe în gara din P. Neamţ, aproximativ ora 3 şi 9 minute, apare Săgeata de Bucureşti, mă urc în tren. De-acum asta e, nu mai pot da înapoi. Mă înţelesesem cu Alex la o tură de loazir în Bucegi-Vf. Omu. Ajung în Ploieşti, vreme cu ceaţă şi burniţă, încă mă mai întreb dacă are vreun rost să mă plantez până în Sinaia. Prind lejer acceleratul de Bucureşti Braşov din Ploieşti-Vest.În tren, Alex, politicos mă sună să-mi spună că telecabina din Buşteni e în pauză competiţională (nu merge din cauza că cică ar bate vântul, deşi eu, personal, cred că băieţii de la Salvamont au dat la pace demult cu şefu de la telecabina din Buşteni, că de ce să umble ei în w.e.de nebuni prin Bucegi, după pantofari?!) Aşa că aleg Sinaia, poate acolo mă lipesc de o telecabină, deşi gândul că ar trebui s-o iau de la Mioriţa la Babele mă descumpăneşte uşor. Ajung dimineaţă în Sinaia, mă împrietenesc cu un taximetrist şi fac drumul până la telecabină doar ca să o admir pe ultima, care urca maiestuos şi cumva în ciuda celor care o urmăreau cu pvirirea! Asta e....taximetristul mustăcea. Intuia că tot la muşchiul lui ajung, ceea ce aşa şi a fost. Nu mai fac fasoane, aşa că mă urc în taxiul cu pricina şi zic hotărât să mă ducă la Stâna Regală (Poiana Stânei). Ajung la...

Un traseu:
Busteni-Cabana Caminul Alpin-Plaiul Muntisorul-Poiana Vaii Cerbului-Poiana Pichetul Rosu-La Prepeleac-Cabana Malaiesti

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.