Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expeditie in Anzii Cordilieri - Duminică, 30 Nov 2008, 16:47, vizitată de 4030 ori


Intre 19 decembrie 2008-31 ianuarie 2009 se va desfasura expeditia Clubului Montan Altitudine in Anzii Cordilieri, care are ca obiective ascensiunea varfurilor OJOS del SALADO - 6893 m din Chile si ACONCAGUA - 6962 m din Argentina.




La aceasta vor lua parte: Crina Coco Popescu (14 ani, in imagine), Valeriu Penes, Radu Teodorescu, Daniela Teodor, Cristian Seitan, Calin Tunea, Dragos Nedelcu, Ovidiu Popescu.




Ojos del Salado (6893 m) este cel mai inalt vulcan din lume şi cel de-al doilea varf din America. Varful a fost urcat prima oara de alpinistii polonezi Justyn Wojsznis si Jan Szczepanski pe 26 februarie 1937. Ascensiunea este moderat dificila din punct de vedere tehnic, in schimb este extrem de solicitanta fizic. Pe ultimii 150 m diferenta de nivel se catara pe structura mixta, gheata si stanca.




Aconcagua (6962 m), in original in spaniola, Cerro Aconcagua, se gaseste in Argentina si este simultan cel mai inalt munte din ambele Americi, din emisfera sudica, precum si cel mai inalt munte din afara Asiei si unul din cele sapte varfuri importante ale lumii, fiecare dintre ele fiind cel mai inalt al continentului sau al sub-continentului din care face parte. Prima urcare inregistrata a fost in anul 1897, fiind condusa de britanicul Edward Fitzgerald. Varful a fost atins de elvetianul Matthias Zurbriggen in ziua de 14 ianuarie si apoi de alti doi membri ai expeditiei cateva zile mai tarziu. Pentru atingerea acestui varf se pot urma mai multe rute, cu grade de dificultate diferite. Una dintre acestea este ruta nordica, cea care e considerata cea "clasica", pentru care intrarea in Parcul National Aconcagua se face pe la Puente del Incas. Este ruta cea mai accesibila si des utilizata. O alta ruta implica urcarea Ghetarului Polonezilor, fiind o ruta tehnica ce presupune escaladarea unui gheatar de 1005 m cu o inclinatie de 45-60 grade. Aceasta varianta de urcare porneste din Penitentes, de-a lungul vaii Vacas, ajungand la baza ghetarului.




Crina Coco Popescu va incerca ascensiunea pe Ghetarul Polonez in stil alpin, devenind astfel cea mai tanara persoana care urca Aconcagua pe Ghetarul Polonez.


Sursa: http://www.TuristMania.ro


Iulian Nica


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Sansimion-Valea Paraului Mare-Mt. Cucului (1558m)

 

Comentarii
Fără foto Cosmin L, Marţi, 2 Dec 2008, 12:24

bafta multa si cer senin!:-D

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.