Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Expeditie Australia - Alin Totorean - Luni, 29 Dec 2008, 16:42, vizitată de 8028 ori


Alin Totorean ia startul in prima explorare solitara romaneasca a Australiei


In ultima zi din acest an, pe 31 decembrie, asa cum ne-a obisnuit, exploratorul-fotograf Alin Totorean se va afla in avion spre noua destinatie aleasa pentru continuarea proiectului "Expeditiile Terra Magazin – Australia 2009".


Australia este cea care ii va sta la picioare. Traseul nu va fi unul la indemana oricui mai ales ca si de aceasta data Alin va calatori singur.


Pandit de serpi la fiecare pas, ajungand in locuri care presupun conditii extreme, la limita supravietuirii, ne va aduce informatii inedite despre acele zone nestrabatute inca.



„In aceasta noua expeditie voi observa geomorfologia zonei desertice din centrul Australiei, modul de adaptare a florei si faunei la temperaturi extreme si lipsa precipitatiilor, precum si modul de viata din micile comunitati de aborigeni si influenta globalizarii asupra acestora. Voi aduce aceste informatii noi atat printr-un jurnal de calatorie cat si prin fotografii si imagini pe care le veti putea gasi in paginile revistei Terra Magazin, precum si pe site-ul acesteia, www.terramagazin.ro. Printr-un sistem de conectare la satelit voi trimite noutati din fiecare punct al acestui traseu."



In aceasta noua expeditie Terra Magazin, Alin va parcurge, pe jos, 1500 km prin pustiurile australiene.


Traseul expeditiei „Terra Magazin – Australia 2009" va cuprinde:


Locul de start: Uluru – stanca sacra a aborigenilor, vor urma: Mount Olga – un grup de stanci din mijlocul desertului, Salt Lake Amadeus – un imens pustiu de sare (180 km lungime si 10 km latime), Kings Canyon – platoul arid strabatut de canioane adanci, Gosses Bluff – crater de meteorit (5 km diametru) format acum 142 mil. de ani, sudul desertului Tanami – unul dintre cele mai izolate si aride locuri din lume, si traversarea platoului Arnhem, intre Cheile Katherine si tarmul Marii Arafura. Ultima portiune a traseului este extrem de dificila din cauza canioanelor si vailor adanci ce brazdeaza platoul, obstacole ce vor fi traversate prin tehnici de alpinism sau vor impune largi ocoluri.


Dupa doua luni si jumatate de parcurs neintrerupt, traseul expeditiei se va incheia printre crocodilii de apa sarata din zona mlastinoasa a tarmului Marii Arafura.


Proiectul „Expeditiile Terra Magazin - Australia 2009" este sustinut de revista Terra Magazin – cea mai citita revista lunara de popularizare a stiintelor -, Gano Excel, Ciel Voyages, One Fitness, ziarulstiintelor.eu, Euroconsult, Maramont, Pizza 5 Colturi, Kayland si Amazingrace.ro


Expeditia se desfasoara sub auspiciile Societatii de geografie din Romania si ale Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa".


Alina Radulescu

Marketing&PR Coordinator

Mobile 0722.34.35.09

e-mail: alina.radulescu@cdpress.ro


AlinTotorean_MG_0049_resize_resize

e
Cristian Boboc


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Racu (scoala Generala)-Sub Varful Racu (1757)-Cabana Harghita-Madaras

 

Comentarii
Fără foto Mandica Beleca, Duminică, 4 Ian 2009, 17:28

Curajul, daruirea, placerea si perseverenta cu care domnul Totoren face toate aceste calatorii sunt un model pentru noi toti. Suntem norocosi ca Alin Totorean este roman de-al nostru;asa stim ca suntem importanti in lumea aceasta. Toata stima, respectul si admiratia pentru Alin Totorean! Sa ne traiesti, domnule!

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.