Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

La 14 ani pe Aconcagua - Vineri, 16 Ian 2009, 13:58, vizitată de 4848 ori


Tânăra Crina Popescu, în vârstă de 14 ani şi o lună, a atins pe 10 ianuarie vârful Aconcagua (6.962 metri) din Argentina, ea devenind cea mai tânără alpinistă care a urcat pe acest munte.


"Potrivit NewsIn, echipa formată din Crina Popescu, Ovidiu Popescu şi Daniela Tudor au mai încercat escaladarea, dar din cauza condiţiilor meteo s-au întors din drum. Astfel, la a doua încercare, echipa a ales să traverseze Gheţarul Polonez şi să facă joncţiunea cu Ruta Clasică la aproximativ 6.300 de metri. Pe 10 ianuarie, echipa a atins vârful Aconcagua la ora 15:30 (ora locală).


Înainte de această ascensiune, Crina Popescu a cucerit şi cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 metri), stabilind şi aici acelaşi record.


Vârful Aconcagua are 6.962 de metri, este cel mai înalt din afara Asiei şi în acelaşi timp cel mai înalt din ambele Americi, fiind situat în America de Sud la graniţa dintre Argentina şi Chile.


Crina Popescu a început să escaladeze la vârsta de 10 ani şi a mai cucerit vârfurile: Dente del Gigante(4.014 metri) şi Mont Blanc (4. 810 metri) în Alpi, Kalapatar (5.545 metri) în Nepal, Kazbek (5.047 metri) în Caucaz, Damavand (5.761) în Iran.


În 2009, Crina Popescu şi-a propus o expediţie în Nepal unde să cucerească un vârf de 8.000 de metri.


Membrii expediţiei se vor întoarce în România pe 18 ianuarie, la ora 15:15."


Sursa: Adevarul 16.01.2009


Sebastian Tarnoky


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Craterul Vulcanic  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Munceii INTORSURII  
Comentarii
Adrian Negrean Adrian Negrean, Luni, 19 Ian 2009, 21:28

Felicitari lui COCO Ma simt onorat ca sant coleg de club cu ea la clubul montan altitudine. Bravo ei si lui Ovidiu Popescu...cat mai sus..atit ea cat si alpinismul romanesc.:-P

Fără foto marian stoica, Miercuri, 4 Feb 2009, 15:05

Chiar daca nu fac parte din clubul montan altitudine, o cunosc destul de bine pe Crina Popescu (COCO) si Ovidiu Popescu, dar cred ca trebuie felicitati intreaga echipa. Nu mi separe normal sa o uitam pe Daniela Tudor. Mentionez ca personal nu o cunosc pe Daniela, dar am inteles ca si ea a facut parte din expeditie si a ajuns si pe virf. Felicitarile mele si la caat mai multe expeditii.
Cu respect Marian Stoica

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.