Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Expeditia Caucaz 2009 - informatii noi : Ştiri

Bookmark and Share

Expeditia Caucaz 2009 - informatii noi - Marţi, 24 Feb 2009, 22:52, vizitată de 2741 ori


De ce Caucaz? De ce Elbrus? Probabil va intrebati. Pentru ca este cel mai inalt varf de pe "Batranul Continent" (5642 m). Pentru ca exista.



Situat in partea nordica a Caucazului, la granita Europei cu Asia, in Republica Kabardino-Balkania, "Elbrus" inseamna pentru Florin Sarghe (Iasi), Ladislau Francisc Suciu (Hunedoara) si Cristian Fetcu (Suceava), tinerii membrii ai expeditiei, o noua experienta si un record de altitudine.



Perioada desfasurarii acestei expeditii va fi 1-25 august 2009, data plecarii poate fi modificata in functie de mijloacele de transport disponibile in acea perioada.



Varful estic a fost urcat pentru prima data de ghidul kabardinian Killar Khashirov in 1829 intr-o expeditie stiintifica a armatei rusesti.



Varful vestic, mai inalt, a fost escaladat in 1874 de ghidul Akhia Sottaiev, care insotea un grup format din trei alpinisti britanici si unul elvetian: Frederick Gardiner, Florence Crauford Grove, Horace Walker, Peter Knubel.



Expeditia va avea urmatorul itinerariu, urmand ca in masura rezervarilor (transport, cazari) sa detaliem planul pe zile (ex: 1 august - plecarea, ...15 august - ascensiunea spre Vf Elbrus Vest):



- Ruta: Pascani - Moscova / Moscova - Mineralny Vodi / Mineralny Vodi - Azau;

- Cazarea in Azau, obtinerea actelor necesare (OVIR, permisul de acces pe Elbrus cat si a Vaii Baskan, etc), ture scurte prin zona pentru aclimatizare;

- Ascensiunea spre Statia Mir (3470 m);

- Ascensiunea spre Refugiul The Barrels (3900 m);

- Ascensiunea spre Refugiul Pruit 11 ("refugiul celor 11", 4100 m);

- Ascensiunea spre Pastukhov Rocks (4800 m) - Vf Elbrus Vest (5642 m) - Vf Elbrus Est (5626 m);

Coborarea in Azau;

- Intoarcerea acasa pe aceeasi ruta.


Cheltuielile estimate pentru obtinerea vizelor, permiselor, transportul, rezervarile etc. se ridica la aproximativ 1000-1200 EUR de persoana. Alte cheltuieli se vor adauga si pentru completarea/schimbarea echipamentului necesar (diverse marci/preturi/nevoi/preferinte tehnice si practice etc.).



Elbrus este un varf cu un factor mare de risc, dar care odata cucerit, simtit, atins, reprezinta o rampa de lansare pentru alte varfuri mai inalte. Varful nu este foarte tehnic, dar pune probleme din cauza inaltimii si vanturilor puternice. Rata anuala a mortalitatii este intre 15 si 30 oameni, in mare masura din cauza proastei echipari a celor care incearca atingerea varfului.


Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati organizatorul acestei actiuni la e-mail: florinsarghe@yahoo.com



Sursa: http://www.TuristMania.ro

Iulian Nica

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.