Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Aventura Gaesti - 8 ani de cercetasie - Luni, 6 Apr 2009, 21:48, vizitată de 6631 ori


Centrul Local Aventura Gaesti a luat nastere in vara lui 2001 din initiativa a doi vechi cercetasi, Sebastian Stanciu (actualul sef) si Manuel Moraru, care din pacate nu se mai afla printre noi, un cumplit accident auto curmandu-i viata in 2006. Ei le-au insuflat tinerilor din oras dragostea pentru natura, pentru biciclete si i-au invatat despre solidaritate si despre prietenie.



Sub deviza "Scouting for Manu", Aventura Gaesti a reusit, la numai cei opt anisori, sa se numere printre centrele locale cele mai active. In prezent organizatia numara 41 de cercetasi cotizanti la care se adauga si 20 de membri aspiranti.



In anul 2002, in vara, 15 exploratori ai CL Aventura au plecat in campul de initiere in ale cercetasiei "Scoala de Vara Parang", de unde s-au intors cu lectia invatata: orientare, prim ajutor, notiuni de ecologie, discriminare, democratie.



Evenimente nationale la care au participat sunt: Europadis 2002, Festivalul Unitate si Prietenie (2002-2007), Provocarea Scout 2003, Cupa Izvoarelor (2003-2008 ), Bucuresti Quest (2006-2008), Saturnalia (2007), Rasaritul la Sulina (2007), Brownsea Island (2003), Olimp 2004, In Cautarea Comorii 2006, Carpatica 2005, Lumina Pacii (2005-2007), Cupa Cercetasului Pescar.



Aventura i-a condus pe cercetasi si pe plaiurile Europei unde au fost alaturi de colegii lor in Elvetia la Kandersteg International Scout Centre, in Turcia la Canakkale, in Franta la Jambville, Mullhouse, Lille si Muzillac, in Polonia la Zakopane, in Germania la Dusseldorf si Koln de Ziua Mondiala a Tineretului. Cel mai important eveniment international la care a participat CL Aventura este Jamboreea Mondiala din Anglia unde 40 000 de cercetasi veniti din lumea intreaga au sarbatorit centenarul cercetasiei.



In tara au participat la proiecte, activitati, campuri si cu cercetasi straini printre care: Red 2003 - camp itinerant impreuna cu cercetasii din Mullhouse, 26 Ost (la Gaesti si muntii Bucegi) cu cercetasii din Wurtzburg - Germania, animatie timp de o saptamana cu cercetasii italieni la scoala din Valea Voievozilor (Targoviste), ecologizare la scoala din Budeasa alaturi de cercetasii belgieni s.a.m.d.



Dar care sunt gandurile de viitor ale cercetasilor gaesteni? In primul rand se pregatesc de editia a VII-a a BiPiloniadei (24-26 aprilie 2009, Centrul de Agrement Cerbul Bratei), campul pe care an de an cercetasii din Aventura Gaesti in colaborare cu CL Alb Bucuresti il organizeaza si care se bucura de un real succes.



Intre timp au semnat Carta Europeana a Sigurantei Rutiere. Prin aceasta se angajeaza ca, in urmatorii trei ani, sa sustina campanii de informare care se vor adresa atat conducatorilor auto, cat si pietonilor.


Ne oprim aici deocamdata cu speranta ca vom mai scrie despre activitatile, proiectele si ambitiile pe care Centrul Local Aventura Gaesti le are... La Multi Ani!



Sursa: http://www.TuristMania.ro

Iulian Nica


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI - Coltii Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Comorile Claii  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Poiana Vaii Cerbului  
Muntii BUCEGI - Valea Cerbului  
Muntii BUCEGI - Cabana Poiana Izvoarelor  
Munceii INTORSURII  
Muntii BUCEGI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.