Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Trofeul Cheile Valisoarei - Sâmbătă, 4 Sep 2010, 23:24, vizitată de 4633 ori


Clubul de Turism Sportiv Acropolis Aiud si Asociatia Biounivers Valisoara va invita sa participati la concursul de sporturi montane "Trofeul Cheile Valisoarei", care se va desfasura in perioada 10 - 12 septembrie 2010 in Cheile Valisoarei, Muntii Trascau.


Concursul este organizat in cadrul proiectului "BIODIVERSITATEA – COMOARA ASCUNSA IN CHEILE VALISOAREI", proiect derulat de Asociatia Biounivers in parteneriat cu CTS Acropolis Aiud si finantat de FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT si MOL ROMANIA. Concursul constituie totodata a-XV-a editie a Trofeului Acropolis.


ACCES si CAZARE:

Tabara de corturi va fi amplasata pe terasa aflata in aval de podul peste V. Aiudului, pe partea dreapta. Posibilitati de cazare la pensiuni: Pensiunea Bodrogeni (3 km de tabara), Pensiunea Cucului (6 km de tabara).


Accesul in zona se face pe DJ 107 Aiud – Buru (14 km din Aiud, proaspat renovat pe primii 12 km). Posibilitati de transport – cu microbuzul, cu plecare din Aiud (din fata garii sau de la intersectia DJ 107 cu E81) vineri, la orele: 07:45, 15:50, 19:30, 23:10 sau sambata la ora 07:45 si intoarcere duminica, cu plecare din Cheile Valisoarei la 17:15; pret – 5 lei/pers./1 drum; cei interesati de transportul cu microbuzul sunt rugati sa confirme ora la care doresc sa plece din Aiud; se poate opta si pentru inchirierea unui microbuz de 16 loc: 70 lei / 1 drum.


PROGRAM:

Vineri, 10 septembrie: primirea participantilor / ora 21:00 – sedinta tehnica.


Sambata, 11 septembrie: ora 09:30 – start in proba de regularitate / 15:00 – proba teoretica / 16:00 – start in probele de orientare sportiva si alpinism / 20:00 – proba surpriza / 21:00 – proba culturala.


Duminica, 12 septembrie: ora 10:00 – festivitatea de premiere / 11:00 – ecologizarea locului de campare / 12:00 – escalada si drumetii in Cheile Valisoarei.


REGULAMENT:

A) Proba de REGULARITATE: consta in parcurgerea unui traseu tematic amenajat in Rezervatia “Cheile Valisoarei”; durata – aprox. 5 ore; punctaj – 1000 pct.


B) Proba TEORETICA:  5 teste teoretice a cate 10 intrebari tip grila din domeniile: zona, alpinism, meteo, flora-fauna, sanitar; punctaj – 1000 pct.


C) Proba de ORIENTARE sportiva: se va sustine pe harta; punctaj – 1000 pct.


D) Proba de ALPINISM practic: tip mansa (aprox. 30 m); punctaj – 500 pct.


E) Proba Culturala: tematica montana – umor, poezie, cantece.


 Participarea la concurs nu este conditionata de apartenenta la vreo asociatie sportiva; o asociatie poate inscrie un numar nelimitat de echipaje in concurs.


 Echipajele vor fi formate din 2 – 5 persoane; participantii la probele teoretice, de orientare si alpinism vor parcurge obligatoriu si traseul de reularitate.


 Echipament obligatoriu: individual – pelerina de ploaie, incaltaminte cu talpa aderenta; colectiv – trusa medicala echipata, lanterna, fluier, busola.


 Participarea la probele din concurs se face pe proprie raspundere.


Bibliografie:  Panourile informative de pe traseul tematic / I.P.Argesel - “Muntii Trascau / Harta Muntilor Trascau - partea centrala (editura Dimap-Erfatur / Ionela Tugui, Mihai Tugui - “Ghidul medical al turistului / I.Stancescu,Sergiu Baliff - “Meteorologie fara formule / Walter Kargel - “Alpinism” / Atlasul Botanic al Romaniei (plante din zona montana).


PREMII:

Se vor acorda premii pentru locurile I, II si III constand in echipament montan in valoare totala de aproximativ 3500 RON astfel:


- Per ECHIPAJ: in CLASAMENTUL GENERAL constand in probele A + B + C + D (se acorda un bonus de 200 pct. echipajelor care participa la toate cele 4 probe) si la PROBELE A + B.


- Individual la probele C si D.


- Se vor acorda premii simbolice la Proba Culturala si Proba Surpriza.


Finantarea concursului este asigurata de FUNDATIA PENTRU PARTENERIAT si MOL ROMANIA, in cadrul proiectului „Biodiversitatea – comoara ascunsă în Cheile Vălisoarei”


CONTACT:

- Vlad Adrian, CTS Acropolis Aiud: adrian_acropolis@yahoo.com / 0744582283

- Kinga Muncus, Asociatia Biounivers: biounivers2009@gmail.com / 0741357781


VA ASTEPTAM CU DRAG!!!

Adi Indrei


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii TRASCAU - Orasul Aiud  
Muntii TRASCAU - Cheile Aiudului  
Muntii TRASCAU - Soseaua Rametea-Buru  
Muntii TRASCAU - Coltul Trascaului  
Muntii TRASCAU - Satul Valisoara  
Muntii TRASCAU - Pe Sub Poiana Ascunsa  
Muntii TRASCAU - Valea Ascunsa (paraul Sec)  
Muntii TRASCAU  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Coltesti-Calea Gusteagului-Coltul Trascaului-La Cetate (2)-Izvorul Estic Rametea-Soseaua Rametea-Buru

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.