Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Impadurire in Domogled-Valea Cernei - Marţi, 12 Apr 2011, 11:36, vizitată de 3065 ori


La actiunea de impadurire “VERDE’N SUS” organizata de Asociatia Valea Cernei in cadrul “Lunii Padurii”, desfasurata pe data de 9 aprilie au participat un numar de 60 de voluntari, veniti din mai multe parti ale tarii (Craiova, Bucuresti, Motru).


Alaturi de membrii asociatiei noastre s-au mobilizat si 30 de studenti ai Facultatii de Geografie Universitatea din Craiova, cel mai tanar dintre noi avand doar 4 anisori.


Voluntarii au plantat peste 300 de puieti de Pin Negru de Banat la peste 1000 de metri altitudine in Parcul National Domogled-Valea-Cernei, in masivul Domogled. Dupa un traseu spectaculos Crucea


Alba-Izvorul Jelarau-Masivul Domogled, de trei ore, ascensiunea fiind ingreunata si de rafalele de vant care a batut cu putere si de copacii cazuti in cale, voluntarii au ajuns la locul impaduririi. In mai putin de doua ore tot materialul saditor adus din pepiniera Domogled a fos plantat sub indrumarea domnului Ioan Gaspar, Director al Parcului National Domogled-Valea Cernei, a domnului Ilie Radoslavescu, responsabil paza si investitii si a domnului Aurelian Bucicaru, ranger.


Zona in care s-a facut impadurirea este una de reconstructie ecologica, pădurile de pin negru de Banat din zona oraşului Băile Herculane au avut mult de suferit în urma incendiilor de pădure izbucnite în zonă din ultimii ani. Cele mai puternice şi distrugătoare incendii au fost înregistrate în anii 1996 şi 2000. In anul 2000 timp de 20 de zile focul nu a putut fi stins arzand atunci 160 hectare de padure, reconstructia incepand in anul 2007, actiunea desfasurata la acest sfarsit de saptamana fiind una de completare de puieti.


Parteneri ai evenimentului au fost: Directia Silvica Resita, Parcul National Domogled-Valea Cernei, Asociatia de Turism Baile Herculane.


Parteneri media: Radio Resita, TVR Timisoara, Antena 1, Realitatea TV, Radio Romania Actualitati, Kiss FM, Adevarul, Cronica Romana, Jurnalul de Caras-Severin, Ziua de Vest, Banat TV, InfoCS.ro, Stiriong, Alpinet.


Multumim Hotelului Trandafirul Galben si Pensiunii Magic pentru ospitalitate.


Multumim tuturor voluntarilor si participantilor, tuturor partenerilor, pentru ajutorul si sprijinul acordat in reusita acestui eveniment, fara ei sigur nu am fi reusit.


Va multumim!

Presedinte

Marian Avram
marian avram


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii CERNEI - Baile Herculane (CFR)  
Muntii CERNEI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.