Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Patru zile tiris prin Fagaras - Sâmbătă, 11 Ian 2003, 4:26, vizitată de 10943 ori


Un turist britanic in virsta de 26 de ani a ajuns, ieri, mai mult mort decit viu, la Spitalul Judeteaan Brasov, dupa ce a cazut de pe o stinca intr-o prapastie din Muntii Fagaras. Kenneth Jones s-a aventurat singur in Fagaras, in urma cu cinci zile. Britanicul era cazat in Brasov si, in urma cu cinci zile, a plecat spre Transfagarasan pentru ca a auzit ca muntii ii pot oferi privelisti de vis. El nu a anuntat pe nimeni ca pleaca si nici nu si-a luat actele cu el.

Englezul a fost gasit descult

Salvamontistii spun ca Jones a ales un traseu din apropierea Cabanei Bilea Lac. S-a dus pe la Valea Arpasului, Turnurile Podgoriei si Muchia Taritei, de unde se presupune ca a cazut in prapastie. Britanicul nu avea la el nici un mijloc de comunicatie si nici echipament adecvat ascensiunilor de iarna pe munte.
Dupa ce a alunecat si s-a prabusit de pe o stinca, englezul si-a fracturat piciorul drept, bazinul si s-a lovit la cap. Cu toate acestea, el a dat dovada de o vointa iesita din comun. Neavind posibilitatea sa ceara ajutorul salvamontistilor, tinarul s-a tirit, timp de patru zile, reusind sa iasa din munti si sa ajunga linga cea mai apropiata localitate din zona, catunul Sumerna. Aici, englezul, sleit de puteri, a cazut aproape de casa familiei Ionescu, niste bucuresteni mutati de curind acolo. Kenneth Jones a fost gasit descult, imbracat doar cu un tricou, o helanca si pantaloni de fis.
Miinile de care s-a ajutat sa se tirasca erau insingerate si tot trupul era plin de rani si zgiriieturi. Asupra lui s-au gasit doar o busola si o punga cu bani. Familia Ionescu i-a oferit primul ajutor tinararului, pina la venirea Ambulantei care l-a transportat la Spitalul din Victoria. Din cauza starii grave in care se afla, fiind epuizat si degerat, tinarul a fost transferat la Spitalul Judetean din Brasov, joi seara.

Parintii englezului au venit la Brasov

Medicii brasoveni spun ca englezul a suferit, in urma cazaturilor, leziuni grave la cap, o fractura de bazin si una de femur. In mod ciudat, tinarul nu avea febra si nici nu este suspect de pneumonie. Kenneth Jones se afla acum sub supravegherea atenta a cadrelor medicale brasovene. Ieri, parintii, insotiti de un reprezentat al Ambasadei Marii Britanii la Bucuresti, au sosit la Spitalul Judetean Brasov. Parintii lui Kenneth au refuzat sa stea de vorba cu ziaristii sau sa dea relatii referitoare la fiul lor.
Endy Palmer, reprezentantul Ambasadei Marii Britanii, a declarat ca viata lui Kenneth Jones nu a fost pusa in pericol si ca parintii cer ca fiul lor sa aiba liniste.
[EvZ]
Daniel Stefănescu


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Transfagarasan  
Muntii FAGARASULUI - Piciorul Mt. Lespezi  
Muntii FAGARASULUI - Muchia Lui Fat  
Muntii FAGARASULUI - Piciorul Mt. Buteanu  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Bilea Lac  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Bilea Cascada  
Muntii FAGARASULUI - Valea Arpasului  
Muntii FAGARASULUI - Cabana Turnuri  
Muntii FAGARASULUI - Orasul Victoria  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Varful Arpasu Mare  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
I.F. Rudarita-Valea Lerescu-Curmatura Lerescu Mic

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.