Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Refacere marcaj, Muntii Leaota - Miercuri, 8 Mai 2013, 9:46, vizitată de 3878 ori


In zilele de 11 si 12 mai 2013, Asociatia de Ecoturism Azimut va reface marcajul turistic de pe Valea lui Coman, Muntii Leaota. Traseul face legatura intre comuna Cetateni si varful Romanescu, respectiv cabana (ce a mai ramas din ea) Leaota. Va invitam, cu aceasta ocazie, sa dati o mana de ajutor, daca aveti pofta de o plimbare prin "bungetul" Leaotei. Materialele sunt asigurate de AE Azimut. Cazarea se face la cort, langa cabana Leaota. Transportul se poate face cu auto personal (mai avem cateva locuri) sau cu autocarul. Pentru mai multe detalii trimiteti un mail la office@ecoazimut.ro sau sunati la 0727701566 (Laurentiu).
Laurentiu Lambrino


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii LEAOTA - Valea Lui Coman  
Muntii LEAOTA - Varful Romanescu  
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Plaiul Romanescu  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii LEAOTA  
Comentarii
Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Joi, 16 Mai 2013, 14:00

Va urez succes deplin! Valea lui Coman este valea vietii mele, raiul pe pamant! Exista doua cai marcate pe aceasta vale, cruce albastra cred. Plecand de la soseaua nationala (Cetateni) una urmeaza drumul forestier de pa Valea lui Coman pana cand acesta se pierde spre sus si alta care face stanga la un moment dat, pe un alt drum forestier, e o cascada micuta la intersectia acestor drumuri. Va rog sa-mi spuneti ce varianta veti marca dvs.
Deasemeni, plecand de la cabana de data asta, poteca marcata traverseaza un drum forestier relativ bine conturat. Va rog sa-mi spuneti unde duce vin sus si in jos acel drum.
Pacat de cabana Leaota! Cred ca nu mai poate fi salvata!
Multumesc!

Fără foto Laurentiu Lambrino, Vineri, 17 Mai 2013, 8:45

Multumim! Este, intr-adevar, o vale foarte salbatica, poate cea mai salbatica pe care o stiu, de o frumusete aparte. Am reusit sa refacem marcajul pe Valea Fiașului, până în Marginea Domnească, de unde, fiind gol alpin, nu am mai avut pe ce să-l aplicăm. Oricum, de acolo, practic, începe culmea principală și nu mai există probleme de orientare. Pe varianta dinspre cabană am reușit să-l refacem până în Poiana Găvana. A mai ramas, deci, o bucată, până la confluența cu Valea Fișului, unde nu am marcat. Se mai pot vedea, totuși, vechile semne. Credem că, în general, pentru coborâre este ușor de nimerit, iar pentru urcare, e preferabilă varianta cu Marginea Domnească, din cauza duratei mai mici.
Oricum, pe amble variante, așteptați-vă la timpi considerabil măriți din cauza copacilor căzuți pe potecă în număr foarte mare.

Corneliu Negulescu Corneliu Negulescu, Vineri, 17 Mai 2013, 9:38

Mi-ar face mare placere dar nu pot sa vin acum cu dvs. Cu proxima ocazie voi merge insa pe marcajul nou.
De la cabana Vadul Lin, cea vis-a-vis de satul tiganesc Valea Cetatuia, am facut dus-intors pana la cabana Leaota, 8 ore, cu niste rataciri determinate de faptul ca era prima parcurgere a traseului.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.