Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Curs de initiere in catarare - Duminică, 8 Sep 2013, 21:16, vizitată de 1547 ori


Cursul se va desfăşura pe granitul din munţii Măcinului, în perioada 25-29 septembrie a.c. fiind unul din cele mai vechi cursuri organizate constant de noi (din 1998 până în prezent).

Stagiul de iniţiere în căţărare pe stâncă este prima treaptă (entry level) din cele 5 tipuri de stagii din programa noastră de pregătire pentru munte (alături de alpinism şi schi). Cursul acesta se adresează celor care vor să înveţe corect şi în siguranţă, tehnica de căţărare pe stâncă (liberă şi artificială), indiferent dacă au cunoştinţe zero în domeniu sau au învăţat să se caţăre în săli de sport.

Pentru că este vorba de stâncă, pe lângă teme standard general valabile (manevrele de coardă, noduri, rapel etc.) se vor aborda teme specifice precum: căţărarea în teren friabil, introducere în căţărare cu protecţii mobile, căderea în coardă, regruparea în perete.

"Stagiul de iniţiere de săptămâna trecută, a fost unul din cele mai faine lucruri pe care le-am făcut vreodată... plecând de la bunele relaţii care s-au stabilit între toţi membrii grupului şi continuând cu toate activităţile desfăşurate. Însă, cel mai mult şi mai mult, mi-a plăcut modul în care s-au desfăşurat activităţilor noastre, standardul fiind bunul simţ şi responsabilitate pentru fiecare act, standard ce a fost urmat permanent, conştient sau nu, de toţi cei prezenţi..." (Andrei Radu, Bucureşti)

Mai multe detalii despre acest curs (perioada, locaţie, cost, modalitate de înscriere etc.), se pot afla pe www.rucksack.ro
MARIAN ANGHEL

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.