Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Multumiri catre Salvamont Gorj - Joi, 3 Ian 2008, 19:39, vizitată de 5232 ori


­Stirea de mai jos este preluata de pe pagina de blog a colegului nostru, Ovidiu Iordache, care a petrecut Revelionul 2008 in Muntii Parang, la Ranca:
"Din pacate am avut o problema cu unul dintre prieteni care a alunecat de pe vf. Papusa (2136m) pe zapada inghetata, cam 100 m diferenta de nivel, pana a reusit sa se opreasca, fracturandu-si bratul drept; fapt pentru care am sunat la salvamont, acestia reusind ca in aprox 25 min sa trimita un om pana in locul in care eram, pe care l-am intampinat, dupa cum invatasem eu din experientele cu ceilalti salvamontisti de pana atunci, cu un umil: ­. Greseala!!!
Omul chiar nu era deranjat. Din contra, zambea si a inceput sa glumeasca pe seama accidentatului spunandu-i ca pentru a putea supravetui trebuie ca el, salvamontistul, sa ii induca o stare de frica asa incat organismul lui sa lupte in continuare si sa nu intervina acel sentiment de usurare la aparitia salvatorului, fapt pentru care i-a povestit cum unii mor ca urmare a unor asemenea cazaturi, si alte lucruri terifiante. totul cu zambetul pe buze. Dupa care l-a imobilizat in zona fracturii si apoi carat cu un snowmobil pana la cabana salvamontului. Ciudat!!! Fara sa ne intrebe ce cautam noi pe coclaurii aia, sa ne explice ca n-avem voie sa schiem in alta parte decat pe partie si alte remarci de astea care sa ne scoata pe noi singurii vinovati. [..]
Ulterior am aflat ca acel salvamontist se numeste Sabin Cornoiu si ca este seful Salvamont Gorj.
Multumim domnule salvamontist pentru atitudinea cu care ne-ati tratat si speram sa puteti transmite acest spirit si colegilor dumneavoastra care nu il au."

Ovidiu Iordache (Garcea, intre prieteni): ­http://www.ovidiuiordache.blogspot.com/


Emi Cristea

Comentarii
Fără foto alex borcea, Vineri, 4 Ian 2008, 9:34

subscriu, asa da....

Andrei Tiberiu Sturek Andrei Tiberiu Sturek, Vineri, 4 Ian 2008, 17:01

Ma mir doar ca nu il stiati deja pe dl Sabin Cornoiu, a aparut nu o data la televizor (in stiri legate de zona montana a Gorjului), de fiecare data dand aceeasi impresie: este un profesionist.
Acum vreo cativa ani am parcurs creasta Valcanului si desi nu ma cunoastea, nu a ezitat sa imi raspunda la mail dandu-mi toate informatiile de care aveam nevoie.
Felicitari pentru ca de astfel de oameni ar fi nevoie peste tot in muntii nostri!

Fără foto Adrian Borş, Sâmbătă, 5 Ian 2008, 9:39

Deosebita consideratie si stima pentru modul de actiune al acestui om de munte, cit si pentru respectul fata de acesta al celor care au beneficiat de interventia descrisa.

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Ştirile sunt preluate ca atare de la sursele menţionate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma şi conţinutul lor.