=coperta= =continuare= =autor= I I C   i u l i e / 2000

   Curs bolovanos accidentat.  Alunecos din cauza muschilor verzi intunecati,  mizgai ,  aluviunilor bentonitice,  frunzelor in diferite faze de putrefactie, ramurilor uscate,  diabolic ascunse capcane pentru picioare.  Meandre orizontale urmate de imprevizibile praguri.  Abordate direct.  Intr-un loc pereti si o bulboana. Profitam de un pervaz si un trunchi scurt de stejar infipt in albie.  Altfel s-ar fi impus escaladarea versantului sting pentru depasirea obstacolului.
   Este o zapusala teribila.  Presiunea atmosferica aduna caldura degajata de versantii apropiati dar si intreaga umiditate comprimindu-le spre albie,  locul nostru de deplasare.
   Am depasit Cascadele de jos - Borzesti si dupa o scurta zona plana unde remarcam o tabla indicatoare avem de parcurs cealalta etapa,  nebanuita macar,  Cascadele de sus - Borzesti.
   Apar praguri mai mari,  de 2-3m,  cu coveti adincite in stinca monolitica,  marmite,  oglinzi mai mari de apa in care luminile si umbrele se reflecta pictural - impresionist.  Abordam pieptis totul;  in premiera si pentru Marlene si Dinu care cu alta ocazie ocolisera anumite portiuni excesiv de umede,  alunecoase,  parsiv-ostile.

Gilau / Muntele Mare: Cascadele Borzesti - foto: Petru Lucian Goja

Gilau / Muntele Mare: Cascadele Borzesti - foto: Petru Lucian Goja Gilau / Muntele Mare: Cascadele Borzesti - foto: Petru Lucian Goja

Nu uitati! Si dumneavoastra puteti contribui la realizarea Invitatiei in Carpati.
Orice contributie avind legatura cu
Muntii Carpati este binevenita.


 I I C   i u l i e / 2000 =coperta= =continuare= =autor=