=cuprins= =continuare= =autor= I I C   d e c e m b r i e / 2000

De tot felul...


   În numărul 2 (februarie) / 2000 al   Invitatiei în Carpati  inserasem o stire despre o posibilă nouă instalatie de transport pe cablu în Bucegi.  Desi informatia era sub semnul întrebării ea a declansat un schimb de mesaje destul de aprins pe lista de discutii  Alpinet.  Câtiva membri ai listei văzuseră telegondolele second-hand depozitate în apropierea cabanei Gura Diham si legătura făcută a fost firească.
Telecabina Busteni-Babele

Bucegi: Valea Jepilor
Peisaj "îmbogătit"
   Recent au apărut si alte detalii. Potrivit unor articole publicate într-un ziar central, primăria orasului Busteni a introdus în Planul de Urbanism General o instalatie de transport care să lege Gura Diham de Poiana Costilei si Vârful Omu, o alta între Gura Diham, Poiana Izvoarelor si Diham, amenajarea unor pârtii de schi care să fie servite de instalatiile de transport si construirea unei ministatiuni de vacantă taman în Poiana Costilei. Lucrările implica defrisări, drumuri de acces, aducerea utilitătilor (electricitate, gaze, apă, canal), constructiile propriu-zise, toate acestea fiind incompatibile cu statutul de arie protejată al zonei.
   Cel putin până acum, Agentia de Protectie a Mediului Prahova se opune proiectului.  Dar este oare suficient?


   O completare la cele de mai sus:
   În sectiunea de fisiere a listei de discutii Alpinet puteti găsi textul  Ordonantei de urgentă nr. 236 din 24 noiembrie 2000 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei sălbatice.   Adresa completă este
     http://www.egroups.com/files/alpinet2k/legislatie/OUG_236_2000 
      La 15 noiembrie 2000  Opinia Studenteasca Online  împreună cu  Pagini Aurii SA  anuntau deschiderea primei editii a concursului  BetOnNet:  "Concursul  BetOnNet  a fost initiat din dorinta de a demonstra nivelul de dezvoltare al tehnologiei în domeniul informatiei si comunicatiei pe Internet în România. [...]  Selectia câstigătorilor concursului se va face după patru criterii:  concept, realizare tehnică, design si continut editorial."
      Cu plăcere vă anunt că prima editie  BetOnNet  si-a desemnat câstigătorul:
   La sfirsit de an a apărut si numărul 25 al revistei  Muntii Carpati  incluzând un medalion Retezat si o hartă turistică a masivului.  Plus câteva descrieri de trasee din Muntii Aninei.


   Tânjind după zăpada care se cam lasă asteptată  Invitatie în Carpati  vă propune fulgi virtuali si o nouă editie a suplimentului...
e-AlpinInfo

 

 

 

 


Rodna:  Vârful Ineu  văzut
de pe Cearcănu,  Maramures

foto:  Petru Lucian Goja I I C   d e c e m b r i e / 2000 =cuprins= =continuare= =autor=