=cuprins= =continuare= =autor= I I C   m a r t i e / 2001

De tot felul...


Piatra Craiului: Turnurile Dianei - foto: Marius Radu
Piatra Craiului: Turnurile Dianei
Foto: Marius Radu

  Cu un an în urmă, în martie 2000, vă prezentam o editie specială a Invitatiei în Carpati realizată cu ajutorul prietenului nostru Marius Radu, aflat pe atunci în apropierea celebrului vârf Annapurna. Astăzi va propun o reîntâlnire cu mai vechea noastră cunostintă prin intermediul unui web-site.

Adresa:    http://hoinar.tripod.com

Făgăras, Piatra Craiului si, bineînteles, Himalaia.


  Revista Muntii Carpati pare că si-a regăsit ritmul normal de aparitie. Cel mai recent număr, 27, ne propune, pe lângă alte subiecte interesante, o incursiune în Muntii Grohotis, mai putin cunoscuti, ajutati fiind si de harta atasată.

 

Alpine.t Mailing List
o lista de discutii pentru cei care iubesc Muntele
Abonare la:   alpinet2k-subscribe@egroups.com

 

  Obisnuitii listei Alpinet cunosc deja acest URL.  Pentru ceilalti: faceti o vizită la http://someone.cmb.ro/prieteni/dragos/varf si veti avea surpriza să descoperiti o sursă de cântece de munte. Mai multe detalii puteti obtine de la Dragos Grigorescu căruia îi multumim pentru informatie.

  Un strigăt de ajutor de pe o listă de discutii apartinând speologilor:
Pestera "2 Mai" din Cheile Carasului a fost obiectul unei devastări. Conform informatiilor primite de la Bogdan Bădescu, presedintele Asociatiei speologice "Exploratorii", Resita, un grup de necunoscuti a tăiat grilajul ce închidea intrarea în pesteră si a efectuat săpături sistematice în podeaua pesterii.
Nu s-a distrus practic nici o stalactită, ci numai podeaua. Au fost sustrase din partea din fund a pesterii cranii pietrificate de Ursus spelaeus si Capra Ibex precum si alte fosile. Mai mult, într-o portiune a pesterii a fost "decupat" planseul stalagmitic ca un capac de canal si pus alături.
Va rugăm să ne dati de stire dacă auziti de "negustori" de fosile care oferă cranii pe piată sau chiar dacă reusiti să identificati autorii acestei fapte pentru tragerea lor la răspundere.
Pentru ajutorul dumneavoastră vă multumim anticipat!
Cristian Osan, Asociatia speologică "Exploratorii", Resita


  e-AlpinInfo

 

 I I C   m a r t i e / 2001 =cuprins= =continuare= =autor=