=cuprins= =continuare= =autor= I I C   a p r i l i e / 2001


Acasă la... "Balaur"
Text si imagini: Vasile Cotovanu         


Muntii Bucegi - Creasta Bucsoiului Mic (Creasta Balaurului)


schita (1)


Traseul descris: Vârful Omu - Creasta Bucsoiului Mic - Timbalul - Poiana Morarului

Durata: 2 ore



   Traseul este recomandabil vara sau la începutul toamnei, parcursul acestuia oferind largi privelisti către Creasta Morarului si Bucsoiul Mare. Este de preferat parcurgerea crestei la coborâre, însă se cere atentie la orientare în zona în care se părăseste creasta si în zona Timbalului. La urcare traseul este destul de obositor, cu posibile probleme de identificare a potecii.

 
Bucegi: Bucsoiul Mic
Pornim de la cabana Omu pe poteca marcată cu bandă rosie către vârful Bucsoiul Mare. După o coborâre rapidă în saua Morarului se ajunge în Saua Bucsoiului de unde începem urcusul către vârful Bucsoiul Mare. După aproximativ 5 minute de urcus se conturează în dreapta Creasta Bucsoiului Mic. E momentul să părăsim poteca marcată si să apucăm un hătas de capre. (foto 1)

Foto 1: Intrarea în Creasta Bucsoiului Mic. Vedere către zona Omu - Scara
 
Bucegi: Bucsoiul Mic

În acest loc creasta este formată dintr-o succesiune de turnuri si ace care se ocolesc în special prin dreapta (cum coborâm) (foto 2). Pe timp ploios trebuie mers cu mare atentie pe aceste pante înierbate, deoarece ele se termină cu pereti verticali în dreptul văii Morarului.



Foto 2: Aspect din Creasta Bucsoiului Mic. Zona acelor.
 
Bucegi: Bucsoiul Mic



După depăsirea obstacolelor de mai sus ajungem intr-o zonă mai putin frământatată (foto 3), loc de unde creasta se parcurge matematic.





Foto 3: Creasta Bucsoiului Mic.
 

 I I C   a p r i l i e / 2001 =cuprins= =continuare= =autor=