Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Trekking Klub in de-ale lui Trekkingklub

Ce este geodrumetia?

In fiecare din noi traieste inca dorinta de a descoperi lucruri noi si necunoscute, pasiunea vechilor cautatori de comori. Utilizand posibilitatile internetului si ale orientarii cu ajutorul satelitilor, in anul 2000 a aparut in Statele Unite un joc nou, care s-a raspandit imediat in toata lumea.

Un mod nou de a petrece timpul liber, valoare adaugata drumetiilor montane, joc de aventura, distractie. Este un joc interesant si palpitant, atat pentru cel care ascunde, cat si pentru cel care cauta. Jocul combina frumusetea drumetiilor in natura cu mijloace moderne, high-tech. Un impuls dat omului zilelor noastre, de a-l urni de langa calculator, de a-l scoate in natura, ca sa descopere locuri unde poate niciodata nu ar fi ajuns, poate doar din intamplare.

In ce consta geodrumetia?

Un jucator ascunde comoara, o cutie din plastic care se poate inchide ermetic, intr-un loc ales de el. Locul trebuie sa fie interesant din punct de vedere istoric, cultural sau geografic. Cu ajutorul unui gps (sau tableta, telefon dotat cu gps) va memora coordonatele exacte ale acelui punct.

Aceste date, impreuna cu descrierea locului ales, care trebuie sa contina si indicatii ajutatoare pentru a putea gasi cutia, respectiv cateva poze, vor fi publicate pe internet. Ceilalti jucatori trebuie sa gaseasca cutia ascunsa, numai cu ajutorul coordonatelor, a descrierii si a pozelor publicate. Exista posibilitatea de a cauta chiar si fara gps.
Geocutie plina cu cadouri
Geocutie plina cu cadouri

In geocutii vom gasi un caietel pentru notite, instrumente de scris, brosuri informative in mai multe limbi, precum si mai multe cadouri mai mici, in cazul in care dimensiunea cutiei permite acest lucru. Cel care a gasit cutia are dreptul sa-si aleaga un cadou, dar trebuie sa puna in cutie un alt cadou, pentru ceilalti jucatori.
Veverita Scrat din Ice Age, jucarie gasita intr-o geocutie
Veverita Scrat din Ice Age, jucarie gasita intr-o geocutie

Comoara gasita este bineinteles doar simbolica, adevarata recompensa fiind descoperirea locului prezentat de geocutie, dar si emotia simtita in timpul acestei cautari. Dupa ce si-a notat vizita in caietelul cu notite, jucatorul va repune cu mare grija cutia in locul initial. Acasa va trebui sa anunte gasirea si pe pagina web a geocutiei, anuntand daca a gasit sau nu cutia, cu ajutorul comentariilor si pozelor sale.

Principalele tipuri de ascunzis

Geocutia traditionala poate fi o cutie din plastic, care poate fi inchisa ermetic, avand dimensiuni variabile.
Geocutie neobisnuita si creativa, gasita la Targu Mures
Geocutie neobisnuita si creativa, gasita la Targu Mures

Punctul de interes este un ascunzis fara geocutie traditionala. Se foloseste in locuri unde este imposibila ascunderea unei geocutii, sau in care nu este inca ascunsa o geocutie, dar locul merita a fi vizitat de catre ceilalti jucatori.

Ascunzisul eveniment este un ascunzis legat de un eveniment, ocazie cu care jucatorii se pot intalni cu ceilalti pentru o drumetie sau o excursie, sau numai pentru socializare.

De ce in Romania?

Tara noastra este deosebit de bogata in obiective turistice, istorice si culturale. Avem foarte multe locuri potrivite pentru a ascunde, si care merita a fi cautate.
Mana Dracului, un loc special in Muntii Ciucas
Mana Dracului, un loc special in Muntii Ciucas

Cine sunt cei de la Geodrumetie in Romania?

Geodrumetie in Romania exista din august 2007 si este dedicat geodrumetiei, sau geotrekking pe engleza, un joc in care se pune accentul pe drumetii si excursii. In afara aspectului de joc-aventura, adevarata provocare a acestui joc este atragerea atentiei celor receptivi, pentru a cunoaste, pentru a face cunoscute valorile noastre adevarate, valorile naturale si mostenirea noastra cultural-istorica.

Castelul Bran, locul unde a fost ascunsa prima geocutie din tara
Castelul Bran, locul unde a fost ascunsa prima geocutie din tara

Geodrumetia este structurata pe mai multe nivele de acces. Daca utilizatorul indeplineste cerintele unui nivel, avanseaza la nivelul urmator, la fel ca in mai toate jocurile de calculator. Aceste nivele ofera motivatie, si jocul devine astfel mai interesant. In functie de performanta si seriozitatea utilizatorului, se avanseaza la nivele superioare, castigand dreptul la noi servicii si informatii.

Geodrumetia in Romania este comunitatea neorganizata a persoanelor care iubesc si respecta natura, carora le place drumetia si excursiile, respectiv cautarea comorilor virtuale. Se incearca promovarea valorilor noastre adevarate, valorile naturale si mostenirea noastra cultural-istorica. Participati si voi la acest joc incitant. Cautati ascunzisurile geotrekking, multe dintre ele va vor prezenta locuri inedite!

Geodrumetie in Romania
Author: Trekking Klub
Views: 5097, Last update: Mon, Mar 17, 2014


Login or register to comment