Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Sfârşit de august pe Negoiu

Bookmark and Share

Sfârşit de august pe Negoiu

Spre Călţun - 080831_157_a Ultimele zile de concediu, ultimele zile de august... teoretic rezervasem mai mult timp pentru Făgăraş dar aşa s-a întâmplat, să ne rămână doar 3 zile. Prognoza nu era grozavă, pentru vineri erau anunţate ploi dar sâmbătă şi duminică speram în vreme bună. Am optat pentru Negoiu ... Aşa că ne-am pregătit rucsacii şi pe la ora 14: 00 eram gata de plecare din Piscul Negru , eu şi Moniq. Am stat puţin în cumpănă dacă să urcăm sau nu la Călţun, cerul fiind acoperit mai tot drumul până la munte, aici la fel, dar plafonul de nori nu părea foarte jos şi nici prea ameninţător. Câţiva stropi de ploaie au început totuşi să cadă, înmuind puţin praful de pe drumul forestier care urcă din spatele schitului de la Piscul Negru, pentru început pe marcajul comun, triunghi albastru (Călţun) şi punct albastru (Paltinul). Afară de mici afluenţi de pe stânga (cum urci),... [toată pagina]
Pe Negoiu - 080831_020_a Aşa că n-am mai stat pe gânduri. Pe la 7: 30 am scos toate bagajele afară, ocazie cu care s-au deşteptat toţi colegii de refugiu, am întins repede cortul ca să se usuce, am făcut un ceai şi în mai puţin de o oră am pornit către Portiţa Negoiului (pe poteca marcată cu bandă roşie , practic traseul de creastă). Ceva mai jos se desprinde poteca marcată cu cruce roşie ce merge spre Strunga Ciobanului . Continuăm să mergem pe potecă şi cu ochii la Negoiu nici nu observăm varianta prin Strunga Doamnei (drumul lui Rădulescu, marcat iniţial cu bandă albastră, W. Kargel, 1988). Oricum, pe-aici intenţionam să ne întoarcem. Refugiul Călţun cu vf. Dracului şi Negoiu în ultimul plan. Curioase... Înainte de o scurtă traversare prevăzută cu lanţuri (utile pentru vreme proastă când piatra este udă) rămânem puţin să privim la câteva căpriţe care se uitau la noi de pe o mică brână înierbată... [toată pagina]

Author: Marius Radu
Uploaded by: Marius Radu
Views: 4024, Last update: Wed, Oct 1, 2008



Links to the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI  
Comment
Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Wed, Oct 1, 2008, 11:00 am

Nu este corect pentru cititorii de pe Alpinet sa fie trimisi pe alta pagina pentru a citi articolul complet. Dupa mine, articolul acesta ar trebui completat sau sters de pe site. Sper sa nu se mai aprobe articole "partiale" pe site.

Marius Radu Marius Radu, Wed, Oct 1, 2008, 12:13 pm

OK, Alin, am eliminat link-ul de la sfarsit (odata ce se aproba modificarea articolului)... poate ca ai dreptate, eu am intentionat sa postez aici doar ce era important vis-a-vis de traseu... sper ca link-ul cu imaginile nu deranjeaza pt ca nu puteam sa pun prea multe.

Si-n alta ordine de idei, nu sunt singurul care a procedat astfel si nu dau decat un exemplu recent... "Khan Tengri - Lord of the sky" la adresa http://alpinet.org/main/articole/show_ro_t_khan-tengri--lord-of-the-sky_id_2800.html nu contine decat o pagina cu finalul "continuarea: http://www.g...com":-?

Dar eu mi-am insusit critica ta!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Thu, Oct 2, 2008, 8:01 am

Salut Marius. Am avut o discutie pe aceeasi tema si cu autorul articolului mentionat de tine.
Niciodata nu va deranja un link catre albume foto. Nu deranjeaza nici macar sa pui un link catre pagina personala. Si eu procedez la fel. Dar in privinta continutului unui articol sunt de aceeasi parere cu Serban. Un articol trebuie sa fie complet pe un site.
Daca ai inteles punctul nostru de vedere inseamna ca totul este in regula.

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Thu, Oct 2, 2008, 8:14 am

Multumesc pentru intelegere. Sincer!
Imi parea rau ca nu este articolul complet pentru ca in primul rand mi se pare un articol foarte bun, imi place, este o descriere excelenta a turei, bine ilustrata. Referintele spre albumul foto si pagina personala nu deranjeaza absolut deloc, atat timp cat pe Alpinet exista un material unitar.

Comments for this article
Login or register to comment