Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Arhiva articolelor Alpinet - ALPINinfo iulie-august 2000

Bookmark and Share

ALPINinfo iulie-august 2000 - A fost odată...un Club Alpin

În luna mai a.c. au avut loc la București mai multe A. G.-uri ale Clubului Alpin Român. Acest lucru ar fi trebuit să fie benefic "uite d-le, la orice decizie se cere părerea tuturor!", dar n-a fost așa. La ultima din ele (care a fost convocată de secretarul general a C. A. R., membrii clubului din teritoriu fiind anunțați cu 24h înainte) membrii prezenți s-au retras în bloc, în semn de protest față de "mascarada" de A. G.

La mai mult de 45 de zile de la respectiva A. G., secțiile au primit o hârtie din partea secretarului general, d-l Eugen Popescu (prima dacă nu mă înșel, de când există secția Galați) prin care erau înștiințate de hotărârile luate de A. G.

1. s-au modificat majoritatea articolelor din statut. Cea mai importantă modificare (restul fiind praf în ochi) este că A. G. poate fi convocată numai de comitet! Cu alte cuvinte, dacă comitetul este excroc, nimeni nu îl poate lua la întrebări.

2.cei prezenți, adică Mircea Săndulescu și Eugen Popescu s-au reales (pardon, au ales) noul comitet de conducere: Mircea Săndulescu, Mircea Dobre, Mihai Săndulescu, Eugen Popescu, Cristi Laudoniu. Comisia de cenzori este formată din: Ștefan Radu, Simona Berar, Andreea Copaescu.

Ce trebuie remarcat la acest comitet este că, în afară de cei doi (M. Săndulescu și E. Popescu) ceilalți nu au avut vreo tangență cu C. A. R-ul în ultimii 3 ani! Pot să afirm acest lucru fără riscul de a greși, deoarece am participat la toate A. G.-urile și la o mare parte a taberelor de club.

Noile cotizații stabilite de cei doi, (mă scuzați, de A. G. a C. A. R.) sunt:

- 50$ pentru membrii activi (cu drepturi depline)

- 12$ pentru membrii aderenți (fără drept de vot)

- 6$ pentru minori și studenți, elevi, șomeri etc.

Aceste cotizații s-au stabilit pentru a stimula tinerii să se înscrie în C. A. R. și pentru dezvoltarea Clubului!! (Un membru cu drepturi depline la BMC, plătește o cotizație de aprox. 20$).

Din acest moment, este clar că Clubul Alpin Român, care avea ca scop dezvoltarea alpinismului românesc, pentru care s-au zbătut alde Nae Dimitriu, Vasile Steopoe, Radu Țițeica, Niculae Baticu și alții, s-a stins.

Dumnezeu să-l odihnească! Amin!

Marian Anghel

membru al Clubului Alpin Român

(până la 31 decembrie 2000)

Autor: Clubul Alpin Galati
Înscris de: Clubul Alpin Galati
Vizualizări: 14178, Ultima actualizare: Marți, 3 Dec 2002


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii