Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - CANDVA IN FAGARAS

Bookmark and Share

CANDVA IN FAGARAS

CANDVA IN FAGARAS

 

(impresii de vara)

 

         Priveam spre el, spre muntele din visele copilariei si simteam ca visul devenit realitate ma doare incredibil de mult. Crescusem intre timp si nostalgia mai izbandea inca odata, atenuand idealul. Ca deobicei, oare de ce ma incant mereu cu amagirea, visandu-mi dinainte fericirea, in loc ca atunci s-o traiesc?!

Stiam ca sunt acolo dintr-un vis si-mi repetam doar pasii, ca intr-un cadril bizar al sortii. Incercam sa aflu ce muntele-mi spune si n-am putut decat sa incerc sa-i prind soapte.

 

        De n-ar fi zarile!......de n-ar fi zarile care mereu ma striga pe nume! Credeam ca au uitat.

       Pasesc pe urmele mele si fiecare pas e regretul ca nu m-am nascut de ieri, s-o pot lua de la capat si iarasi sa-mi iubesc muntii.

 

        Prin vai se aud ape si brazii care le poruncesc sa taca. Absurd! Eu n-am nimic de zis. Azi, tacerea ma apara de mine insumi si poate o sa uit ca exist. Si vorbele mi-ar fi, oricum, de prisos in acest labirint al simtirilor

 

       Miroase a piatra si-mi aduc aminte de fulger. Dar ploaia, azi, nu-mi va plange pe brate. Ii interzic. Azi voi accepta ca sunt un simplu muritor, caci iubirea muntelui cumplit ma apasa. Chiar ma gandesc sa intind mana, cersind aerului o binecuvantare. Imi frang gestul intr-o mirare copilareasca. Mai bine-i sa fii uimit!

 

      Undeva pe-o culme, o stanca ma priveste mirata: „tu cine esti?”. De i-as raspunde, mi-as cerne privirea….si-am amanat sa-mi dau in vileag nestiinta.

 

       In curand  amurgul ma va incerca cu tristeti dar e prea devreme sa-mi caut alinare, caci timpul mai poate fi oprit. Da. Mai poate fi oprit. Si, mai tarziu in noapte, stelele, acest vis mereu neimplinit, vor clipi reci si aspre, desi n-am gresit!

 

      De ce vreau atat de mult sa-ti fiu prieten, munte? Negresit, tu stii mai bine decat mine.

      Si merg mai departe….regretand ca n-am privit chiar totul. N-am avut curaj. Dar Clipa imi va ramane in suflet si intr-o zi granitul lui nu-mi va mai fi o povara.

 

     De aceea, nici nu mi-am luat ramas bun, caci despartirea e mereu o repetare a mortii si muntele meu merita mai mult decat regrete.

 

 iulie 2009

 

 

Autor: Lupu Gabriel
Înscris de: Lupu Gabriel
Vizualizări: 5808, Ultima actualizare: Marţi, 6 Apr 2010



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii