Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - Drumul spre Manastirea Ramet

Bookmark and Share

Drumul spre Manastirea Ramet
Drumul de acces spre Manastirea Ramet, respectiv Chile Rametului, este prin Teius! (FOARTE IMPORTANT!!!!!!) Exista si satul Ramet, insa acest sat nu este langa manastire, asa cum numele lui ne-ar face sa credem. Satul este sus pe munte, iar manastirea este jos in vale. Din satul Ramet se poate ajunge in vale la manastire pe o poteca lata cat o masina, poteca practicabila doar de masinile de teren sau carute si tractoare. Intr-adevar exista si cateva case, putine la numar pe aceasta poteca, si am reusit sa trec de ele cu bine cu autoturismul (cam cu 10-15km/h), deoarece se pare ca locuitorii lor aveau si ei masini si cat de cat au ingrijit drumul de acces spre casele lor. Drumul este plin de pietre mari si pe alocuri, dupa ce se trece de case, are santuri foarte adanci prin care un autoturism obisnuit nu trece fara sa agate cu burta putin pamant si pietrele mascate pe acolo. Am incercat sa ajung pana jos la manastire, insa am renuntat. Sunt un pasionat de astfel de drumuri insa a fost prea mult pentru masina mea. Dupa ce am "agatat" vreo 3 bolovani intr-un astfel de sant, m-am blocat in fata altui sant care era si mai si, si nu credeam ca o sa-l pot traversa fara daune serioase. Cu atentie, din multe manevre pe loc am reusit sa intorc. Pe total m-am ales cu ceva lovitura la esapament care acum scoate niste zgomote si mi-am si zgariat masina in tufele de spini de care trebuia sa ma apropii ca sa feresc bolovanii cei mari. Din pacate se pare ca nu sunt singurul care a patit sa creada ca acesta este drumul spre Manastirea Ramet, respectiv Cheile Rametului. Satenii din satul Ramet m-au asigurat ca multi au trecut pe acolo crezand ca se poate ajunge la manastire cu automobilul pe drumul care trece prin satul Ramet. Sper ca acest articol sa ajute pe cei care vor alege ca destinatie Manastirea Ramet sau Cheile Rametului sa a aleaga drumul cel bun, care este prin Teuis si este singurul practicabil de autoturisme!
Autor: Dan Ioan Chiorean
Înscris de: Dan Ioan Chiorean
Vizualizări: 14393, Ultima actualizare: Joi, 6 Nov 2008Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii TRASCAU  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Satul Cricau-Valea Cricaului-Cheile Cricaului-La Nord De Piatra Craivii-Sub Varful Piatra Craivii (1082)-Saua Vestica Piatra Craivii-La Sud De Varful Fabian-Sub Varful Sfredelasu-Cota 1081-Varful Albinii (1279)-Platoul Carstic Ciumerna

 

Comentariu
Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 7 Nov 2008, 20:35

Absurd!

Drumul e practicabil pentru automobile. Eu am urcat anul trecut in toamna cu un Renault Clio bicorp din 2005 de la manastire pana in centrul comunei.

E adevarat ca e foarte rau dar cu atentie maxima si cu viteza intaia se poate trece de portiunile nasoale ce constau in pietre marisoare si portiuni de noroi. Cel mai nasol e cand sub noroi sunt bolovani asa ca daca derapezi usor (cazul meu) te duci direct spre bolovanii cu pricina si dupa aia auzi scrast, scrast pe sub masina.

Va asigur ca se poate si mai rau. Un exemplu concludent ar fi drumul de la Ohaba spre Fundatura Ponorului prin Federi pe care l-am facut anul asta tot cu Clio pana la Fundatura.
Sau barajul Rausor-saua Ateneului, ala e tare de tot. Chiar si drumul prin Dichiu mi s-a parut mai rau decat cel din Ramet.

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii