Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Sfârșit de august pe Negoiu

Bookmark and Share

Sfârșit de august pe Negoiu

Spre Călțun - 080831_157_a Ultimele zile de concediu, ultimele zile de august... teoretic rezervasem mai mult timp pentru Făgăraș dar așa s-a întâmplat, să ne rămână doar 3 zile. Prognoza nu era grozavă, pentru vineri erau anunțate ploi dar sâmbătă și duminică speram în vreme bună. Am optat pentru Negoiu ... Așa că ne-am pregătit rucsacii și pe la ora 14: 00 eram gata de plecare din Piscul Negru , eu și Moniq. Am stat puțin în cumpănă dacă să urcăm sau nu la Călțun, cerul fiind acoperit mai tot drumul până la munte, aici la fel, dar plafonul de nori nu părea foarte jos și nici prea amenințător. Câțiva stropi de ploaie au început totuși să cadă, înmuind puțin praful de pe drumul forestier care urcă din spatele schitului de la Piscul Negru, pentru început pe marcajul comun, triunghi albastru (Călțun) și punct albastru (Paltinul). Afară de mici afluenți de pe stânga (cum urci),... [toată pagina]
Pe Negoiu - 080831_020_a Așa că n-am mai stat pe gânduri. Pe la 7: 30 am scos toate bagajele afară, ocazie cu care s-au deșteptat toți colegii de refugiu, am întins repede cortul ca să se usuce, am făcut un ceai și în mai puțin de o oră am pornit către Portița Negoiului (pe poteca marcată cu bandă roșie , practic traseul de creastă). Ceva mai jos se desprinde poteca marcată cu cruce roșie ce merge spre Strunga Ciobanului . Continuăm să mergem pe potecă și cu ochii la Negoiu nici nu observăm varianta prin Strunga Doamnei (drumul lui Rădulescu, marcat inițial cu bandă albastră, W. Kargel, 1988). Oricum, pe-aici intenționam să ne întoarcem. Refugiul Călțun cu vf. Dracului și Negoiu în ultimul plan. Curioase... Înainte de o scurtă traversare prevăzută cu lanțuri (utile pentru vreme proastă când piatra este udă) rămânem puțin să privim la câteva căprițe care se uitau la noi de pe o mică brână înierbată... [toată pagina]

Autor: Marius Radu
Înscris de: Marius Radu
Vizualizări: 3677, Ultima actualizare: Miercuri, 1 Oct 2008Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Comentariu
Șerban-Alin Pontoș Șerban-Alin PontoșAdministrator Alpinet , Miercuri, 1 Oct 2008, 11:00

Nu este corect pentru cititorii de pe Alpinet sa fie trimisi pe alta pagina pentru a citi articolul complet. Dupa mine, articolul acesta ar trebui completat sau sters de pe site. Sper sa nu se mai aprobe articole "partiale" pe site.

Marius Radu Marius Radu, Miercuri, 1 Oct 2008, 12:13

OK, Alin, am eliminat link-ul de la sfarsit (odata ce se aproba modificarea articolului)... poate ca ai dreptate, eu am intentionat sa postez aici doar ce era important vis-a-vis de traseu... sper ca link-ul cu imaginile nu deranjeaza pt ca nu puteam sa pun prea multe.

Si-n alta ordine de idei, nu sunt singurul care a procedat astfel si nu dau decat un exemplu recent... "Khan Tengri - Lord of the sky" la adresa http://alpinet.org/main/articole/show_ro_t_khan-tengri--lord-of-the-sky_id_2800.html nu contine decat o pagina cu finalul "continuarea: http://www.g...com":-?

Dar eu mi-am insusit critica ta!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Joi, 2 Oct 2008, 8:01

Salut Marius. Am avut o discutie pe aceeasi tema si cu autorul articolului mentionat de tine.
Niciodata nu va deranja un link catre albume foto. Nu deranjeaza nici macar sa pui un link catre pagina personala. Si eu procedez la fel. Dar in privinta continutului unui articol sunt de aceeasi parere cu Serban. Un articol trebuie sa fie complet pe un site.
Daca ai inteles punctul nostru de vedere inseamna ca totul este in regula.

Șerban-Alin Pontoș Șerban-Alin PontoșAdministrator Alpinet , Joi, 2 Oct 2008, 8:14

Multumesc pentru intelegere. Sincer!
Imi parea rau ca nu este articolul complet pentru ca in primul rand mi se pare un articol foarte bun, imi place, este o descriere excelenta a turei, bine ilustrata. Referintele spre albumul foto si pagina personala nu deranjeaza absolut deloc, atat timp cat pe Alpinet exista un material unitar.

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii