Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Re: [a] intrebare - Geo-Alpinet

Bookmark and Share
From: transmont fagaras <t...@yahoo.com>
Date: Mon, May 30, 2011, 3:46 pm
Subject: Re: [a] intrebare
Noi am fost in primavara asta intr-o tura Predeal - Clabucet sosire - Clabucetul Taurului - Azuga.
Pe harta pe care am folosit-o era trecuta ca facind parte din Muntii Baiului.
Nae Mercurean

From: Horatiu Campian <hm>
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Sent: Monday, May 30, 2011 3: 01 PM
Subject: Re: [a] intrebare


A
Cred ca e vorba mai degraba de Clabucetul Taurului, cel pe care sunt partiile din Predeal si care e, oarecum, mai izolat.

--- On Mon, 30/5/11, codru cosmin <coote:

From: codru cosmin <co>
Subject: [a] intrebare
To: alpinet2k@yahoogroups.com
Date: Monday, 30 May, 2011, 2: 56 PM

A

Buna ziua,

In "lista muntilor din Romania" in grupa Carpatilor de Curbura apare ca

unitate montana distincta "Muntii Clabucet". E, cumva, vorba de virful

cu coordonatele N45.38658 E25.98576, Clabucetul Mineciului?

Acest virf/munte nu face parte cumva din Muntii Ciucas?

Cu stima

Cosmin
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 [a] intrebarecodru cosminMay 30, 2011
   Re: [a] intrebareHoratiu CampianMay 30, 2011
     Re: [a] intrebaretransmont fagarasMay 30, 2011

Links to the Mountain Guide:
Muntii BAIULUI  
Muntii CIUCAS  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  
Muntii SEMENIC si Munceii NEMANULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Busteni-Valea Fetei-Piriul Vacariei-Valea Seaca-Valea Marului-Popasul Azuga


Timp necesar: 2½-3 ore. Drum forestier și potecă nemarcată. Accesibil în cea mai mare parte a anului.Este un itinerar relativ ușor, fără obiective spectaculoase. În cea mai mare parte, traseul se desfășoară prin pădureă de brad și molid. Se pleacă pe drumul care se desprinde din șoseaua națională la circa 100 m sud de gara din Bușteni și merge peste apa Prahovei, la sanatoriul de boli nervoase. De la acesta vom urma drumul asfaltat până la prima ramificație, iar de aid drumul forestier, care se desprinde în stânga și urcă la margineapădurii, unde se bifurcă. Ramura din dreapta merge la cantonul Zamora (traseul 8), iar cea din stânga, pe care o vom urma, către Valea Fetei. Imediat intrăm în pădure, urcând pe o pantă ușoară. Printre arbori zărim silueta sanatoriului, apoi clădiri din oraș. După circa 30 minute de la plecare, suișul devine ceva mai greoi, iar pe deasupra arborilor se conturcăză tot mai bine siluetele Caraimanului și Coștilei; la capătul urcușului ajungem pe versantul stîng al Văii Fetei, la 50-60 m diferență de nivel fața de albia acesteia. De aici, drumul își schimbă direcția la dreapta, coborând contînuu circa 1,5 km. În dreptul confluenței cu pârâul Văcărlei, ce vine din sud (dreapta), drumul forestier trece pe malul drept al râului. La confluența celor două ape se află și o cabana forestieră. Dincolo de pod, drumul se ramifică. Gel din dreapta urcă în amonte pe lîngă pîrâu încă 3 km. Din el, la aproximativ 1 km depărtare, după ce depășim pârâul Dutca4 , pe malul stîng al acestuia se conturcăză o potecă pe care se poate ajunge în circa 1 oră la stâna Dutca.

Cel de al doilea drum, care începe de la pod și pe care îl urmăm, urcă în stânga, pe versantul drept al Văii Feței. La început (10-15 minute) panta este mai mare, până se ajunge la o diferență de nivel de aproximativ 100 m fața de albia pârâului. În acest sector se află o pădure frumoasă de fag și brad. Treptat, panta devine mai lină, drumul coteste spre dreapta și ocolește botul culmii care separă Valea Fetei de Valea Sjeacă. Aici, drumul pietruit este înlocuit de unul ceva mai îngust și acoperit de iarbă. El pătrunde circa 100 m pe Valea Seacă, urmează versantul drept al acesteia spre Prahova și ocolește în același plan botul culmii care separă această vale de Valea Mărului. Pe versantul stîng al Văii Mărului, el coboară lin până la albie, unde se oprește. Traversăm apa și urcăm pe o potecă o diferență de nivel de circa 30 m, până în drumul forestier de pe dreapta Văii Mărului. Acesta continuă în amonte încă 1 km și se înfundă. 11 vom urma în stânga, coborând ușor până la șoseaua națională. Punctul de ieșire se află la 1 km de Azuga, la 2 km de Bușteni și la circa 250 m de hanul A/uga (în stânga, spre Bușteni).