Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [1341-1360] [1361-1380] [1381-1400]<  1401-1420 din 1655
  > [1421-1440] [1441-1460] [1461-1480] >>
FotografieComentariuData
Scurtătură...
Viorel Borteș
:-?
5 mm...
24 Nov
Scurtătură...
Viorel Borteș
:-) Tricou cu mânecutză ziceai tu, Viorel?
23 Nov
Nautilus
Florin Stana
Îmi place mult, Florin și chiar aș fi notat-o!
17 Nov
Gravity's Angel
Al Pinol
Fascinantă fotografie, o privesc de ceva timp, încerc să-i înteleg mesajul, dar renunț, întrebări firești mă copleșesc…

E ceva fantastic sau real? Refuz să cred că este un halo – pare mai degrabă o planetă misterioasă…
De ce colțurile fotografiei din stânga și dreapta sus sunt atât de închise la culoare, aproape negre?
De ce nu are colțari personajul principal (sau secundar?) Care este locația mai exactă? Dar altitudinea? Ce păsărică este cea care trăiește și zboară pe astfel de tărâmuri și în așa condiții? De unde vine ea și încotro se duce?
Și îngerul…?
15 Nov
oglinda oglinjoara...
Marius Caragea
Cătă,
La întrebarea mea, Marius mi-a răspuns pe adresa privată: așa este, în dreapta Vf. Aconcagua este Ameghino.
La întrebarea ta, am mai răspuns cândva: Anzii au ocupat întotdeauna un loc fruntaș în lista mea de... preferințe.
13 Nov
Cușma Dorobanțului
Petru Daniel Vaida
Spunea dr. Gheorghe Iacomi:
"Ca un turist bătrân ce-mi iubesc și cunosc muntele îndrăgit din copilărie, îmi permit să vă dau un sfat: când pătrundeți în Muntele Sfânt Ceahlău, pășiți în liniște ca să-l înțelegeți, ca să vă cânte ființa de puterea acestui pământ și să simțiți că vă adăugați neamului nostru păstrător al Carpaților."

Daniel, puțin respect, mai multă modestie - sau invers! - o hartă și o busolă îți sunt indispensabile!
Mie mi-au fost de ajuns cuvintele dr.-ului Iacomi, arta cunoașterii în tăcere și/sau … "o busolă din interior" …
10 Nov
Cușma Dorobanțului
Petru Daniel Vaida
Cu vedere spre sud o fi careva - cușma, dorobanțu' or fotograful… Dacă mă strădui bine, aș zice și eu un Est-Sud-Est, dar tu, Daniel, stai liniștit, numai cei care nu merg pe munte greșesc…

Eheee… pe timpuri, localnicii numeau stânca asta din Curmătura Arșiței (1720m) - "Furculița". Da' cine știe, s-o fi înțepat în partea posterioară vreun dorobanț în ea, unul din ăi de-au luptat pe timpul ultimului război mondial și care și-o fi găsit sfârșitul prin Șaua Morminte…
Și traseul traseul pe care ai mers tu… i se spunea odinioară Drumul lui Baciu, după numele unui țăran (1897-1967) din satul Schit, unul din cei mai vechi și devotați cabanieri din Carpații României … Și stâncile care-i plăceau lui cel mai mult, poartă azi numele de "Pietrele lui Baciu"…
Și tot de către Gheorghe Baciu au fost conduși (nu rețin anul, dar îl voi căuta) primii alpiniști spre acea adevărată, "Sălbatică Splendoare" – despre care vorbeam și zilele trecute cu o dragă cunoștință – bijuteria Ceahlăului numită Piatra Sură, printr-un horn înspăimântător știut doar de el și botezat mai apoi de alpiniști Hornul lui Baciu…
Eh, am devenit nostalgică… :-) dar am văzut că ți-au mers la inimă unele...detalii...
8 Nov
Olimpul Moldovei
Petru Daniel Vaida
Aaaa…:-D
Viaductul de la Poiana Largului, construit între anii 1951 – 1960 și considerat cel mai important nod rutier care asigură legătura între patru sectoare de drumuri naționale...
:-)
8 Nov
Olimpul Moldovei
Petru Daniel Vaida
Doar două bucățele din masiv, mai cunoscute - Panaghia și Toaca.
p.s.
Care pod?
8 Nov
Cușma Dorobanțului
Petru Daniel Vaida
Doar nu "North by Northwest"!
8 Nov
Început de toamnă
Adrian Herghelegiu
De unde știi că e spaniolă?
26 Oct
Fund cețos...
Ducu Gheorghiescu
Cu siguranță, Dan se referă la fotografia înscrisă de subsemnata
http://foto.alpinet.org/? item=51646
și care, spre regretul meu:-(:-) nu s-a bucurat, până acum, de niciun comentariu, deși ar fi avut suffisante(s) motive tehnice, geografice, istorice și lingvistice.
Deci, pornind de la locația exactă dpdv geografic făcută de mine și ținând cont de precizările corecte dpdv istoric amintite de Dan, concluzionez că se impune schimbarea descrierii astfel: "Primul perete care mă întâmpină la intrarea în Fundu' lu' Ghedeon" - convinsă pe bună dreptate și de faptul că nea Ghedeon avea un fund (pardon, traseu!) pe măsură, pe cât de tentant, pe-atât de nemarcat...:-?:-)
24 Oct
contraste peisagistice
dinu oprea
Dinu, când ai făcut fotografiile?
24 Oct
Biserica - Pestera Ialomitei
Alina Z
Cosmin,
La ce anume te referi prin "extinderea de la Toaca"? La cele două camere construite Stația Meteo (- de jos) sau la cele douăzeci de lângă Schitul "Schimbarea la Față"?
24 Oct
Început de toamnă
Adrian Herghelegiu
Adi:
Indiferent de anotimp, de prezența sau absența marcajelor, de riscurile asumate și de dificultățile întâmpinate, în Ceahlău traseele nu au grad de comparație!
Dac-aș putea să folosesc și să tastez cuvântul "fain" – uite că am reușit! :-? – și pentru că tot mi-ai rămas dator cu o tură din Neagra, ți-aș propune să încerci Jgheabul lui Vodă – Stănile… Piatra Sură are, Toamna, tot ce trebuie – cum spunea César Vallejo – para el alma imposible de mi amada...

P. S.
Referitor la tura de sâmbătă, mailul tău a venit prea târziu.
24 Oct
Fund cețos...
Ducu Gheorghiescu
Paul,
A fost o bună bucată de vreme în care nu puteam și nu reușeam să înțeleg nici descrierile și nici comentariile lui Ducu. Așa că, de multe ori, l-am abortat într-un mod personal, rugându-l să mi le "traducă". Și o făcea. Și cât de simple și fără subtile înțelesuri mi se păreau apoi cuvintele lui!
Dar, într-o seară, întoarsă dintr-o tură de vis în și din care asimilasem tot primisem – astfel încât "paharul" era plin, nimic n-ar mai fi contat – spre totala mea surprindere, a venit rândul să fiu eu cea abordată de Ducu într-o manieră plină de... lumină și culoare … roz (– el știe la ce mă refer). Pot spune că atunci am cunoscut un alt Ducu …

Nu-mi amintesc dacă am apucat să o fac atunci, dar astăzi îi mulțumesc pentru votul de încredere pe care mi l-a acordat și întorcând clepsidra și zâmbind (– cu siguranță, Ducu, îți amintești primele mele rânduri!) mă declar fericită că am avut acest privilegiu!
20 Oct
Popas...
Viorel Borteș
Se odihnește fetița...:-P
19 Oct
Privind toamna...
Viorel Borteș
Vara - total imprevizibilă!
Dar cele mai frumoase ture de-acum încep!
18 Oct
Over the mountains
Cosmin Sava
Domnul danilov,

Ce culoare spuneai matale că are Toaca...?
18 Oct
Just dreaming...
Minerva VinczeAdministrator Alpinet
Oooook... Acum, dacă tot am învățat să numărăm, crescător, descrescător până la 10, pe degete, pe colaboratori, :-P să trecem, totuși, la probleme mai serioase :-D:-D:-D :

Fotografiile!!! Cine le aprobă???
18 Oct
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [1341-1360] [1361-1380] [1381-1400]<  1401-1420 din 1655
  > [1421-1440] [1441-1460] [1461-1480] >>