Pietricica cea încă verde

Înscrisă de: Daniela Ursu
Pietricica cea încă verde
Data publicării: : 3 Iun 2008, vizualizări:: 3256
Localizare geografica: România, Muntii TARCAU si Culmea GOSMANU, Piatra Neamt
Album (slideshow): Monografii
Descriere: Chiar dacă Pietricica (590 m) este diminitivul de la o Piatră mai mare, în curând ea va fi gazda unor ample construcţii. Pentru aceasta, o suprafaţă de 3.880 mp de pădure va fi scoasă din fondul forestier pentru a fi tăiată şi transformată într-un proiect turistic. Traseele vor include: (prin stânga foto) amplasarea unei reţele de telegondole care va face legătura cu Vf. Cozla, o linie de lift înclinat şi un pasaj pietonal compus din pachete de trepte combinate la poalele muntelui, cu un sistem de scări rulante acoperite (dreapta foto). O dată ajunşi în vârf, vom număra stelele cu ajutorul unui observator astronomic şi vom servi cina dintr-un restaurant rotativ...
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 3 Iun 2008, 10:48

Faina imaginea!

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 3 Iun 2008, 10:57

In dreapta, departishor, exista un platou deasupra unor movile. Aceea este suprafata avuta in vedere.... dar nu turistic.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 3 Iun 2008, 13:08

Suprafaţa este deservită de armată.

Emi, să dea Domnul să fie la fel de faină şi când va începe şantierul... Cu atâtea viitoare obiective pe vârf, nu ştiu unde va mai încăpe releul de tv sau dacă va mai rămâne ceva din accesul spre surplombă, având în vedere că şi versantul stâncos va avea de suferit:-?

P.s.:-) Când mi-e dor de Tâmpa, mă uit la Pietricica. Poate din acest unghi sau dpv al alt. nu prea seamănă, dar un pic, un pic, tot aduce....

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Marţi, 3 Iun 2008, 18:40

telegondola, lift, si scari rulante:-? sunt un pic cam dusi...nu era vorba si de o partie?...ce idei au unii!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 4 Iun 2008, 8:41

Pârtia şi instalaţia de telescaune sunt gata din iarnă! Doar că ele sunt pe muntele Cozla, exact de unde am făcut eu poza asta.
Normal că sunt duşi... să numere stelele câştigătoare...:-)

Mircea Moldovan Mircea Moldovan, Vineri, 24 Oct 2008, 23:52

Cine poate...

Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Marţi, 19 Ian 2010, 1:06

in momentul actual o parte din acel amplu "proiect" e deja gata...

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 19 Ian 2010, 7:51

Aşa e, Teodor. Ultimul pas înaintea găsirii finanţării şi demarării lucrărilor proiectului era obţinerea acordului de mediu. Aceasta a venit şi a sunat cam aşa: "Investiţia care doreşte nu necesită evaluare asupra impactului de mediu." Nu mai este vorba de încă o linie de telegondole, ci de "amplasarea unui tramvai suspendat" între Vf. Cozla (sud) şi Pietricica. Instalaţia va avea o lungime de 1.830 m şi va circula la o înălţime minimă de 109 m. Cabinele vor avea capacitatea de a transporta 440 de persoane pe oră şi se vor deplasa cu o viteză medie de 10 metri pe secundă. Se speră accesarea unor fonduri europene şi demararea lucrărilor cât mai repede pentru ca prima plimbare să se poată face la anul, în 2011.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [1101-1120] [1121-1140] [1141-1160]<  1161-1180 din 1657
  > [1181-1200] [1201-1220] [1221-1240] >>
FotografieComentariuData
Porţine Închise
Cristiana Toma
Cristiana, îmi pare rău, dar părerea ta este total greşită şi mai ales când ea presupune sfaturi date noilor membrii. Regulamentul galeriei foto este mult mai potrivit.
Primii paşii (timizi) pe care îi facem atunci când fotografiem un peisaj (de exemplu) şi când alegem de bună voie înscrierea materialelor personale nu depind de mâna unor oameni de bine, ci de noi înşine.
10 Sep
\
Andreea Diana Sănduloiu
Superbă!!! Pe asta aş fi pus-o în top!
7 Sep
Doi membri Alpinet
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Da' celălalt membru alpinet e tot admin?
7 Sep
Spre Poiana Maicilor
Monica Oprina
Aprox. la km 14! Nu 4, îmi cer scuze!
6 Sep
Spre Poiana Maicilor
Monica Oprina
In Ceahlău apare foarte des toponim "Maici". Chiar eu spuneam într-una din imaginile mele că vechea denumire a Pietrelor lui Baciu a fost "Maicile", nume provenit posibil după silueta celor trei stane de piatră cu chip de om. Este posibil să fie adevărat, întrucât acestea sunt situate pe traseul Fântânele, suficient de aproape de poteca de legătură Piciorul Humăriei – Cabana Fântânele care STRĂBATE Poienile Ponorului (loc de păşune cu largă deschidere spre lacul de acumulare), pârâul Răpciuniţa, Piciorul Ponorului, al Zmeurişului şi al Ţiflicului.
Până aici e clar: suntem la NORD, pe valea pârâului Răpciuniţa, la ~ 3 km de satul Ceahlău, la km 4 al axialului Izvorul Muntelui – Durău.
Exact în acest loc, într-o poiană înconjurată de brazi şi mesteceni, se află ruinele schitului de maici „Sofia” care a existat până în 1903. Personal nu am văzut ruinele, ptr. că prietena mea din sat e plecată din ţară şi nu am avut altă persoană de legătură.
Poiana Ponoare este în Nord, Poiana Maicilor este mult prea departe, ca să nu zic Sud!
Or’ fi cele 3 lespezi de pe lângă Poiana Maicilor ale celor 3 "Maici" din Poiana Ponoare - nu ştiu … Voi cerceta şi alte documente pe care nu le am acum la îndemână, dar în care ştiu că sunt mai multe date despre Ţuţuieni (o restanţă pe care o am către Titus) şi în care sper să găsesc informaţiile despre sfântul schivnic Amfilohie Şendrea de prin Izvorul Alb (o restanţă pe care o am către Catinca).
Emi, strict geografic, informaţiile sunt greşite!
6 Sep
Spre Poiana Maicilor
Monica Oprina
Dl. Lazarovici are dreptate.
Şi Titus, când a precizat locul de unde e făcută fotografia. În sensul de urcare, pe dreapta, este acest punct de belvedere ce-ţi dă senzaţia că pluteşti deasupra vârfurilor brazilor. Apoi cărare are o buclă spre stânga şi (puţin) mai sus sunt Detunatele (care nu prea se văd, desigur).
Dar nu cu asta vroiam să incep. Mă pregăteam să-i răspund lui Titus cam 80 % identic cu ceea a scris Dl. Lazarovici!:-) Noroc că am văzut în ultimul moment comentariul domniei sale. :-) (Mai complet cu 20 % şi pentru chiar şi-atâtea procente, tot mi-a mai dat ceva de lucru/cercetat)
6 Sep
Detunatele
Monica Oprina
Desigur, e aceeaşi stâncă din imaginea mea numită "O poartă sfinţită".
E 100% o stâncă cu apă.:-) Sau piatră, mai bine zis, cu apă.
6 Sep
Intrare
Ileana Damian
Şi la coborât, la fel?
6 Sep
satul
mihai-ian nedelcu
E pârâul Voroneţ, cel transformat în fluviu după ploile abundente?
6 Sep
Schitul Ceahlau
Monica Oprina
Glig, este a doua oară când pomeneşti despre acea mare şi tristă taxă. Inseamnă chiar că te-a marcat. Incearcă să urci cu o butelie sau cu un sac de faină sau balercă cu murături :-) şi mai vorbim.
Cât în glumă, cât în serios, la ce sfaturi mincinoase te referi?
6 Sep
Bîlea in ceaţa
alex badea
*Şi nu pare-a fi din... - Scuze!
6 Sep
Bîlea in ceaţa
alex badea
Bine, thenutz, că ai observat şi tu. Mă bucur că nu sunt singura.
Aproape toate imaginile au o cantitate excesivă de mov-albastru-indigo. Şi pare-a fi din cauza călimării. Continui să dau vina pe setările aparatului foto.
6 Sep
copilu in munti
Ioana Chilu
De asta şi-a pus la 'membri' poze din Rarău şi Rodnei! :-)
6 Sep
Doline
Leontin Suteu
Spectaculoase!
6 Sep
Eu pe Moldoveanu:-)
Cristian Popa
Emi?
6 Sep
Schitul Ceahlau
Monica Oprina
Super interesant!!!
5 Sep
Cutu bun, cutu frumos
Monica Oprina
Aha :-) ! Cu "F" de la fioroasă, nu cu "S" de la subtil.
5 Sep
Schitul Ceahlau
Monica Oprina
Incă n-o apucat s-o sfinţească. S-or fi gândit că mai trebu ceva îmbunătăţiri, la duşurile alea doar n-o curge apă rece de izvor.....
5 Sep
Cutu bun, cutu frumos
Monica Oprina
Sheila? Dacă de ea e vorba, fioroasă nu prea era. A murit acum 2 ani, după o naştere la bătrâneţi...
5 Sep
Schitul Ceahlau
Monica Oprina
No, că frumuseţele alea nu-s lăsate acolo de Doamne-Doamne, ci de elicopterele (ştim noi ale cui) şi ce minunăţii de termopane, saltele, obiecte sanitare etc etc...
5 Sep
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [1101-1120] [1121-1140] [1141-1160]<  1161-1180 din 1657
  > [1181-1200] [1201-1220] [1221-1240] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024