Pietricica cea încă verde

Înscrisă de: Daniela Ursu
Pietricica cea încă verde
Data publicării: : 3 Iun 2008, vizualizări:: 3256
Localizare geografica: România, Muntii TARCAU si Culmea GOSMANU, Piatra Neamt
Album (slideshow): Monografii
Descriere: Chiar dacă Pietricica (590 m) este diminitivul de la o Piatră mai mare, în curând ea va fi gazda unor ample construcţii. Pentru aceasta, o suprafaţă de 3.880 mp de pădure va fi scoasă din fondul forestier pentru a fi tăiată şi transformată într-un proiect turistic. Traseele vor include: (prin stânga foto) amplasarea unei reţele de telegondole care va face legătura cu Vf. Cozla, o linie de lift înclinat şi un pasaj pietonal compus din pachete de trepte combinate la poalele muntelui, cu un sistem de scări rulante acoperite (dreapta foto). O dată ajunşi în vârf, vom număra stelele cu ajutorul unui observator astronomic şi vom servi cina dintr-un restaurant rotativ...
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 3 Iun 2008, 10:48

Faina imaginea!

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 3 Iun 2008, 10:57

In dreapta, departishor, exista un platou deasupra unor movile. Aceea este suprafata avuta in vedere.... dar nu turistic.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 3 Iun 2008, 13:08

Suprafaţa este deservită de armată.

Emi, să dea Domnul să fie la fel de faină şi când va începe şantierul... Cu atâtea viitoare obiective pe vârf, nu ştiu unde va mai încăpe releul de tv sau dacă va mai rămâne ceva din accesul spre surplombă, având în vedere că şi versantul stâncos va avea de suferit:-?

P.s.:-) Când mi-e dor de Tâmpa, mă uit la Pietricica. Poate din acest unghi sau dpv al alt. nu prea seamănă, dar un pic, un pic, tot aduce....

Andrei Panaiotu Andrei Panaiotu, Marţi, 3 Iun 2008, 18:40

telegondola, lift, si scari rulante:-? sunt un pic cam dusi...nu era vorba si de o partie?...ce idei au unii!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 4 Iun 2008, 8:41

Pârtia şi instalaţia de telescaune sunt gata din iarnă! Doar că ele sunt pe muntele Cozla, exact de unde am făcut eu poza asta.
Normal că sunt duşi... să numere stelele câştigătoare...:-)

Mircea Moldovan Mircea Moldovan, Vineri, 24 Oct 2008, 23:52

Cine poate...

Teodor Tudorache Teodor Tudorache, Marţi, 19 Ian 2010, 1:06

in momentul actual o parte din acel amplu "proiect" e deja gata...

Daniela Ursu Daniela Ursu, Marţi, 19 Ian 2010, 7:51

Aşa e, Teodor. Ultimul pas înaintea găsirii finanţării şi demarării lucrărilor proiectului era obţinerea acordului de mediu. Aceasta a venit şi a sunat cam aşa: "Investiţia care doreşte nu necesită evaluare asupra impactului de mediu." Nu mai este vorba de încă o linie de telegondole, ci de "amplasarea unui tramvai suspendat" între Vf. Cozla (sud) şi Pietricica. Instalaţia va avea o lungime de 1.830 m şi va circula la o înălţime minimă de 109 m. Cabinele vor avea capacitatea de a transporta 440 de persoane pe oră şi se vor deplasa cu o viteză medie de 10 metri pe secundă. Se speră accesarea unor fonduri europene şi demararea lucrărilor cât mai repede pentru ca prima plimbare să se poată face la anul, în 2011.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 1657
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>
FotografieComentariuData
Ceahlaul in departare
Ioan Panaite
Piciorul Bostanu, cu vf. Bostanu, 983 m.
24 Oct
Ceahlaul in departare
Ioan Panaite
Ehee, ce locaţie rară... În faţă e Piciorul Bostanu, în spatele fotografului Fundu Glodului (1018 m), în dreapta Piatra lui Macarie şi în stânga Dosu Ţiganului (900 m).
24 Oct
Masivul Ceahlau toamna
Ioan Panaite
O panoramă estică deosebită! Ca una din cele despre care-ţi spuneam eu mai demult, pe care merită să pui denumirile tuturor stâncilor fotografiate.
24 Oct
Splendoarea Ceahlaului
Ioan Panaite
\/ Fundu Ghedeon!... Aşa cum rar ne este dat să-l vedem...
24 Oct
"Constance"
Romeo Cretu
La fel şi eu. Dacă acum acesta - din pricina mirosului şi a căldurii, aşa cum am mai spus - nu am reuşit să parcurg decât parţial, sper - poate anul viitor - să realizez pe jos, pe mal, un circuit al lacului, cu plecare din Poiana Largului, dincolo de Piatra Teiului, către stânga, spre Ceahlău, Răpciuni, Fârţăgi, Izvorul Alb, Secu, să traversez barajul şi-apoi tot pe malul lacului spre Poiana Cârnului, Cârnu, Potoci, Poenari, Rugineşti, Hangu, Gura Hangului, Grozăveşti, Ghiriţeni, Leţeşti, Poiana Teiului şi iarăşi Piatra Teiului. Sau în sensul acelor de ceasornic.
22 Oct
"Constance"
Romeo Cretu
Pe malul care se vede "a fost odată satul Cârnu", format în anul 1803 din cătunele Poiana Cârnului şi Cârnu şi Izvoru Muntelui. A luat numele de la "cârnitură", cotul pe care-l făcea Bistriţa cândva, schimbându-şi cursul spre dreapta, cot periculos pentru plutaşi.
În Cârnu au venit din anii 1786, 1812, 1817 imigranţi transilvăneni care purtau numele Ungureanu, Ciucanu, Sălăgeanu. Alţii, cu numele Dorneanu şi Vicoveanu, erau veniţi din Bucovina ocupată de austrieci.
În Cârnu au fost două biserici, cea veche de prin 1782 era mică, avea 5 m x 11, 5 m, din lemn, acoperită cu scânduri prinse în cuie de tisă. Icoanele, cărţile şi covoarele vechi - parte din ele - au fot predate muzeului din cadrul liceului Petru Rareş din Piatra-Neamţ. A doua biserică a fost ridicată în 1909, din piatră şi cărămidă, demolată, refăcută, mutate şi osemintele din cimitir în 1958, în satul Izvorul Muntelui.
In anul 1884, după constituirea Domeniului Coroanei la Bicaz, a fost înfiinţată şcoala din Cârnu, în 1893, cursurile fiind ţinute de învăţatorul C. Teofănescu-Gribincea din Bicaz de trei ori pe săptămână, unui nr. de 30-40 de elevi de clasele I şi a II-a, pentru care domnia sa primea în plus la salar 20 de lei pe lună...
La intrarea în satul Cârnu, peste râul Bistriţa a existat înaintea celui de-al doilea război mondial "un frumos pod din fier", dinamitat de armata germană aflată în retragere spre Hangu. Podul a fost reconstruit din lemn, sub supravegherea ruşilor, cu muncă obligatorie a bărbaţilor localnici. Lângă pod, pe malul stâng al Bistriţei - cam pe unde e vaporaşul - era cârciuma "La Lazăr", în foişorul căreia, duminica, după slujbă, veneau localnicii în costume populare şi se încingeau la sârbă, horă ori leşească.
Nu am fotografii de-atunci, ci doar amintiri...
22 Oct
Hidegu
Adrian Popovici
Ireal de frumoasă!... Cu oarece invidie aş spune că - la prima vedere - pare compusă din min/max trei cadre suprapuse, dar îmi place mult prea mult întreaga compoziţie şi cu precădere, ce se vede în fundal...:-)
20 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Exact aşa am şi făcut: 2540x450, 925.696 octeţi.
Mulţumim şi ptr. celelalte sfaturi! Ce-i drept, cadrele n-au fost verticale, dar o treime suprapunere tot au avut.:-)
16 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Panorama este realizată în PS din 8 cadre landscape, zero crop. Problemele de la îmbinări mi-au dat mari bătăi de cap, neştiind să mă joc în photoshop nu am reuşit să corectez efectul de vignetare prezent foarte vizibil în primele patru cadre, de la stânga spre centru, zona centrală a câmpului fiecărei imagini, individuale, fiind mai intens iluminată decât zona periferică, în speţă partea superioară a fotografiile - cerul. Am reuşit o uniformizare foarte bună a cerului în Picasa, dar din păcate algoritmul Picasei vs. PS este net inferior, astfel că la o salvare de la 17 Mb cât avea panorama finală la 1 Mb cât e cerinţa Alpinetului pierdem foarte mult şi din detaliile fine şi din calitatea imaginii originale.
16 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
E ok, nu e nicio supărare.
Sistemul de editare al articolelor, pe site, poate. Nici mie nu mi-au ieşit din prima. Dar pentru IIC, pentru mine, nu a fost nimic greu: un mail cu cateva fotografii - de regula numite Foto 1, Foto 2 s.a.m.d şi un fişier salvat în Word, cu diacritice, în care pe alocuri scriam Foto 1, Foto 2... Greul era pentru Cristi şi Emi sau cine aranja în pagină toate materialele.
Tu ai nişte ture grozave, Adrian.... Imagini foarte rare... Locuri mai mult neumblate... Alte perspective... Altfel de poveşti...
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
*Un amplu colaj!!!
PS: Vezi, nici nu prea ştiu cum se scrie, dar'mite să-l fac aşa cum vreau...:-)
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
Uf, cum mă faci tu să divulg totul...:-) Păi nu e o simplă fotografie, ci un amplu cola!!!. Şi tot ce ştiu să fac în Photoshop e "merge photo", zero crop. Mai am de luat câteva lecţii sau apelez la Teo ori la George...
Mulţumesc mult pentru link-uri!
15 Oct
Cochetând cu vântul
Daniela Ursu
Teo, George, Emi - vă mulţumesc mult!
Glig - asemenea! Mi-e dor de comentariile tale, s-au rărit brusc şi îmi lipsesc...
Adrian - ţi-am rămas datoare cu o fotografie... Crede-mă, va veni şi vremea ei să o înscriu...
Corneliu şi Adrian - ce urât vorbiţi:-) şi eu îl iubesc atât de mult şi pe dânsul...
Corneliu - sănătate deplină iţi doresc! Cât despre Giulia, e un talent în devenire - cu siguranţă data viitoare îmi va încadra şi restul mergătorilor...:-)
14 Oct
Bucegi
Soare George
O serie deosebit de bine îngrijită şi foarte plăcută privirii!
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Primul meu comentariu a fost pentru camaradul din imagine, iar al doilea pentru autorul pozei. Eu înţeleg că el "a vrut să facă o glumă", problema e că eu nu i-am înţeles niciodată glumele, cele cu obiectivul vizat începând încă din 5 oct. - după cum ne spune autorul în comentariu http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_102099.html - iar poza de faţă este de săptămâna aceasta...
Deci nu înţeleg: am dat nume noi de locuri, acum schimbăm şi configuraţia terenului, mâine-poimâine umblăm şi la altitudini şi urcăm Ocolaşul la 1999, 99 lei? Pardon, metri!
Paul, cu tot respectul, umblă cu subterfugii: ştie că, dacă va adauga - în gluma lui - un toponim greşit sau ceva nepotrivit, eu voi sări repede c-un comentariu, apoi c-un altul şi tot aşa...
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Nu mai băga zâzanie că sunt două clăi, nu trei.
14 Oct
Umbrelute
Cristian Adoc
Mai întrebi? Văd că pe prima, din stânga, a şi gustat-o cineva...:-)
14 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Salut, Claudiu!:-)
14 Oct
Sa se faca lumina!
Ioan Panaite
*soarelui...
13 Oct
Sa se faca lumina!
Ioan Panaite
So,
În prima zi, "Întru început, a făcut cerul şi pământul. Şi pământul era nevăzut şi netocmit." Şi a spus "Să se facă lumină".
A doua zi a făcut o "tărie în mijlocul apei" şi a numit tăria cer.
A treia zi "a adunat apa cea de sub cer întru adunările sale şi a arătat uscatul".
A patra zi "a făcut doi luminători mari, cel mai mare pentru stăpânirea zilei, iară luminătorul cel mic pentru stăpânirea nopţii"...

Aşadar, momentul surprins de tine este a patra zi, mai exact, spre seară, către apus - după poziţia soarelului...:-)
13 Oct
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 1657
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024