În mijlocul fericirii albastre

Înscrisă de: Claudiu-Mircea Birliba
Deplasare: clic şi tras | Zoom: click în centrul imaginii si tras
Data publicării: : 29 Sep 2010, vizualizări:: 2172
Localizare geografica: România, Muntii PIATRA CRAIULUI, Varful La Om
Album (slideshow): Drag de Crai
Echipament folosit: Canon EOS 1000d
Descriere: “Când am 'cercat condeiul pe hârtie, cerneala vieţii tale m-a invăţat a scrie”. Curgând de sub cerurile visate, o avalanşă de sentimente inundă cele cinci suflete; în vale veneau prietenii, urcând si coborând spre întâlnirile noastre, sus, împreuna respirăm tot aerul muntilor, îl epuizăm. De ce fericirea e rotunda? Cu mulţumiri pentru ajutor, descriere şi prelucrare doamnei Daniela Ursu şi domnului Florin.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Lazarescu Mihai Lazarescu Mihai, Joi, 30 Sep 2010, 11:51

Excelenta, Claudiu! Imi place mult de tot!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 30 Sep 2010, 11:53

Mulţumesc la rândul meu, Claudiu!

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 30 Sep 2010, 12:06

Cred că am şi eu nevoie de ajutor, de lămuriri....:-)
Şi zici că e rotundă, fericirea? :-(

Fără foto Dan Loghin, Joi, 30 Sep 2010, 17:07

Da.

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Vineri, 1 Oct 2010, 13:53

Va multumesc pentru aprecieri.

Fericirea poate fi rotunda ca lumea aceasta, ca sufletul nostru, ca tot ce fiinta noastra poate sa cuprinda, mingea asta care-ti da sentimentul de implinire, nu ca ai ajuns sus ci ca esti alaturi de prieteni inconjurat de atatia munti.

Fără foto Rodica Mihalache, Vineri, 1 Oct 2010, 14:16

Cauti fericirea la capatul Pamantului! Capatul este langa tine!! De acolo incepe si acolo se sfarseste Pamantul!! Faina poza!!

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Vineri, 1 Oct 2010, 15:04

Asa este, capatul este langa mine, nu stiu daca sa o numesc cautare sau altii ii spun destin, tot ce conteaza este sa lasi ca lucruile frumoase sa se intample. Capatul, da, doamna Rodica, capatul este in inima fiecaruia daca-l aflam. Multumesc de apreciere.

Livius Almajan Livius Almajan, Sâmbătă, 2 Oct 2010, 1:24

Sti ceva?Dupa ani de postare pe Alpinet...am devenit doar vizitator, dar poza(panorama) asta chiar merita atentie. Imi place. Sincer!

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Sâmbătă, 2 Oct 2010, 10:36

Multumim pentru apreciere (pentru ca la panorama aceasta e munca unei echipe), dar nu uita din sufletul unei inimi incantate ani de zile de fotografiile tale publicate pana acum: nu renunta pentru ca daruind vei dobandi!

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 11:53

Se vad ceva probleme tehnice la imbinari. N-ai folosit aceeasi expunere la toate?

Claudiu-Mircea Birliba Claudiu-Mircea Birliba, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 12:02

Asa este. Am folosit cam aceeasi expunere la toate, nu am modificat timpul din aparat; Problemele tehnice sunt posibile pentru ca nu am facut pozele de pe trepied. Sau poate de la unirea lor?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:30

Panorama este realizată în PS din 8 cadre landscape, zero crop. Problemele de la îmbinări mi-au dat mari bătăi de cap, neştiind să mă joc în photoshop nu am reuşit să corectez efectul de vignetare prezent foarte vizibil în primele patru cadre, de la stânga spre centru, zona centrală a câmpului fiecărei imagini, individuale, fiind mai intens iluminată decât zona periferică, în speţă partea superioară a fotografiile - cerul. Am reuşit o uniformizare foarte bună a cerului în Picasa, dar din păcate algoritmul Picasei vs. PS este net inferior, astfel că la o salvare de la 17 Mb cât avea panorama finală la 1 Mb cât e cerinţa Alpinetului pierdem foarte mult şi din detaliile fine şi din calitatea imaginii originale.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:42

Pentru o redimensionare a panoramei, foloseste PS-ul chiar daca nu stii sa te joci in el. E o simpla functie de resize, foarte buna de altfel. Eu folosesc intotdeauna la panorame o inaltime de maxim 400-450 pixeli, dau un "unhsarp mask", cu 100 amount si 0, 5 radius (sau 0, 3 in functie de caz), iar salvarea o fac prin ""save for web" unde am posibilitatea sa folosesc minima compresie de care dispun pentru a aduce panorama la 300 kb (deci cu mult mai putin de 1 mb). Calitatea finala este oricum buna pentru o imagine de web.

Pentru a scapa de efecte de luminare diferita, este recomandat sa faci cadre verticale, si cat mai dese. Doua cadre alaturate sa aibe cel putin 1/3 suprapunere, chiar 1/2 si vei obtine un rezultat mult mai fin si mai bun.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Sâmbătă, 16 Oct 2010, 19:51

Exact aşa am şi făcut: 2540x450, 925.696 octeţi.
Mulţumim şi ptr. celelalte sfaturi! Ce-i drept, cadrele n-au fost verticale, dar o treime suprapunere tot au avut.:-)

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 16 Oct 2010, 20:11

Din cauza ca n-au fost verticale ti se vad acele linii urate la imbinare.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[1-20] [21-40]<  41-60 din 95
  > [61-80] [81-95]
FotografieComentariuData
Frédéric Chopin - Vals op. 64 nr.2 în do diez minor
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc, intentia mea este sa mai ascultam din cand in cand Chopin si mi s-o parut potrivit sa-i asociez muzica cu toamna care am gasit-o acolo. Se poate sa fi fost oleaca indrazneala cam mare dar bucuria sau nostalgia acelor locuri m-au facut sa ma simt din nou Acasa, cu muzica lui Chopin in suflet.
12 Nov
Zăvoarele Stănilelor!...
Daniela Ursu
Pe langa citatul preluat de Paul din cartea dr Iacomi si inscris aici
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_102099_position__display_comm.html

si readus aminte:
"După ce treci printr-un zmeuriş, faci un ocol spre dreapta,
urcând o mică creastă pietroasă, după care poteca se înşiră în linie dreaptă, deasupra Jgheabului Clăilor. Partea cea mai îngustă a brânei se numeşte „La zăvoare”.
Acolo era cândva o portiţă din răzlogi, hotar între păşuni şi care parcă despărţea două lumi: cea a pădurii, întunecată şi plină de taine, de lumea stâncilor, deschisă, luminoasă îmbietoare.”

am mai gasit un argument in favoarea acestui toponim
cartea scrisa de Dr Iacomi si doamna Sanda Nicolau in 1961 Ceahlau ghid turistic citez:
"Ieşirea din pădure se face printr-o portiţă de lemn, construită pentru delimitarea păşunilor şi care desparte parcă două lumi: a pădurilor şi vieţuitoarelor ascunse în adîncul lor şi a stîncilor cu lumea deschisă, luminoasă, plină de monumente masive cu nenumărate forme şi linii. Din pădure, poteca te scoate imediat sub pripoarele stîncilor. În dreapta ţîşnesc din adînc, drepte şi ascuţite, două ţancuri de conglomerat, aidoma unor căpiţe de fîn prelungi şi ascuţite, cea mai mare numită Claia lui Miron. "
12 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 42 în La bemol major
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este, suntem diferiti, fiecare rezonam, reactionam sau simtim diferit dupa cum acelasi vals il gasim in interpretari diferite, Lipatti sau Rubinstein de exemplu. Tocmai poate asta e ideea de a trezi in sufletul fiecaruia ceva sau altceva.

Multumesc din tot sufletul.
10 Nov
Zăvoarele Stănilelor!...
Daniela Ursu
Pana acum sunt trei zavoare in Ceahlau: Polita La zavoare, La zavoare cele de la Claile lui Miron si ultimul zavor, ferecat cum ai spus mai demult. Sunt curios cum l-ati aflat si cum de o ramas sau cum de s-o pierdut, cred ca povestea ar fi tare interesanta.
10 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 42 în La bemol major
Claudiu-Mircea Birliba
Pentru ca acele zile frumoase de toamna ne-au adus aceleasi sentimente unele de bucurie, altele de tristete, aspiratii si doruri, nostalgii si sperante pe care toate le simtim cand ascultam valsurile lui Chopin. Pentru ca muzica lui Chopin (luand exemplu vacile ce coborau de sub piatra Glodului) imi insotea inima. Pentru ca imaginea este un sentiment, o stare, o senzatie, o particica din viata privitorului, o fractiune de secunda povestita cu dar. Si pentru ca aceste poze nu pot fi insotite aici de muzica din punct de vedere tehnic, m-am gandit ca din cand in cand putem sa mai ascultam Chopin si prin cuvinte, si prin imagine dar si cu ajutorul vinilului strabatut de acul pick-upului. :)

De ce valsul 42? Era dis dimineata si eram fericiti, uimiti de bucuria de a fi deasupra Gradinii Zanelor.
10 Nov
Frédéric Chopin - Vals op. 34 nr.2 în la minor
Claudiu-Mircea Birliba
9 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Nici "vorba de manie", "ridicari in slavi", "luari de aparari", "sustineri de cauze" ci doar o mica atitudine, nu cer socoteala nimanui si nu am intentia asta sau puneri in scena, nu-s eu omul potrivit.

Iar atitudinea aceasta vine dintr-un simplu gand sau cuvant in care inca mai cred. Sau doua sau poate chiar trei care raman.
M-am oprit aici.
8 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Si ca sa fie si mai clar as adauga ca "balta aia din dosul pomilor" poate reprezenta o parte din viata unui om, o clipa traita de o persoana; nimeni nu da dreptul sa ridiculizam sufletul celuilalt mai ales ca acea persoana si-a dezvaluit o parte din inima lui.
8 Nov
remake
mihai-ian nedelcu
Reintoarcere!

offtopic: o fotografie este o parte din sufletul omului care a facut-o; cine rade, se amuza de sufletul unui om traieste si se hraneste din propria energie negativa.
8 Nov
Deasupra norilor
Lazarescu Mihai
Herzlichen glückwunsch zum geburtstag!
27 Oct
Bucuriile dimineţii (IV)
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc pentru tot, Mihai.
17 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este. Am folosit cam aceeasi expunere la toate, nu am modificat timpul din aparat; Problemele tehnice sunt posibile pentru ca nu am facut pozele de pe trepied. Sau poate de la unirea lor?
16 Oct
Crestele inimii mele
Claudiu-Mircea Birliba
Multumesc Georgel, multumesc doamna Rodica.

Nu am cum sa va arat tot ce stiu dintr-un simplu motiv: nu stiu!
Iar cu crestele o sa va spun data viitoare cum e.
15 Oct
Căutând a treia claie
Paul Airinei
Nu baga nimeni zazanie, Paul a vrut sa faca o gluma. Mai ales ca eram si foarte concentrat acolo, nu iesea sharful.

Iar de vazut am vazut reginele!
14 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Multumim pentru apreciere (pentru ca la panorama aceasta e munca unei echipe), dar nu uita din sufletul unei inimi incantate ani de zile de fotografiile tale publicate pana acum: nu renunta pentru ca daruind vei dobandi!
2 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Asa este, capatul este langa mine, nu stiu daca sa o numesc cautare sau altii ii spun destin, tot ce conteaza este sa lasi ca lucruile frumoase sa se intample. Capatul, da, doamna Rodica, capatul este in inima fiecaruia daca-l aflam. Multumesc de apreciere.
1 Oct
În mijlocul fericirii albastre
Claudiu-Mircea Birliba
Va multumesc pentru aprecieri.

Fericirea poate fi rotunda ca lumea aceasta, ca sufletul nostru, ca tot ce fiinta noastra poate sa cuprinda, mingea asta care-ti da sentimentul de implinire, nu ca ai ajuns sus ci ca esti alaturi de prieteni inconjurat de atatia munti.
1 Oct
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Am pus deoparte dvd-ul cu gutuile si perele!
27 Sep
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Si pentru Pascani tot 2 beri:)

Asa e, oriunde am fi suntem acasa si pamantul tare mai fain se vede albastru si rotund, iar cerul pare atat de aproape.
27 Sep
se lasa noaptea peste Moldova
Ioan Panaite
Daca acela din stanga din spate este orasul Iasi atunci Ioane ai de la mine 2 beri. Este posibil pentru ca am vazut Ceahlaul din Iasi de la Bucium de la Pietrarie iar un prieten de-al meu de la un bloc din Gradina Botanica din Iasi, la un apus de soare.
Tare faina!
27 Sep
Comentarii înscrise de Claudiu-Mircea Birliba
[1-20] [21-40]<  41-60 din 95
  > [61-80] [81-95]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024