Koenigsjodler

Înscrisă de: Sorin Rechiţan
Koenigsjodler
Data publicării: : 2 Dec 2010, vizualizări:: 1520
Localizare geografica: Austria
Echipament folosit: Sony A700, CZ Vario Sonnar 16-80mm f 3, 5-4, 5
Descriere: Ferata Koenigsjodler, Austria
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Lucian Hulban, Vineri, 3 Dec 2010, 16:17

Si...ati urlaaaaaat?:-D

mihai-ian nedelcu mihai-ian nedelcu, Sâmbătă, 4 Dec 2010, 8:20

excelent

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 6 Dec 2010, 10:28

ametitoare!

Fără foto Paul Airinei, Miercuri, 8 Dec 2010, 9:52


Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 539
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>
FotografieComentariuData
Mandria Fagarasului
Aurelian Sibianu
Foarte bună expunerea. Eşti mulţumit de obiectiv? Eu am cumpărat recent un Tamron AF SP 20-40mm f 2, 7-3, 5, despre care se spune că ar fi mai bun decât Nikkor-ul AF 20-35mm f 2, 8. Eu mă îndoiesc, însă abia aştept să îl testez.:-)
2 Sep
Rhodon
Sorin Rechiţan
Mulţumesc tuturor pentru aprecieri.:-)
2 Sep
Rhodon
Sorin Rechiţan
Nikon şi Provia...să facă echipă bună.:-D
2 Sep
Aproape de nori
Ioan Şteţca
De pe Creasta Cocoşului?:-)
1 Sep
Stăvilar
Sorin Rechiţan
Mulţumesc tuturor pentru aprecieri. Am setat din scanare A/N. Filmul este un Kodak Profoto 100 ISO. (exceptând granulaţia ceva mai mare în comparaţie cu negativele Fuji Superia, pot spune că este bunicel). Lumina nu a fost tocmai ideală pentru fotografie, în ciuda vizibilităţii excelente pentru o zi de vară. Cadrul este luat dimineaţa, în jurul orei 9 (e un "contre-jour", fapt ce se simte în special în cromatica imaginii...cam nesaturată). Parasolarul, absolut necesar în astfel de cazuri, nu cred că a reţinut toate razele incidente...deşi "l-am prelungit" cu ajutorul pălmii, pentru a elimina artefactele specifice "flare"-ului. Am decis, în final, că varianta A/N are mai multă emoţie. O voi posta şi pe cea color, în galerie.:-)
1 Sep
Albota...
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Eu am auzit acelaşi lucru despre Muchia Gârdomanu.:-)
29 Aug
Rhodon
Sorin Rechiţan
Eu mă gândeam la Sensia şi Astia...:-D. Velvia rămâne pentru nepoţică...:-D:-D:-D
29 Aug
Simfonie de primăvară
Tudor Ghircoiaş
Dar fără această fotografie, puteai aprecia valoarea peisajului?:-?
28 Aug
Rhodon
Sorin Rechiţan
Dacă voi avea gemeni, "Pentax" şi "Nikon" se vor numi...:-D:-D:-D
27 Aug
Rhodon
Sorin Rechiţan
Nu l-am părăsit niciodată...:-D:-D
24 Aug
Finding Neverland
cătălin pobega
True!!!!!!:-D
10 Aug
Ciobani de Fagaras...
Iulian CozmaAdministrator Alpinet
Cel din prim plan aduce cu Amza Pelea...:-D
7 Aug
...don't care, just climb...
Alex GĂVAN
Răzvan, saturaţia culorilor, pe care presupun că o critici, se datorează tipului de diapozitiv folosit de Alex. Fuji Provia, dar mai ales Velvia, sunt prin definiţie pelicule saturate.:-)
5 Aug
Astra II
Sorin Rechiţan
Dane, un fotograf profesionist este cel ale cărui venituri provin în proporţie de cel puţin 50% din fotografie. Nu cred că este cazul vreunuia dintre noi...cei care înscriem fotografii pe acest site. Faptul că unele fotografii sunt însoţite de parametri tehnici ar trebui să fie unul instructiv, nicidecum să conducă la "frustrări" de acest gen. În lumea fotografilor profesionişti aceşti parametri (care sunt direct răspunzători de diferenţa dintre o poză şi o fotografie) intră în categoria "secretelor de serviciu". Iar tu te plângi că îţi sunt oferite gratis.... Cu puţin interes şi pasiune (mai ales) oricine poate stăpâni tehnica fotografică. În ce mă priveşte, mi-am exprimat în multiple cazuri părere despre o fotografie sau alta, oferind sfaturi, aflate la rândul meu de la fotografi cu mai multă experienţă sau din literatura de specialitate. Aud de la tot mai mulţi pasionaţi de arta fotografiei că este imposibil să mai vii cu ceva nou în acest domeniu. Aiurea. În fotografia de natură, subiectul poate fi, într-adevăr, acelaşi, dar viziunea asupra acestuia oferă infinite posibilităţi de interpretare. Personal, consider că acest gen de fotografie reprezintă una dintre cele mai serioase provocări în domeniu. De cele mai multe ori, şansa de a lua un cadru bun este la cheremul condiţiilor meteorologice. Au fost cazuri în care am petrecut 5 zile la altitudine şi nu am făcut decât 2 cadre. De amintire...:-D Fapt care nu m-a demoralizat deloc, ci dimpotrivă m-a ambiţionat să revin. Dacă nu iubeam muntele şi fotografia, crede-mă, "paşii nu m-ar fi purtat" din nou prin acele locuri. Polemicile de care aminteşti, ai dreptate spunând că nu îşi au rostul. Ţie nu îţi place Gioconda, iar mie Drew Barymore. Şi nu ne omoară nimeni. Cum de altfel nici nu avem vreo satisfacţie. Dar, unul dintre avantajele de a înscrie o fotografie în top este că va petrece ceva mai mult timp în raza de vizualizare a celor interesaţi să le privească. Al doilea ar fi că cei într-adevăr interesaţi îşi vor exprima părerea pro sau contra. Şi astfel mai învăţăm câte ceva...
Restul este pură subiectivitate.
Un fotograf amator...dar ceva mai pasionat:-D
22 Iul
Dent Blanche, 4357m
vasile heresanu
Păi...eu ştiam de Milka...:-D
21 Iul
Tinerete,tinerete...
Despinoiu Eduard
De ce i-ai ascuns mâinile, măi Edi? Il faci să se simtă vinovat...:-D
21 Iul
Spectacol...de seara!
Despinoiu Eduard
Un prim plan ceva mai explicit (să te fi apropiat ceva mai mult de râu, pentru a scoate bolovanul din cadru) şi un mai fin control al expunerii cerului (cu un pocket digital e mai greu, după cum bine zici) ar fi făcut din acest cadru o imagine excelentă. Cabana e binişor încadrată.:-)
21 Iul
Valea Sâmbetei
Sorin Rechiţan
Compresia afectează atât claritatea cât şi cromatica imaginii. Dacă bine îmi amintesc, acest cadru a fost salvat la o calitate sub 50%. Se cam simte.... Optica Pentax este excelentă. Multe dintre obiectivele Pentax au în test rezultate superioare celor concurente (Nikkor, Canon, Minolta). Obiectivul în cauză este bunicel, dar la diafragma 4 este cam "soft" (performanţele cresc proporţional cu închiderea acesteia). Dar nu poate fi, într-adevăr, comparat cu o focală fixă Nikkor. Pentru un zoom, flare-ul este corect controlat. E de asemenea foarte compact şi potrivit pentru fotografia "outdoor".:-)
21 Iul
Lacul de clestar
Florin Stana
Polarizarea a lucrat de minune.:-)
17 Iul
Autorul...
Sorin Rechiţan
Corina, un bun prieten a cumpărat în urmă cu un an un Pentax *IST D. E foarte mulţumit de el şi de optica Sigma AF 28-300mm f 3, 5-5, 6 (multiplicat cu 1, 5 nu prea mai e un superangular, dar calitatea optică e bună). In prezent modelul D nu se mai fabrică. *IST DS-ul are acelaşi CCD de 6, 1 mp, aceeaşi timpi de expunere, în schimb sensibilitatea senzorului este limitată la 1600 ISO (3200 la *IST D). Nu e neapărat un dezavantaj, deoarece calitatea imaginii este deja slăbuţă la 800 ISO (ca la majoritatea digitalelor, dealtfel). Cea mai fină rezoluţie este 200 ISO, pentru ambele modele. *IST DS-ul are în plus programe presetate (pentru portret, macro, peisaj, etc...), fapt considerat de unii drept un amatorism inutil. Nu că aparatul ar fi unul cu adevărat profesional...are mai mult plastic în structură decât *IST D-ul, la care a fost folosit magneziul. Fapt care a permis o scădere a preţului. Se poate folosi pe ambele aparate optica Pentax manuală SMC-A, cunoscută pentru performanţele excelente (cu condiţia unui up-grade al softului în acest scop). Am auzit că a fost deja scos pe piaţă modelul *IST DN, o versiune up-grade a *IST DS.
Eu îţi recomand totuşi modelul Nikon D70 (D70S). Practica a dovedit că e mai fiabil, iar calitatea imaginii ceva mai bună, mai ales în cazul timpilor de expunere lungi. Preţul e puţin mai ridicat, dar eu sunt de părere că merită plătit.:-)
16 Iul
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
<< [181-200] [201-220] [221-240]<  241-260 din 539
  > [261-280] [281-300] [301-320] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024