Aiguille du Meledic

Înscrisă de: Titus Hen
Aiguille du Meledic
Data publicării: : 11 Iul 2007, vizualizări:: 1864
Localizare geografica: România, Muntii VRANCEI, Platoul Meledic
Album (slideshow): Meledic 2007
Descriere: Undeva prin Marele Canion - poza facuta de vechiul meu camarad de drumetii Paul Airinei
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Marian Cristian Feticu Marian Cristian Feticu, Miercuri, 11 Iul 2007, 22:44

Superbe si interesante toate pozele din zona. Reversul proverbului "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul", de la un pom nu prea laudat ati venit cu sacul plin:-D. Astept urmatoarele RT-uri cu poze ca sa ma inspir unde mai pot merge. Numai bine!

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Miercuri, 11 Iul 2007, 23:41

F frumoasa imagine!

Titus Hen Titus Hen, Joi, 12 Iul 2007, 7:10

Salut Marian. Da, zona e superba si cu exceptia weekendului a fost liniste si pace pe acolo. De fapt nici in weekend nu am vazut prea multa lume mergand, fie si macar prin jurul campingului. Berea, micii si muzica sa traiasca!
Zona cu sare la suprafata este f mica cam 2x2 km dar in acelasi timp f complexa. Cu exceptia zonei Amfiteatrului si a dolinelor din imediata apropiere a campingului catre care duc niste poteci clare, restul e in regim de explorare. Si e plin de copacei cu spini dar si de surprize. Imi pare rau ca nu am reusit s aajung si mai spre munte in zona schiturilor dar asta e o invitatie pentru o viitoare tura:-P
Poate ne mai vedem pe undeva. Vii la Bran?

Marian Radu Marian Radu, Joi, 12 Iul 2007, 9:30

Superba imagine!

Ileana Damian Ileana Damian, Joi, 12 Iul 2007, 14:16

excelenta poza!:-D

Marian Cristian Feticu Marian Cristian Feticu, Joi, 12 Iul 2007, 23:36

Din pacate nu vin desi mi-as fi dorit mai ales ca nu am fost nici anul trecut. M-au napadit nuntile:-?, dar... poate altadata. Multa sanatate!

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Sâmbătă, 11 Aug 2007, 0:34

În România (şi, în general, în zona temperată), numai pe sare putem întâlni astfel de lapiezuri ascuţite. Titus, ai avut o tură inedită, în locuri mai puţin cunoscute, cu peisaje extrem de interesante. Îţi mulţumesc pentru imaginile postate! Excelente toate! :-o

Titus Hen Titus Hen, Sâmbătă, 11 Aug 2007, 20:11

Multumesc pt aprecieri, Mihaela.
Din pacate sunt deja cam prea cunoscute si datorita accesului relativ facil, platoul, Lacul Mare si dolinele din imediata apropiere incep sa semene cu gropile de gunoi in care tind sa se transforme toate traseele umblate din munti si de aiurea.
Probabil o tura in afara sezonului estival ar fi mai aproape de linistea si curatenia pe care cred ca cei mai multi si-ar dori-o pe acolo.
O mare problema ar fi vremea ploioasa. Nu ai ce cauta pe acolo cand ploua sau imediat dupa. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata o viitura pe unele vai sau catararea prin Marele Canion dupa/pe ploaie. Noi am beneficiat, daca pot spune asa, de o vreme extrem de secetoata si tot erau zone in care sub in strat intarit de cativa centimetri era unul care aducea foarte mult cu plastilina.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Titus Hen
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 235
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
Turnul Pietrei Sure
Titus Hen
E o zona in afara potecilor batute. Din pacate se poate ajunge cu masina daca nu e pusa bariera (cum ar fi normal) si asa Poiana Pietrei Sure e plina de mizerii si (eventual) de picnicari in weekend.:-(
22 Aug
Dimineaţa pe răcoare
Alin Ciprian Ciulă
Apropo de ce zicea Ioana (sau Gloria:-D), cred ca cel mai corect ar fi ca pana la stabilirea notei finale sa nu fie afisat cine a facut-o. Asa se va evita votarea pe principiul ca nu-mi place fotograful. E drept ca are un neajuns la comentarii, fiindca acolo se poate pune numele in clar sau din ele se poate deduce cine e autorul.
21 Aug
de-a v-aţi ascunselea...
george tatu
L-ai hipnotizat sau ce i-ai facut de a stat asa cuminte?:-D
26 Iul
Cu verde fast
Daniela Ursu
Unghiul asta nu l-am mai vazut. De unde e luata? Dinspre Batca Neagra?
26 Iul
Apocaliptic
Ioana Chilu
Superbe culori. Cred ca de la atata frumusete, de emotie ai tinut aparatul inclinat.:-D
25 Iul
Valea Rea
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Unghiul e frumos intr-adevar dar poate am eu monitorul prost reglat, ca mi se pare subexpusa destul de mult (ca si altele din pozele tale din ultimul timp). Asa o fi la moda acum?:-?
25 Iul
Plajă răsturnată
Paul Airinei
Vad ca nu te-ai plictisit in weekendul care a trecut:-D
25 Iul
Corabia
Daniela Ursu
Ai urcat iar pe Piatra Sura? Vad ca te-ai (re) indragostit de zona:-P
25 Iul
Intre paduri
Ioana Chilu
He, he. Acum m-am dezmeticit. Ai un zoom fain la aparat. Esti undeva sub Ocolas, nu pe Piatra Sura cum am crezut initial. M-au derutat stancile din prim plan.:-)
25 Iul
Intre paduri
Ioana Chilu
Ai ajuns sus pe Piatra Sura, Ioana? Bravo! E un punct fain de belvedere acolo:-D
Ce se vede e intr-adevar o bucatica din marile Poieni ale Stanilelor care incing versantul estic al Pietrei Sure (sau Poienile Stanilelor Mari - cum apar in unele schite ale regretatului dr. Iacomi, un mare iubitor al Ceahlaului).

Poate Adrian a fost acum 15-20 de ani cand era cabana forestiera:-P
25 Iul
Aţi urcat vreodată Bâtca Neagră? Cunoaşteţi pe cineva care s-o fi făcut?
Daniela Ursu
Draguta ideea.:-D
O mica corectura. In ciuda faptului ca sunt mai impresionante decat cele sapate in cealalta extremitate a Pietrei Sure, cheile de sub Batca Neagra sunt ale Bistrei Mici.
Si o intrebare: de unde ai informatia cu numele paraielor care ar forma cheile? In Cheile Bistrei Mici nu conflueaza nici un parau, cel mult cateva valcele (fara apa) de prin Piatra Sura si Batca Neagra. Poate de vorba de cele care se aduna in amonte de Piatra Sura dar eu nu stiu nici unul cu numele enumerate de tine. O fi vorba de cele din amonte, de pe adevarata Bistra Mare - ca si acolo in cheile propriuzise nu e nicio confluenta.
Peretele indicat in poza este cel din zona Cascadei Mari - de fapt o insiruire de 7 cascade (depinde de unde numeri; 5 sunt cu adevarat inlantuite, 2 cu f putin mai sus). Alte mici cascade sunt si mai jos catre Poiana Pietrei Sure.
Batca Neagra mai are un perete impozant spre Poiana Pietrei Sure, perete care nu se vede de aici.
25 Iul
No comment
Bogdan Tudose
Chiar daca nu-s echipati cine stie ce, cred ca baietii stiau ce fac. Zona abruptului Gardului Stanilelor e rar parcursa si cu greu poti ajunge acolo din greseala. Un perete privit frontal pare de multe ori mai "fioros" decat in realitate.
15 Iul
Din loja
daniel morar
O papam doar din priviri:-P
8 Iul
Fără cap
Paul Airinei
He, he. Abia acum ti-am vazut poza. Am pus si eu un luata tot pe aici dar cu alt scop. Mai bine puneai chiar una din cele cu mizerii spanzurate pe abruptul de sub tunel. Pacat de locurile alea frumoase de dedesubt.:-x
8 Iul
Cu capul înainte
Paul Airinei
Deseneaza-i si tu o barba sau macar o mustata, sa-l vada lumea meai bine!! Stii doar ca m-am uitat 5 minute la el pana sa ma prind cum arata.:-P
8 Iul
Călători visători
Mihaela-Alina Radu
Frumos! Se pare ca ai avut o tura superba.
8 Iul
Căldură mare :-)
Mihaela-Alina Radu
Chiar aveam nevoie de asa "caldura" dupa vremea "rece" din ultimele zile:-D
8 Iul
Locuinta mea de vara
Titus Hen
Ileana, cred ca nu a avut nimic de obiectat nici el iar noi nici atat.:-D
7 Iul
Locuinta mea de vara
Titus Hen
Cu agiazma lui Athena? Aia luata ca apa minerala!?:-P:-P:-P
7 Iul
Locuinta mea de vara
Titus Hen
Florin, cum de-ai ghicit?! Dupa o plimbare tur-retur pana jos in Cheile Duruitoarei, fiindca era prea devreme sa coboram in Damuc, am petrecut mai bine de o ora motaind in fan.:-P
7 Iul
Comentarii înscrise de Titus Hen
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 235
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020