Aiguille du Meledic

Înscrisă de: Titus Hen
Aiguille du Meledic
Data publicării: : 11 Iul 2007, vizualizări:: 2060
Localizare geografica: România, Muntii VRANCEI, Platoul Meledic
Album (slideshow): Meledic 2007
Descriere: Undeva prin Marele Canion - poza facuta de vechiul meu camarad de drumetii Paul Airinei
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Marian Cristian Feticu Marian Cristian Feticu, Miercuri, 11 Iul 2007, 22:44

Superbe si interesante toate pozele din zona. Reversul proverbului "La pomul laudat sa nu te duci cu sacul", de la un pom nu prea laudat ati venit cu sacul plin:-D. Astept urmatoarele RT-uri cu poze ca sa ma inspir unde mai pot merge. Numai bine!

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Miercuri, 11 Iul 2007, 23:41

F frumoasa imagine!

Titus Hen Titus Hen, Joi, 12 Iul 2007, 7:10

Salut Marian. Da, zona e superba si cu exceptia weekendului a fost liniste si pace pe acolo. De fapt nici in weekend nu am vazut prea multa lume mergand, fie si macar prin jurul campingului. Berea, micii si muzica sa traiasca!
Zona cu sare la suprafata este f mica cam 2x2 km dar in acelasi timp f complexa. Cu exceptia zonei Amfiteatrului si a dolinelor din imediata apropiere a campingului catre care duc niste poteci clare, restul e in regim de explorare. Si e plin de copacei cu spini dar si de surprize. Imi pare rau ca nu am reusit s aajung si mai spre munte in zona schiturilor dar asta e o invitatie pentru o viitoare tura:-P
Poate ne mai vedem pe undeva. Vii la Bran?

Marian Radu Marian Radu, Joi, 12 Iul 2007, 9:30

Superba imagine!

Ileana Damian Ileana Damian, Joi, 12 Iul 2007, 14:16

excelenta poza!:-D

Marian Cristian Feticu Marian Cristian Feticu, Joi, 12 Iul 2007, 23:36

Din pacate nu vin desi mi-as fi dorit mai ales ca nu am fost nici anul trecut. M-au napadit nuntile:-?, dar... poate altadata. Multa sanatate!

Mihaela-Alina Radu Mihaela-Alina Radu, Sâmbătă, 11 Aug 2007, 0:34

În România (şi, în general, în zona temperată), numai pe sare putem întâlni astfel de lapiezuri ascuţite. Titus, ai avut o tură inedită, în locuri mai puţin cunoscute, cu peisaje extrem de interesante. Îţi mulţumesc pentru imaginile postate! Excelente toate! :-o

Titus Hen Titus Hen, Sâmbătă, 11 Aug 2007, 20:11

Multumesc pt aprecieri, Mihaela.
Din pacate sunt deja cam prea cunoscute si datorita accesului relativ facil, platoul, Lacul Mare si dolinele din imediata apropiere incep sa semene cu gropile de gunoi in care tind sa se transforme toate traseele umblate din munti si de aiurea.
Probabil o tura in afara sezonului estival ar fi mai aproape de linistea si curatenia pe care cred ca cei mai multi si-ar dori-o pe acolo.
O mare problema ar fi vremea ploioasa. Nu ai ce cauta pe acolo cand ploua sau imediat dupa. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata o viitura pe unele vai sau catararea prin Marele Canion dupa/pe ploaie. Noi am beneficiat, daca pot spune asa, de o vreme extrem de secetoata si tot erau zone in care sub in strat intarit de cativa centimetri era unul care aducea foarte mult cu plastilina.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Titus Hen
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 235
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
FotografieComentariuData
Lampadar de veghe
Paul Airinei
Oare cate seminte face lampadarul asta?
Vad ca ai concurenta, nu gluma, pe aici...la poezii.:-P
2 Iul
comert
mihai-ian nedelcu
Din pacate s-a speculat fluxul mare de turisti care trec la pas prin zona si uite-asa s-au umplut Cheile de tarabe. Aici la intrarea in Gatul Iadului e jale, abia ai loc sa te strecori.
Noroc ca majoritatea celor care ajung in Chei nu parasesc panglica soselei si asa te poti delecta in liniste cu frumusetea locurilor prin poinenile Bicajelului sau pe varful uneia din multele Pietre.
29 Mai
Valea Laposului
Titus Hen
O rectificare la toponimie. In ciuda faptului ca pe doua harti diferite (una topo si cea generata de MapSource) cel mai inalt varf de pe acolo e denumnit Ciurgau, doua persoane diferite care locuiesc in zona mi-au spus ca Vf Ciurgau este mai jos (nu se vede in cadru) iar acolo sus e de fapt Vf Lapos. Multumesc Aurel:)
19 Mai
O alta lume
Titus Hen
Din pacate Dane, e o lume pe cale de disparitie. Ca si pe la voi prin Apuseni, multe salase sunt parasite, destule fanete raman necosite iar turmele care umbla pe sus sunt tot mai putine:-(
Ne-am intalnit cu un localnic care umbla dupa bureti si ne-a aratat una facuta de bunicul lui. Avea peste 100 de ani si inca arata bine. Doar sitza ii fusese schimbata. In curand insa o sa ramana si aia doar o amintire..
18 Mai
Grădina zânelor
Paul Airinei
Pa chiar si capitele de sub Piatra Luciului si cele doua varfuri:-P
Vezi la coordonatele 46 47'40, 82"N si 25 50' 58, 54"E
16 Mai
Grădina zânelor
Paul Airinei
Tocmai am vazut pe Google ca au extins zona de rezolutie mare dinspre Ceahlau, peste cariera pana spre Balan. Se vede pana si podul pe care am trecut peste Bicaz si poteca care merge spre creasta la locul de tabara.:-D
16 Mai
Grădina zânelor
Paul Airinei
N-au murit! Uite ce ingrijita si frumoasa e gradina:-D
Si in poza sunt doua gradini, Paul. Ai uitat-o pe cea din fundal! Se vede o bucatica din Gradina Zanelor din Suhardul Mic, peretele ala care parca-i retezat.
16 Mai
Plutind
Anda Dragomir
Foarte frumos sau conform normelor Alpinet, excelent:-)
Gheata stralucind din primul plan e cireasa de pe tort.:-D
29 Apr
In Memoriam Dr. Gheorghe Iacomi
Daniela Ursu
Si eu cred ca ar fi frumos sa fie o sectiune "In memoriam" (de ce nu si una de "Veterani" - m-am inspirat din site-ul d-lui Dinu Mititeanu) ca un omagiu adus celor care au indragit muntele si i-au ajutat si pe altii sa-l indrageasca. Sectiune care sa fie completata de cei care i-au cunoscut direct sau care s-au documentat serios.

Monografii ca cele ale Ceahlaului la care a fost autor/coautor gasesti mai rar. Se vede ca sunt scrise cu dragoste si respect pentru Munte si pentru cei care-i calca potecile fara sa-l pangareasca.

Felicitari pentru initiativa, Daniela.
18 Apr
Cheile Şugăului
Titus Hen
Marius: acolo e o mica parte din curtea care adaposteste utilajele folosite la cariera ce deserveste fabrica de ciment de la Tasca. Aceasta nu apare in imagina dar e uriasa. Muntele e transformat in ruine cam pana la aceiasi altitudine cu zona de unde e facuta poza.:-(
Cabana care se vede, e cabana Ecolog a custodelui rezervaţiei şi petele alea de pe ţancul de jos sunt nişte căţărători (în zonă sunt câteva trasee de escaladă)
31 Mar
Cheile Şugăului
Titus Hen
Aurel: E super. Am facut tura aia de care-ti vorbeam, pornind prin stanga crestei. De fapt o mai facusem o data solitar pt recunoastere acum vreo 3 saptamani. Mai putin vreo doua saritori e destul de usor. Insa e mai lunga decat pare, cam 3-4 ore de urcat pana in saua de unde poti s-o iei la dreapta catre plaiurile care te coboara pe langa P Munticelu sau mai departe in Bicaz Chei. E drept ca nu ne-am grabit de loc: popasuri, iesiri mereu pe brane pana in creasta ba am si catarat asigurati in coarda pana pe un tanc cu un bolovan urias in varf. L-am botezat Lenin fiindca bolovanul seamana cu profilul tovarasului:-P
31 Mar
Din vânător, vânat
Titus Hen
Da, păcat de el. E o pasăre frumoasă. Dar nu cred că asta l-a impresionat prea mult pe proprietarul păsărilor/animalelor mici la care probabil râvnea când a fost prins.
11 Mar
cinteze
Alexandru Hârju
Prima nu a trecut pe la coafor:-P
Excelent surprinse. Oare cand o sa (re) apara carti pt copii - si nu numai - in care sa fie imagini color de calitate cu cateva explicatii, detalii, povestioare (asa pt profani) cu diferite vietuitoare. Am avut una cand eram de 5-6 ani si tare-mi placea.
29 Feb
Paradisul altor sălbăticiuni
Daniela Ursu
Da, padurea din jurul Pietrei Sure e printre cele mai salbatice din cate am umblat prin Ceahlau. In versantul dinspre Stanile cu semiintunericul lui permanent te poarta cu gandul la alta lume de prin basmele copilariei. Alea de speriat copiii obrazinici:-D
22 Feb
Paradisul viperelor
Daniela Ursu
Ei... cu viperele ce sa spun. Am umblat cate ceva pe acolo si nu am avut nicio intalnire de gradul 3. Cam la fel si cu ursii care stapaneau candva Batca Neagra. Am vazut de mult, la primele tatonari prin zona, niste urme de "pieptene" prin scoarta unui brad. Incepeau de pe la un stat de om. Dar de cand cu doboratura de vant din apropierea schitului si defrisarea care a urmat cred ca si-au cautat alte cotloane.
Asa ca a ramas numai amintirea lor prin ghiduri.
22 Feb
Catedrala sunt eu!
Daniela Ursu
Pana la urma ai facut si o tura de iarna pe acolo? Ai dat roata Pietrei? Frumos unghi si dupa cum cade lumina soarelui cred ca ai fost destul de matinala.
22 Feb
Lacul Cuejdiu
Titus Hen
Lacul este foarte mare, comparabil ca dimensiuni, aspect şi mod de formare cu mult mai cunoscutul Lacul Roşu din zona Cheile Bicazului. Pe harta axa mare are aproape 1km desi mie nu mi s-a parut chiar asa de mare.
18 Feb
Pestera protejata din Muntii Apuseni 1
Calin Cigmaian
Frumosa seria Caline. Felicitari.
Sper ca nu te-am suparat mai devreme cu ceea ce am scris dar ma "omoara" restrictiile astea. Iti rapesc placerea explorarii. Chiar daca stiu ca au mai fost sute inaintea mea pe acolo, e altceva cand incerci s-o redecoperi pe cont propriu - atat cat te tin puterile/echipamentul si cunostintele. Mai ales cand stai intr-un orasel si sansele de a fi membru la nu stiu ce cluburi sunt zero dar iti place (si) lumea subpamnateana.
17 Feb
Pestera protejata din Muntii Apuseni 7
Calin Cigmaian
De ce trebuie neaparat sa fac parte dintr-un club ca sa pot intra intr-o pestera? Cu ce ma face mai bun apartenenta la un club? Poate voi supara pe unii dar mie mi se pare ca ideea asta de a proteja/ascunde/interzice accesul in toate locurile cat de cat frumoase tinde sa devina o regula si nu cred ca e o regula prea buna. Pesterile se inchid cu gratii si porti, masivele montane cele mai frumoase devin rezervatii care mai de care si nu mai poti pasi dincolo de poteca marcata... Unde o sa ajungem? O sa ne uitam la TV (NG, Discovery) ca sa vedem locurile frumoase din tara asta sau o sa asteptam o proiectie a "alesilor"?
Revenind la pesteri, majoritatea - cum s-a mai spus - se protejeaza de la sine. Acum ceva ani mai existau harti, carti. Le citeai, iti placea, te duceai si le vedeai cu ochii tai. Cine reuseste sa ajunga in adancuri nu e chiar asa unul luat de pe strada. Si in acest caz se poate presupune ca va respecta ceea ce a cladit natura sub pamant sau la suprafata. Daca nu respecta si nu e Om, poate sa faca parte din 10 cluburi ca e tot aia.
Stiu ca din pacate sunt destule fiinte cu doua picioare carora nu li se poate spune oameni. Dar...
17 Feb
Arhitectură montană
Titus Hen
Multumesc tuturor pentru aprecieri.
A fost o pura intamplare. Norocul meu ca exact cand am ajuns sus, negura s-a risipit putin si mi-a permis sa fac poza. Altfel abia vedeai la 10-20m.
Ca tot veni vorba de istorii despre Coloana, Catalin imi povestea cum cineva si-a luat inima in dinti si a facut pasul (cam mare e drept) pana pe capitel si era sa ramana pe acolo fiindca acesta este cam la 50cm mai jos si a fost cam greu la "deal". Noroc cu un capat de coarda.:-P
14 Feb
Comentarii înscrise de Titus Hen
[21-40] [41-60] [61-80]<  81-100 din 235
  > [101-120] [121-140] [141-160] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024