Aleile zeilor

Înscrisă de: Daniela Ursu
Aleile zeilor
Data publicării: : 20 Mai 2013, vizualizări:: 1169
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Piatra Sura
Echipament folosit: Puiu Zaharia ˆ
Descriere: Despre existența adevăratei Poieni a Pietrei Sure nu mă-ndoisem nici atunci când adăugasem sub o fotografie rândurile mele "Îi spunem "Piatra Sură", dar nu știm cum o cheamă. Îi căutăm poienile, dar ele se coboară…" http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_81214.html Despre localizarea poienii aveam ceva dubii, pentru că mi se părea prea în extrema (stângă) sudică și nu central și perpendicular pe Piatră, așa cum mi-o imaginam din mărturiile de acum 100 de ani. Și iată, că dincolo de pădurea tânără, înconjurată de brazi seculari, există o altă poiană, cândva trecută și pe hărți, astăzi fără nume și fără viitor...
Daniela Ursu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Iosif Chiran Iosif Chiran, Miercuri, 22 Mai 2013, 14:55

O serie excelenta! Multumim!

Fără foto Dan Loghin, Joi, 27 Iun 2013, 8:02

Din nou, corecta observatia.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 28 Iun 2013, 10:22

Vă mulțumesc pentru comentarii!
De precizat că acea poiană nu este vizibilă de jos, nici de pe cărăruile spre creastă, ci probabil numai cățărat fiind pe stâncile cele mai înalte și cele mai periculoase - deopotrivă. Personal, nu am văzut-o. Voi încerca o "suprapunere" a unor aerofotografii cu hărțile de la începutul secolului XX.
Pe de altă parte, am solicitat d-lui Zaharia astfel de fotografii în speranța că voi vedea în ele, de sus, și înșiruirea de cascade ce delimitează la Nord și Sud Masivul Piatra Sură - cascade pe care le-am traversat în totalitate anul trecut, despre care sper că într-o bună zi voi scrie un articol, dar despre existența cărora nu au auzit nici nea Puiu nici cei ce promovează turismul montan în Neamț.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 28 Iun 2013, 10:24

Și într-o altă ordine de idei, pentru domnii admini: pe când ne vom desfăta privirea în Galeria Fotogeografica 2013?

Soare George Soare George, Vineri, 28 Iun 2013, 15:48

M-am intrebat si eu daca mai apare Fotogeografica 2013 pe Alpinet.
Pana una, alta, am vizionat fotografiile aici:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.598588226841111.1073741830.408187535881182&type=1

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 1657
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
FotografieComentariuData
Pădurea fermecată
Adrian Herghelegiu
26 Oct
Când muntele te întâmpină cu porțile deschise
Daniela Ursu
Mulțumesc pentru răspuns și pentru completări.
Toate cele bune, mereu!
16 Oct
Întâlnire
Claudiu-Mircea Birliba
Hm... Daca lumina e din belșug, nici la peste 180 nu folosesc trepiedul. Are motor incorporat ptr. autofocus și mi se pare de 10 ori mai luminos decât obiectivul kit.
3 Oct
Întâlnire
Claudiu-Mircea Birliba
Nu știam că ai Tamron. Cum te împaci cu el?
3 Oct
Obcina Lacurilor
Paul Airinei
Piatra Mocilor am văzut-o și eu, dar parcă aveam nevoie de o 'confirmare' :-) mai ales că tot ce ține 'de după' Tulgheș face parte din aria ta de cercetare.
30 Sep
Trasee neumblate
Paul Airinei
Bine că nu sunt trasee, că umblate sunt!
De pe Vf. Bâtca Savu (1245, 5 m) spre est privind, perpendicular ai Turnul lui Budu - ceea ce nu se vede, deci ai trecut de 1250 m. alt. Culmea din planul II este Piciorul cu Strunjile, pentru că de pe Vf. Strunjilor (1318 m.) spre est perpendicular privind, ai în față Gardul Stănilelor.
29 Sep
Aproapele meu
Paul Airinei
Mai e mult de mers până să afli un răspuns.
29 Sep
Obcina Lacurilor
Paul Airinei
În 'linie' dreaptă (imaginară), pe o axă N -> S, de la Obcina Lacurilor până la Vf. Bâtca Savu - fără G. Earth, ci ochiometric și din teren - e o distanță foarte aprox. egală cu cea dintre Vf. Toaca și Bâtca Ghedeon. Ca atare - și părerea mea, desigur - alt. la care te aflai este puțin-puțin peste 900 m., culmea din față este Piciorul Păltinișului, după ea și la baza ei este satul Pintic - ce aparține evident de comuna Tulgheș - și-abia după a doua culme, cu vârfurile (de la stg. la dreapta) Preluca Mare (1088, 2 m.), Pitu (1039 m) și încă vreo două al căror nume nu-l știu e vederea spre Tulgheș.
29 Sep
loc de nunta
tavi coroiu
Uimitoare atmosferă!:-o
27 Sep
Pădurea de sare
Daniela Ursu
Depinde și de organismul fiecăruia.
Mina Cacica e un loc modest în care trebuie investit. De la intrare te izbește un miros puternic de petrol ori motorină. (Deși gazdele spun că "așa miroase sarea cu adevărat".) E atât de persitent și simți că te urmărește. Și nu-i reziști. Cele două doamne cu care eram, după o oră prezentau simptome specifice intoxicării. La fel, și fetiței mele i-a fost puțin rău. Eu am rezistat eroic vreo opt ore până când și organele mele interne s-au revoltat.
22 Sep
Bacalaureat la istorie
Daniela Ursu
Emoticonul nu era el tastat, ci închiderea parantezei.
22 Sep
Bacalaureat la istorie
Daniela Ursu
În niciun caz.
Din punctul meu de vedere, cele mai solide istorisiri despre Baia le-am aflat din Marele Dicționar Geografic al Romîniei, alcătuit și prelucrat după Dicționarele parțiale pe județe de președintele Societății pentru Învățătura Poporului Romîn, directorul Institutului Geografic al Armatei și directorul Muzeului Național de Antichități, București, 1898, pag. 197-201. (Minunate pagini, dacă le-ar fi aici locul, aș spicui câte ceva din ele…)
Cea mai bizară poveste pe care am aflat-o anul acesta a vizat un alt lăcaș, nu cel din imagine: Biserica Albă nu mai este albă-albă deloc. Tocmai a fost pictată… Și ce semnificație să mai aibă apelativul pe care-l are? Nu departe, la fel și Putna, e acum împodobită-n fresce.
22 Sep
Când muntele te întâmpină cu porțile deschise
Daniela Ursu
Mulțumesc pentru comentarii!

Și nici fiu nelegitim?
Din câte știu, conform unor istorici și data a fost contestată, aceștia susținând că Bogdan al II-lea a murit după 17 octombrie 1451.
22 Sep
Soarele strălucește sau sunt eu?
Daniela Ursu
Nu de colegii de aici m-aș fi ferit eu, ci de plagiați.
Alpinetul este printre cele mai durabile comunități virtuale din România. Pentru unii dintre noi, prima care a intrat în suflete și ultima care iese din minte când închidem Internetul. Aici e locul unde cei mai mulți dintre colegi au debutat sau și-au cultivat aptitudinile de fotografi, scriitori, montaniarzi, alpiniști, ghizi montani sau unde cei mai puțin dintre noi - și printre ei mă număr și eu - care-au jurat loialitate camaradului!...
20 Sep
Citadelă, adăpost al meu...
Daniela Ursu
Se cuvine să fac o precizare neașteptat de adevărată:
Imaginea din partea sus a acestui colaj NU ESTE din anul 1976!
Probabil și persoana din Bicaz care mi-a pus-o la dispoziție s-a înșelat în privința anului. În cazul de față este vorba de o fotocopie (tocmai de aceea si calitatea slabă a detaliilor) alb-negru realizată după fotogravura sepia din colecția Alex. Maidlinger, 1932.
Pentru a nu mai avea niciun dubiu am comparat fiecare centimetru al celor două fotografii alb-negru și sepia.

Alese mulțumiri colegului Claudiu Bîrliba, care de ziua mea, mi-a făcut cadou originalul!:-)
20 Sep
Pe - acasă . . .
Mircea Ordean
Bună Mircea! Poți să mă ajuți cu ceva informații despre A(lex). Maidlinger?
20 Sep
Soarele strălucește sau sunt eu?
Daniela Ursu
Dragă prietene Corneliu, pe Facebook lucrez sub acoperire, de aceea Eu Sunt (numai) Daniela. Am declarat, de câte ori am avut ocazia, că urăsc site-ul și prozelitismul lui agresiv de "socializare", faptul că nu pot comenta/corecta unele fotografii dacă nu sunt "prietenă" cu autorul lor sau dacă el nu e în lista mea de prieteni și tot așa. Și nici nu m-am răzgândit.
Am vizualizat mii de fotografii de pe două rețele de socializare și am avut neplăcuta surpriză să văd în galeria unor "fotografi" imagini ce aveau în colțul din dreapta jos sigla Alpinet și, însoțite de o grămadă de aprecieri nemeritate, fotografii realizate de Mihai-Ian Nedelcu, Sorin Untu, Bogdan Balaban și cele mai multe ale lui Ioan Panaite. Pentru a le comenta a trebuit să-mi creez cont.
Cam tot din aceleași motive am adaugat la rândul meu o semnătură proprie pe fotografiile pe care le postez.
18 Sep
Piscul Berbecului
Paul Airinei
@Adrian: Q. E. D.
15 Sep
Piscul Berbecului
Paul Airinei
Bănui că nu este o întrebare capcană pentru un cunoscător al acestei creste. Răspunsul îl puteți avea privind aici:
http://alpinet.org/main/foto/showfoto_ro_item_63100.html
14 Sep
Biserica ”dela Palat”
Daniela Ursu
6 Sep
Comentarii înscrise de Daniela Ursu
[1-20] [21-40] [41-60]<  61-80 din 1657
  > [81-100] [101-120] [121-140] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020