Meniu și prețuri de refugiu:-)

Submitted by: Mihai Nicolescu
Meniu și prețuri de refugiu:-)
Publishing date: : Jul 27, 2010, views:: 823
Geographic location: Franța
Album (slideshow): Stropi de lumină
Used equipment: Sony Cybershot DSC-F717
Description: Pirinei. Refugiul Estom, pe la ~1800 metri pe Valea Lutour. Pe vale se poate intra cu mașina, însă numai 1 km, aproximativ. Parkingul se află cam la 1360 de metri, iar de acolo în sus accesul este permis numai pe bază de bocanc. Surprinzător este numărul extrem de mare de persoane în vârstă (unele mi se păreau de peste 70 de ani!) care fac traseul de aproape 6 km pînă la refugiul Estom, unde mănâncă de prânz și stau la taclale sub umbreluțele de pe malul lacului...
Mihai Nicolescu - Personal gallery
Bookmark and Share
Alpinet Photo Gallery
Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Tue, Jul 27, 2010, 12:24 pm

Am uitat sa precizez ca cel putin in Pirinei, conceptele de refugiu si cabana sunt exact pe invers decat in Romania. Cabana de acolo este ca refugiul din Carpati, adica o simpla constructie care te apara de ninsoare si ploaie, nepazita si fara niciun alt serviciu. Refugiul pirenaic arata precum cabana carpatina, cu mancare calda, priciuri sau chiar camera, dusuri, panouri solare, etc. Cele mai cunoscute si tranzitate refugii au chiar Internet.

marius schmidt marius schmidt, Tue, Jul 27, 2010, 11:00 pm

Mai cata si pozam si lista de preturi de la Balea Lac!:D>

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Wed, Jul 28, 2010, 12:06 am

Știți foarte bine cu toții că la cabanele unde ajung șoșonarii e jale.:-D
P-aicea, șoșonarii au lumea lor, bine îngrădită și delimitată, și din care ei nu pot ieși sau scăpa către zonele protejate ale parcului național. Parcul e accesibil numai pe jos, pe bază de rucsac, bocanc și transpirație. Așa că, nici muzică, nici foc, nici tăiere de lemne, nici cort decât în câteva locuri foarte bine marcate... :-)

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Wed, Jul 28, 2010, 12:24 am

Foarte buna seria din Pirinei, felicitari. Ar fi frumos daca ai avea timp sa o reunesti si sub forma unui articol. Numai bine.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Thu, Jul 29, 2010, 12:42 am


Alpinet Photo Gallery
Login or register to comment
©Alpinet Project 1999 - 2020