Meniu şi preţuri de refugiu:-)

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Meniu şi preţuri de refugiu:-)
Data publicării: : 27 Iul 2010, vizualizări:: 1132
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Stropi de lumină
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Pirinei. Refugiul Estom, pe la ~1800 metri pe Valea Lutour. Pe vale se poate intra cu maşina, însă numai 1 km, aproximativ. Parkingul se află cam la 1360 de metri, iar de acolo în sus accesul este permis numai pe bază de bocanc. Surprinzător este numărul extrem de mare de persoane în vârstă (unele mi se păreau de peste 70 de ani!) care fac traseul de aproape 6 km pînă la refugiul Estom, unde mănâncă de prânz şi stau la taclale sub umbreluţele de pe malul lacului...
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 27 Iul 2010, 12:24

Am uitat sa precizez ca cel putin in Pirinei, conceptele de refugiu si cabana sunt exact pe invers decat in Romania. Cabana de acolo este ca refugiul din Carpati, adica o simpla constructie care te apara de ninsoare si ploaie, nepazita si fara niciun alt serviciu. Refugiul pirenaic arata precum cabana carpatina, cu mancare calda, priciuri sau chiar camera, dusuri, panouri solare, etc. Cele mai cunoscute si tranzitate refugii au chiar Internet.

marius schmidt marius schmidt, Marţi, 27 Iul 2010, 23:00

Mai cata si pozam si lista de preturi de la Balea Lac!:D>

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Miercuri, 28 Iul 2010, 0:06

Ştiţi foarte bine cu toţii că la cabanele unde ajung şoşonarii e jale.:-D
P-aicea, şoşonarii au lumea lor, bine îngrădită şi delimitată, şi din care ei nu pot ieşi sau scăpa către zonele protejate ale parcului naţional. Parcul e accesibil numai pe jos, pe bază de rucsac, bocanc şi transpiraţie. Aşa că, nici muzică, nici foc, nici tăiere de lemne, nici cort decât în câteva locuri foarte bine marcate... :-)

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Miercuri, 28 Iul 2010, 0:24

Foarte buna seria din Pirinei, felicitari. Ar fi frumos daca ai avea timp sa o reunesti si sub forma unui articol. Numai bine.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Joi, 29 Iul 2010, 0:42


Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024