Am ajuns sus!

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Am ajuns sus!
Data publicării: : 23 Aug 2010, vizualizări:: 825
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Frate cu munţii
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Deşi nu este cel mai înalt vârf al său, Néouvielle 3091 (care în limba occitană înseamnă neige vielle, zăpadă veche) dă numele întregului masiv. Este cel din jumătatea stângă. Alături, vârful Ramougn 3011, mult mai dificil. Jos în vale, lacul Cap de Long, la 2160 m. Departe, pe fundal în dreapta, Observatorul Astronomic de pe Midi de Bigorre 2877. Imaginea este luată de pe vârful Campbieil 3173, al doilea al masivului, ca înălţime.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 24 Aug 2010, 11:02

Frumosi munti.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 24 Aug 2010, 13:10

:-) Am mai povestit eu asta: Pirineii au un caracter alpin practic comparabil cu Alpii, dar in acelasi timp raman relativ accesibili omului de rand, fara mari complicatii, doar cu o conditie fizica buna. Pe urma, curatenia, refugiile si cabanele, soselele si restul infrastructurii, etc... îi fac atractivi.
De exemplu, Observatorul Astronomic de pe Pic de Midi, cel de pe fundal, si care este absolut enorm, are un gen de oferta turistica tare interesanta, de cateva ori pe an. Urci cu telecabina pe la 6 seara, vizitezi toate terasele exterioare, cinezi la restaurantul panoramic, iar dupa aia vezi muzeul observatorului. Pe la 10 seara, cand e bezna, se deschid cupolele si poti privi prin telescop luna, alte planete, etc... Pe la miezul noptii cobori cu telecabina din nou.
Ca sa nu spun ca se poate cobori si pe schiuri de acolo... :-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2023