heaven on earth

Înscrisă de: cătălin pobega
heaven on earth
Data publicării: : 4 Mai 2007, vizualizări:: 4796
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI
Echipament folosit: canon
cătălin pobega - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 4 Mai 2007, 19:58

Dialogul astrelor?

Bogdan Cârstina Bogdan Cârstina, Vineri, 4 Mai 2007, 20:32

E mai veche nu-i asa?:-P

Alexandra Vodă Alexandra Vodă, Vineri, 4 Mai 2007, 22:39

locul unde se poate atinge cerul....frumos!!!!!

Fără foto Paul Pătrățanu, Sâmbătă, 5 Mai 2007, 1:29

E de vis...

Ioana Chilu Ioana Chilu, Sâmbătă, 5 Mai 2007, 21:22

curat asa cum zici

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Luni, 7 Mai 2007, 0:12

Raiul pe pamant daca nu-i tipenie de om...

Marius Radu Marius Radu, Luni, 7 Mai 2007, 20:43

Ca sa fiu carcotas:-D as fi zis excelenta daca si luna era clar conturata printr-un timp scurt de expunere... oricum, compozitia e placuta ochiului. Bravo, Catalin!

Raluca Voinu Raluca Voinu, Vineri, 11 Mai 2007, 16:07

asta nu e de cand cu alex axon la omu?? parca am mai vazut-o...oricum faina

cătălin pobega cătălin pobega, Joi, 17 Mai 2007, 15:47

daniela, "dialogul astrelor" e o poza facuta in alta tura. raluca, poza asta e intr-adevar mai veche, dar nu am postat-o pana acum pe alpinet din cauza limitarii de 600 px. acum, la limita actuala de 800 px, se intelege alfel imaginea.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 17 Mai 2007, 19:25

Mulțumesc pentru răspuns, Cătălin, și pentru mail, l-am citit între două drumuri - nu am apucat să-ți răspund, dar acum am înțeles și am notat.:-)

Fără foto Silviu Matei, Vineri, 18 Mai 2007, 0:58

Frumoasa lumina dar si compozitia.

Claudiu Szabo Claudiu Szabo, Vineri, 18 Mai 2007, 7:36

Of, of, io tot nu-nțeleg ceva: la Sorin și Florin zăpada e "cam albăstrită", la Octavian e prea roșie și ție ți-a ieșit... roz.:-D

Fără foto Octavian Radu Topai, Vineri, 18 Mai 2007, 9:39

Pai in ture diferite is temperaturi de culoare diferite si deci ies.......... culori diferite!:-D Frumoase tonuri are fotografia asta!

Gelu T Gelu T, Vineri, 18 Mai 2007, 13:44

Culori frumoase, peisaj incantator! Din pacate compozitia centrata pe varf imi pare dezagreabila:-P

cătălin pobega cătălin pobega, Vineri, 18 Mai 2007, 15:36

claudiu, la apus cerul se reflecta in zapada in culorile lui Poli Timisoara. dar sa stii ca am si poze de la rasarit in care zapada era pinky!:)
gelu, imagineaza-ti un crop patrat care incepe cu coltul stanga sus, pastreaza prim-planul si se termina la 2 cm in dreapta de vf Bucura. place mai mult?:-) e o varianta buna si aia.
Eu am decis sa sparg o regula in compozitia asta punand vf Bucura in mijloc pt ca nu el este singurul punct de interes (subiect) al fotografiei. Ochii merg in cadru de la dreapta la stanga ghidati de diagonala primplanului cu zapada inghetzata si de diagonala descendenta a norilor din dreapta sus. Ajung la varfu cu pricina, dar nu e capra lui Theo acolo si nici ioghini facand spirala nu sunt la ora aia, deci ochiul meu continua parcurgerea cadrului si descopera in stanga in plan departat cerdacul in mister si deasupra pe Selene. Ochiul ramane la Selene si se intreaba ca si Marius Radu de ce nu este ea perfecta (daca nu ti-ai raspuns la intrebarea asta legat de partea feminina, io zic sa o iei ca o intrebare retorica:). Ma rog, in cazul de fatza se putea corecta cu un al doilea cadru cu timp scurt de expunere, combinam cele doua cadre si iesea o... siliconata. domle, era perfecta, da nu naturala:)
Gelu, lasand varful ala in mijloc am mai castigat o forma geometrica, un triunghi in dreapta dat de diagonala descendenta (linia crestei ce pleaca din vf bucura in dreapta) si diagonala ascendenta a norilor (dreapta sus). Il vezi?
Sper sa nu gasesti "dezagreabil" comentariul meu, chiar daca e asa lung. Cu respect! :-P

Marius Radu Marius Radu, Vineri, 18 Mai 2007, 16:43

F. frumoasa si utila descrierea, Catalin, si perfect de acord chiar daca de obicei o imagine este parcursa vizual de la stanga la dreapta :-) (nu cum o parcurgi tu aici dar e o chestie de gust la urma urmei)... ca asa e facut creierul nostru... si textele le citim de la stanga la dreapta si tot asa scriem... e-adevarat sunt si unii care fac aceste lucruri exact pe dos... asa ca adevarul probabil e undeva la mijloc... de unde si incadrarea de fata :-)

Claudiu Szabo Claudiu Szabo, Vineri, 18 Mai 2007, 18:27

"C" mare... de la Claudiu (oi fi io moedst da' nici chiar așe):-D Io băteam șaua...:-D

cătălin pobega cătălin pobega, Vineri, 18 Mai 2007, 18:49

marius, de ce nu sunt multe fotografii tip portret in topul Alpinet te-ai gandit? imho: lumea citeste de la stanga la dreapta si pt ca sunt prea scurte pe orizontala se plictisesc repede de ele. vor landscape, ca par mai lungi. de fapt sunt la fel de lungi ambele, doar ca trebe citite si alfel, adica de sus in jos si invers:)

sunt de acord cu tine ca citim o carte de la stanga la dreapta, si imaginilie la fel, mai ales alea plate care nu au prim planuri si linii care conduc ochiul in compozitie. de aici poate si regula cu soarele la rasarit se pune in stanga (inceput) si la apus in dreapta (sfarsit).
Analiza unei fotografii presupune mai mult decat o citire mecanica a ei. Te uiti de mai multe ori, revi din nou peste o saptamana si vezi ce mai gasesti nou in ea, la fel peste doua. spunea un canonist (actualmente nikonist si nokist) ca daca nici atunci nu te plictisesti de ea, e buna:)
O cadru care are mai multe planuri poate sa iti apara 3d daca o privesti corect in plan. si daca incepi cu prim planul si este corect compusa, iti conduce privirea mai departe in plan secund, si apoi in fundal, descoperindu-ti subiectele fotografiei. Cadrul asta e cam incarcat, mi-ar fi placut unul mai simplu. Data viitoare! :-)

Sorin Rechițan Sorin Rechițan, Vineri, 18 Mai 2007, 23:52

Vezi că nikonistul, alias nokist-ul, este din nou canonist...:-D

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 19 Mai 2007, 2:09

si, speram, sasepepatruvirgulacincist:-D:-D:-D

Gelu T Gelu T, Sâmbătă, 19 Mai 2007, 13:27

Catalin, regulile de compozitie presupun ca toti vedem intr-un anumit fel imaginile, eu nu cred asta. Oricum nu imi poti cere sa urmez cu privirea intocmai drumul imaginat de tine. Mie varful acela imi atrage inevitabil privirea, e de vina probabil obsesia falica tipic masculina:-D

Daca imaginea era portret, probabil ca un subiect proeminent pe axa centrala era mai putin "stingher" si poate conul perfect al varfului chiar ajuta ochii sa mearga unde trebuie:-D

Mie nu prea imi plac explicatiile "savante":-D deci o sa ma opresc aici. Critica mea s-a vrut o incurajare, sunt convins ca puteai mai mult:-)

Cu deosebita consideratie!:-P

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Sâmbătă, 19 Mai 2007, 16:35

Se vede clar ca e din Temeshvar!:-P

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Luni, 21 Mai 2007, 13:55

incearca sa mai lucrezi la emoție... ca la partea tehnica vad ca ne pricepem:-)
poti sa scrii un manual cu tot ceea ce trebe sa obtii un zambet... nu cred ca daca il citesti insemna ca ai sa si zambesti...

cătălin pobega cătălin pobega, Luni, 21 Mai 2007, 17:31

hume, imi place poza ta de membru. ar da bine fetitza aia mica intr-un peisaj hivernal, efectul emotional ar fi garantat si ar smulge multe zambete. deci mi-o imprumuti putin?:)
gelu, multumesc mult pt incurajare. mai am multe de invatat, orice comentariu constructiv referitor la compozitie/tehnica imi face mare bucurie.:-D

Virgil Iordache Virgil Iordache, Marți, 22 Mai 2007, 12:50

Mie mi se pare clar ca e o poza plina de emotie, chiar si titlul indeamna la asta. Doar ca este o emotie inghetata. Singura chestie care ma deranjeaza e ca se vede marcajul pe bolovanul intunecat din stanga mijloc, si uite-asa iti dai seama ca nu e de fapt facuta in rai, nici macar in unul inghetat, desi sunt convins ca pozarul se simtea ca in rai, cum si eu m-am simtit in imprejurari asemanatoare, imprejurari care te lasa mut de nu-ti mai vine nici macar sa declansezi aparatul:) Una peste alta inteleg poza si imi place.

Virgil Iordache Virgil Iordache, Marți, 22 Mai 2007, 12:52

Dreapta mijloc, na ca eu citesc de la stanga la dreapta dar invers:-)

Bernhard Emy Bernhard Emy, Marți, 29 Mai 2007, 19:46

J. R. R. Tolkien?:)

Fără foto diana gergely, Miercuri, 30 Mai 2007, 17:19

e putin prea intunecata..:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2020