Buhăescu Mic şi Buhăescu Mare

Înscrisă de: Bogdan Vinţan
Buhăescu Mic şi Buhăescu Mare
Data publicării: : 19 Aug 2008, vizualizări:: 1415
Localizare geografica: România, Muntii RODNEI, Tarnita La Cruce
Echipament folosit: Fuji s8000
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Lucian Jurca Lucian Jurca, Marţi, 19 Aug 2008, 9:54

..tot Rebra e.:-P

Dan Harabagiu Dan Harabagiu, Marţi, 19 Aug 2008, 12:08

Ba nu!

Dan Harabagiu Dan Harabagiu, Marţi, 19 Aug 2008, 12:08

Nu va luati dupa harti "putin" gresite!

Bogdan Vinţan Bogdan Vinţan, Marţi, 19 Aug 2008, 14:51

Poate reusim sa lamurim aceasta problema pana la urma, intrucat vad ca si intre autorii de harti parerile sunt impartite. Daca iei 4 harti diferite, ai sa vezi tot atatea variante pentru denumirea acestor varfuri. Si totusi cine are dreptate?

Dan Harabagiu Dan Harabagiu, Marţi, 19 Aug 2008, 15:41

Pe o harta care o am eu, apar urmatoarele denumiri in ordinea:
Obarsia Rebrii - Buhaescu - Rebra - taurile Buhaescului - Pietrosu!! Ce cauta Buhaescu intre Obarsia Rebrii si Rebra sau taurile Buhaescului intre Rebra si Pietrosu? Logica spune ca inversand Buhaescu cu Rebra denumirile par a fi intr-o ordine fireasca. Denumirile sunt date de localnici (ciobani de cele mai multe ori) si ei ar putea da "verdictul" final!!!
Eu raman la denumirile "logice"!

Serban Leoca Serban Leoca, Marţi, 19 Aug 2008, 20:25

Iata parerea domnului Dinu Mititeanu, asemanatoare celei a domnului Harabagiu, cu cateva argumente in plus si cu o recomandare pentru harta BelAlpin.
http://alpinet.org/main/liste/index_ro_t_re-a-intrebare-rodnei-_id_40565.html

Lucian Jurca Lucian Jurca, Miercuri, 20 Aug 2008, 11:15

Da, am inteles acum pe deplin argumentele care fac ca titlul acestei fotografii sa nu mai fie pus la indoiala si multumesc pentru aceasta.
Denumirile cunoscute de mine vin in mare parte din nume de locuri intiparite in minte de pe vremea cand am inceput sa merg eu pe munte, prin anii '80, iar hartile erau deja "poluate" prin neglijenta in special si apoi perpetuate ca atare, neexistand forumuri si posibilitati de comunicare si confruntare cu mai multe opinii (nici nu era voie pe vremea aia, dar nu simteai asta, pentru ca erai deja obisnuit cu doctrina) ca acum. Se pare ca veteranii nostri (precum dl. Mititeanu) care au cunoscut, in general vorbind, multe alte surse comparative de documentare, sunt cei care ne refac legatura cu toponimia adevarata...;ca martorii localnici, intr-adevar, sunt din ce in ce mai putini...

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024