Pentru amatorii de arhivă: Cantonul Jepi, construit de Fabrica de hârtie, odată cu funicularul, ca adăpost pentru lucrători dar şi pentru turişti.

Înscrisă de: Viorel Borteş
Pentru amatorii de arhivă: Cantonul Jepi, construit de Fabrica de hârtie, odată cu funicularul, ca adăpost pentru lucrători dar şi pentru turişti.
Data publicării: : 12 Mar 2007, vizualizări:: 2918
Localizare geografica: România, Muntii BUCEGI, Cantonul Jepi
Echipament folosit: O poză foarte veche
Descriere: Construit iniţial pentru lucrătorii ce asigurau întreţinerea funicularului, el servea şi ca adăpost pentru turişti. Cunoscut apoi sub numele "Casa Botaniştilor" şi folosit ulterior ca Refugiu Salvamont. Azi nu diferă prea mult faţă de ce a fost, am postat fotografia impresionat de costumaţia de drumeţie a acelor vremuri.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Gloria-Ioana Demidov Gloria-Ioana Demidov, Luni, 12 Mar 2007, 22:00

De colectie! Frumos! Diferenta intre atunci si acum este ca acum nu este deschisa. Ma intreb care ii este statutul, caci cineva are o cheie si deschide numai la grupuri "privilegiate":-?

Fără foto Catinca Iancovescu, Marţi, 13 Mar 2007, 1:03

Ii mai zicea si casa Schiel; în '63 - '64, funicularul mai functiona; la un moment dat usa de jos (Sud) era deschisa, camaruta servind în principiu drept "adapost" la o adica (vreme rea), asa cum au toate cabanele din Alpi; dar cum în realitate a fost folosita de "porcus turisticus" pe post de buda, au sfârsit prin a încuia-o
Trebuie ca ai o arhiva impresionanta, ce ne mai pregatesti?:-o

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 13 Mar 2007, 9:29

Da.

Fără foto Oana B., Marţi, 13 Mar 2007, 9:56

Intr-adevar se pare ca ai o arhiva remarcabila:-P Asteptam...

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2021