Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Bogdan Gemanaru <b...@yahoo.com>
Data: Luni, 19 Mai 2003, 12:26
Subiect: Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?
ce inseamna in opinia ta "pregatire montana zero";? sunt doar curios avand in vedere ca folosesti din belsug calificative "grele". Apropo ii cunosti pe membrii expeditiei personal ca sa afirmi asta despre ei sau despre unii dintre ei?

Gelu Mihaiu <gelumihaiu@yahoo.com> wrote: Trebuie sa fi rau intentionat daca vei amesteca performanta expeditiei cu celelalte lucruri neplacute care s-au intimplat. Eu nu am nimic cu David Neacsu sau cu vreunul din membrii expeditie. Modul de organizare al expeditiei a lasat mult de dorit.

Pe Everest cu ocazia jubileului urca multe expedtii. Nimic nou pina acum, dar toate aceste expeditii au un scop, acela de a atinge virful. Pentru a nu exista rateuri (de, este un jubileu!) au plecat numai crema.

Si Guvernul trebuia sa se gindeasca inainte de a da bani unei expeditii (din fondul pentru imagine externa) sa ceara echipei sa atinga virful. Adica 200.000 USD cu scopul de creare a unei imagini. Pentru asta era nevoie de oameni cu experinta, de oameni care au mai fost acolo. Ori acum constat ca in expeditie sunt de fapt trekkeri lipsiti de experienta care joaca alba-neagra in Base Camp. Daca nu ar fi Dijmarescu pe restul i-am trimite la plimbare. Iata unde a gresit Guvernul.

Romania trebuia sa ajunga pe Everest la 50 de ani de la cucerirea virfului. Nu o contesta nimeni. Romania trebuia sa recompenseze oamenii de munte precum Ticu Lacatusu, primul roman care a atins virful. Eu cred ca cei de la Guvern i-au dat mina libera lui Neacsu'. In acest fel el si-a demonstrat inca odata josnicia fata de performantele lui Lacatusu.

Toate problemele ivite in sinul acestei expeditii sunt datorate unei proaste organizari, ca la piata. Numai in Romania vei intilni acea mea culpa. Adica daca Neacsu greseste noi sa-l iertam si sa il mingiiem de dragul ca a incercat totusi ceva?. Unii trebuie sa fie gata sa ia si suturi in fund ca sa revina cu picioarele pe Pamint. Ar cam trebui sa incepem sa facem si noi lucrurile asa cum trebuie.

Despre Dijmarescu putin de comentat. El o face din ambitia de a-si atinge visul, adica de 6 ori pe Everest. Mort copt acum este o ocazie. Pe asta si mizeaza Neacsu. Ia judecati un pic daca nu era Dijmarescu. Se intorceau cu totii acasa. Unii sunt deja. Si acum fara PRO TV, fara oameni, fara rezultate, ce a realizat Neacsu in fond? Un rahat!

David la intoarcere nu o sa fie un lider al acestei expeditii. Un lider trebuie sa fie aproape de echipa lui, sa cunoasca problemele ei. Cum poti sa conduci o expeditie numai prin telefon? S-a pregatit un an de zile, ca acolo, hop, probleme cu sanatatea!

Ma uit ca totusi unii sunt naivi. Cum vine treaba asta: "sper sa ajunga pe virf, iar daca nu, macar au incercat si au cistigat experienta". Alo, prietene, tu le permiti sa faca experinte pe bani publici, pe 320.000 USD, cu ocazia unui jubileu? Si cui? Unor pirlitzi de trekkeri? Si asta cind puteam sa facem cu alti oameni o performanta!

Am cumparat revista National Geographic in care se scriu multe despre Everest, din care redau urmatoarele fraze din Neacsu:

"Intreaga expeditie este transmisa pas cu pas, culminind cu zoomarea finala pe alpinistii care flutura tricolorul pe Everest. Expeditia isi poate atinge sau nu obiectivele, dar un lucru este cert: fiecare telespectator va trai pe viu aventura, cu eforturi, sperante, succese sau deceptii alaturi de alpinisti."

Neascu asta s-a nascut poet. Ori face pe prostu', ori este.

Totusi nu-mi iese din cap. Cum un om cu pregatire montana zero poate pune gheara pe 320.000 USD si sa organizeze o expeditie de imagine pe Everest. Si unde mai pun si la una aniversara cind trebuia sa fim la inaltime.

Ramine de vazut...
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.

Alte mesaje din aceeași discuție:
SubiectAutorData
 Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Catalin Borcea19 Mai 2003
   Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Gelu Mihaiu19 Mai 2003
     Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Andrei Simu19 Mai 2003
     Re: @Expeditia Everest 2003 - Fiasco?Bogdan Gemanaru19 Mai 2003


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii